Brīvdienu pasākumu kalendārs - pilsētas svētki, tirdziņi un taureņi

Saulainais un tveicīgais laiks turpinās, tāpat arī šajā nedēļas nogalē notiek vairāki ievērojami pasākumi ārpus Rīgas, piemēram - Valmieras vasaras teātra festivāls, Ventspils pilsētas svētki. Savukārt Rīgā trīs dienu garumā tiks svinēta atjaunotā  Āgenskalna tirgus atvēršana. 

LabaDaba publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

LabaDaba publicitātes foto

Pasākumu platforma Kurp.es šonedēļ iesaka apmeklēt kādu no šiem notikumiem.


Āgenskalna tirgus atklāšana 
Āgenskalna tirgum, pirmkārt, ir jābūt vietai, kur nopirkt svaigu vietējo pārtiku - tas nu būtu skaidrs. Protams, arī vietai, kur satikties un labi pavadīt laiku. Tāpēc jau no 3. līdz 5. augustam aicinām visus būt par apkaimes svētku dalībniekiem - tirgus placis atkal pulcēs gan zemniekus, gan amatniekus, gan izbraukuma restorānus, gan bērnu iepriecinātājus un, protams, apmeklētājus no tuvienes un tālēm.

3.-5. augusta atklāšanas programma:
IEPAZĪŠANĀS. Piektdien no 8:30 līdz 21:00 aicinām iepazīties un piepildīt grozus ar vietējiem tirgus labumiem līdz pat plkst. 21.00, kā arī uzzināt visu par Āgenskalna tirgus nākotni, satikt savus kaimiņus, domubiedrus un ilgtspējīgu ideju aktīvistus un organizācijas. 
DZĪVES KVALITĀTE. Sestdienu no 8:30 līdz 18:00 veltīsim ēdienam un veselīgam dzīvesveidam – visu vecumu apmeklētājus aicinām izvingroties, vērot gatavošanas paraugdemonstrējumus un nogaršot Rīgas restorānu uz vietas gatavotus ēdienus, baudīt svaigi spiestas sulas un smūtijus no tirgū iegādātiem augļiem un dārzeņiem, kā arī vairāk uzzināt par vietējiem produktiem no Latvijas zemniekiem un mājražotājiem. 
NO 0-100 GADIEM. Svētdien no 8:30 līdz 18:00 tirgū būs ģimenes diena, kur lieli un mazi aicināti piedalīties vairākās bezmaksas darbnīcās un meistarklasēs, kā arī šajā dienā būs dažādi gardumi tieši bērniem. Īpaši gaidītas ir vecmāmiņas un vectētiņi. 
Dalība visos pasākumos ir bez maksas.

 

Kukaiņu nakts pie Šlīteres bākas
Aicinot ikvienu piedalīties aizraujošajā kukaiņu gaismošanā un nakts lidoņu iepazīšanā, Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas Entomoloģijas biedrību sestdien, 4. augustā, pulksten 21 Slīteres Nacionālajā parkā (SNP) aicina uz Kukaiņu nakti.
"Augusta siltās naktis ir laiks, kad kukaiņu pētnieki jeb entomologi "gaismo", cerot, ka uz gaismu atnāks kāds retums. Kur gan citur notikt kukaiņu gaismošanas nakts pasākumam, ja ne pie Šlīteres Zilo kalnu kraujas – slavenākajā vietā Latvijā, kur no civilizācijas paslēpušās mazās, citviet jau izzudušās radības?" pauž pasākuma vadītājs entomologs Kristaps Vilks.
Ieeja pasākumā ir bez maksas, taču pasākuma apmeklētājiem būtu vēlams ņemt līdzi lukturīti, bet kājās vilkt ērtus, laikapstākļiem atbilstošus apavus.


“Ratu rallijs” un krāšņie taureņi Siguldā 
9.augustā plkst. 12.00 Siguldā tiks dots starts jau otrajām ratu orientēšanās sacensībām jeb „Ratu rallijam”, kura laikā, saņemot īpašu pilsētas karti, dalībnieki dosies meklēt kontrolpunktus – uzņēmumus un bērniem draudzīgas vietas.  Pasākuma mērķis ir veicināt aktīvu dzīvesveidu māmiņām un tētiem ar mazuļiem, kā arī stiprināt ģimeņu kopības sajūtu. 
Reģistrācija pasākumam sāksies plkst. 11.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Plkst. 11.30 visiem starta dalībniekiem būs kopīgs treniņš enerģiskas mūzikas pavadījumā aktīvās māmiņas Evitas Berces vadībā. 
Pie reizes var apskatīt arī Siguldas taureņu māju. Taureņu māja atrodas Siguldas Svētku laukumā Lāčplēša iela 9A, Sigulda.
www.siguldastaurini.lv 
www.facebook.com/ siguldastaurini 
 

Ventspils pilsētas svētki
Ventspils 728. dzimšanas dienas svētku programmā 3. -5. augustā iekļautas gan ilggadējas un apmeklētāju iecienītas svētku tradīcijas, gan arī vairākas vēl nebijušas norises. Īpaši padomāts par bērnu un jauniešu mērķauditoriju, piedāvājot apmeklēt Ventspils Jauniešu mājas rīkoto festivālu “Random Republika”, Digitālos svētkus Rātslaukumā, pasākumu “Šis un tas – viss kaut kas” Dzirnavu laukumā, amerikāņu grupas “Deerhoof” un citu mūziķu koncertus uz “Rozmarijas skatuves” Amatnieku laukumā.
Viens no apmeklētākajiem svētku pasākumiem solās būt grupas “Prāta vētra” “Skārda bungu tūres” koncerts, kas norisināsies 3. augustā no plkst.21 Reņķa dārzā.
Ar pilnu Ventspils Pilsētas svētku programmu varat iepazīties: https://www.ventspils.lv/lat/ventspils_pilsetas_svetki/


Valmieras vasaras teātra festivāls - izrādes visai ģimenei
Valmieras vasaras teātra festivāla programmas pamatā - tikai īpaši festivālam radīti darbi, ko veido nacionālā un starptautiskā mērogā zināmi profesionāļi. Neierastās vietās un oriģinālās formās Valmieras pilsētvidē tiek izrādīti iestudējumi, kas izklaidē, bagātina, provocē, un noteikti neatstāj vienaldzīgus festivāla apmeklētājus. Papildus teātra izrādēm tiek izvērsta paralēlā programma – brīvdabas kino vakari, muzikāli un gastronomiski piedzīvojumi, radot bagātīgus vasaras mākslas svētkus pilsētvidē.
Izrādes bērniem un viņu vecākiem: “Kur pazudis Viktors Sapropelis”, “Latviešu tautas pasaku virtene”, “Traktopera”. Pilna festivāla programma: http://valmierasfestivals.lv/programma/.

Reklāma
Reklāma


 

 

 

Vairāk pasākumu ģimenēm un bērniem meklē platformā Kurp.es