"Pasaules garšas Mežaparkā" Dziesmu svētku nedēļā piedāvā baudīt eksotisku ielu ēdienu

Dziesmu un deju svētku laikā Mežaparkā darbojas Latvijas Street Food aktīvistu projekts “Pasaules garšas Mežaparkā”, kas piedāvā nobaudīt bagātīgu ielu ēdienu izvēli no visas pasaules. 3. jūlijā no plkst. 17.00 notiks Street Food kvartāla atklāšanas pasākums, kurā svētku dalībnieki, apmeklētāji un citi līdzjutēji laipni aicināti iesildīt Mežaparku svētku nedēļai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Projektā “Pasaules garšas Mežaparkā” apvienojušies daži no labākajiem Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem - kopā 12 ēdinātāji, kuri pārstāv dažādas pasaules valstis. To vidū: “Bao Bun Latvia”, “TATTI Burbuļvafeles”, “Rullējums”, “Eklērnīca Raunas Dārzs”, “Biki”, “Lokāls Veldze”, “El Santo X”, “FoodBox”, “Vīnkalni”, “Tornis” un “Crepes Cafe”.

Apmeklētāji varēs nobaudīt tvaicētās BAO maizītes no Taivānas ar dažādiem pildījumiem, Meksikāņu virtuvi šefpavāra Havjera Garsijas izpildījumā, saldējuma rullējumu no Taizemes, Honkongā tradicionālās burbuļvafeles, franču crepes, autentisku itāļu gelato un sorbetu, kā arī citus starptautiskus gardumus. Par izcilu kafiju rūpēsies barista Reinis Silovs no rīdzinieku iecienītā konceptveikala “Tornis”.

Dziesmu un deju svētku dalībnieki un apmeklētāji varēs gardi iestiprināties, baudīt Street Food kultūru un iepazīt jaunas garšas līdz pat Noslēguma koncerta dienai 8.jūlijā. Svētku dalībnieki un organizatori varēs izmantot īpaši izdevīgus maltīšu piedāvājumus.

Street Food kvartāls Mežaparkā darbosies katru dienu no 11 rītā līdz pat vakaram. Tā kā ēdināšanas treileri atrodas ārpus Dziesmu svētku teritorijas, tieši pa ceļam uz estrādi, tos var apmeklēt ne tikai koncertu dalībnieki un skatītāji, bet arī citi svētku atmosfēras baudītāji.

Reklāma
Reklāma


Projekta “Pasaules garšas Mežaparkā” pārstāve Monta Vecozola pastāstīja, ka ielu ēdienu kultūra pēdējā piecgadē ieguvusi popularitāti Latvijā, un cilvēku mīlestība pret šāda tipa ēdieniem tikai pieaug. “Tādēļ mēs, nozares aktīvākie uzņēmumi, nolēmām papildināt tautas svētku laiku ar košām garšām, smaržām un krāsām, iedvesmojoties no pasaules virtuves,” piebilst M.Vecozola. Street Food festivāli regulāri norisinās arī Kalnciema kvartālā, Vecrīgā un dažādu vasaras pasākumu ietvaros.

Kamēr Dziesmu un deju svētku norises vietās aktīvi notiks mēģinājumi un Rīga dimdēs no dejotāju soļiem un dziedātāju balsīm, “Pasaules garšas Mežaparkā” rūpēsies par izsalkušo dalībnieku un līdzjutēju enerģiju un labo omu. Vairāk par pasākumu uzzini "Pasaules garšas Mežaparkā" Facebook lapā.