Bezmaksas izrāde bērniem par draudzību un piedzīvojumiem "Vafeļu sirds"

11. martā pirmizrādi piedzīvos jau piektā režisora Jāņa Znotiņa izrāde bērniem un vecākiem “Vafeļu sirdis” galerijā Istaba. Izrāde tapusi pēc Marijas Parras grāmatas “Vafeļu sirdis” motīviem. Galveno – Lēnas Līdas lomu atveidos Laura Siliņa, darbojoties kopā ar savu palīgu, rekvizītu un draugu – matraci.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Vafeļu sirdis” stāsta par diviem raksturos atšķirīgiem bērniem un viņu draudzību. Lēna Līda atceras bērnību un savu labāko draugu Trilli. Abu sasvstarpējās attiecībās nav pieņemts teikt labo, uzslavēt, atzīties draudzībā. Tā vietā draugi metas brīnišķīgos, bieži bīstamos piedzīvojumos, kuros viņu lielākie sabiedrotie ir vectēvs un vectante. Grāmatā visi notikumi stāstīti vienīgi no Trilles skatupunkta. Savukārt, izrāde ir kā Lēnas atbilde Trillem.

Norvēģu autores grāmata “Vafeļu sirdis” Jolantas Pētersones tulkojumā pirms gada iznākusi bērnu grāmatu izdevniecībā “Liels un mazs”, un jau kļuvusi par bērnu un vecāku iemīļotu lasāmvielu arī Latvijā.

Orģināli monoizrāde tiek spēlēta galerijā Istaba, kas nu jau piecpadsmito gadu darbojas kā mākslas izstāžu telpa, veikals un restorāns. Biļetes var iegādāties galerijā Istaba, kā arī www.bilesuparadize.lv. Taču 11. martā  ir īpaša diena - Atved bērnu uz teātri Istabā! Aicinām apmeklēt izrādi “Vafeļu sirdis” par brīvu, iepriekš piesakoties! Pieteikšanās no 5. līdz 9. martam, rakstot uz istaba@istaba.lv, sīkāka informācija www.facebook.com/galerijaISTABA/

 

Būs divas izrādes šajā dienā:

Reklāma
Reklāma
  • 11.00 Vafeļu sirdis ar vafeļu cepšanu un ēšanu pēc izrādes;
  • 14.00 Vafeļu sirdis ar vafeļu cepšanu un ēšanu pēc izrādes;


Izrāde tapusi sadarbībā ar izdevniecību “Liels un mazs”, to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Tā paredzēta bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem.

 

Režisors: Jānis Znotiņš
Aktrise: Laura Siliņa
Kostīmu māksliniece: Ineta Urtāne
Producente: Alma Kušķe