Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 22. februārim

Kādi jaunumi un pārsteigumi ir kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā līdz 22. februārim? 

Fimas Kriminālās ekselences fonds publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Fimas "Kriminālās ekselences fonds" publicitātes foto.

LIELAJĀ ZĀLĒ

 

PARADĪZE 89. Latvija, 2017

Garums: 89 min.

Bērnu un ģimenes piedzīvojumu filma

Režisore un scenārija autore: Madara Dišlere

Rīdzinieces Paula un Laurēns vasaras brīvlaikā ierodas pie māsīcām Maijas un Lindas, kuras dzīvo idilliskā mazpilsētā. Pieaugušo nepieskatītā četru meiteņu komanda bauda brīvību, iztēlojoties, kā ir būt pieaugušām.

Maija, idealizējot savu reti klātesošo mammu Ievu un iejūtoties mātes lomā, uzņemas meiteņu sadzīves vadīšanu. Paulai pēc telefona sarunas ar savu māti rodas sajūta, ka arī viņas vecāki šķiras, – viņa ir apjukusi. Spriedzi kāpina televīzijas ziņas par satraucošiem notikumiem, un meiteņu attiecības kļūst saspīlētas.

Paulā aug kareivīgums, un viņa nolemj rīkoties, cerot, ja Latvija atgūs brīvību, jaunā situācija izvērsīsies par labu visiem – māsīcu māte Ieva atgriezīsies pie savām meitām, nejaušam paziņam, lietuvietim Jonasam nebūs jāslēpjas no iesaukuma Padomju armijā un viņa ar Laurēnu tiks mājās un saglābs brūkošo ģimeni.

Televīzija sludina ārkārtas stāvokli valstī. Ar cerību Paula viena dodas uz “Baltijas ceļu”.

Pirmizrāde kinoteātrī "Splendid Palace" 2018.gada 22.februārī

Lielajā zālē: 22.02. seanss 19.00

 

 

ŪDENS FORMA (The Shape of Water). ASV, 2017

Garums: 123 min.

Piedzīvojumu filma, drāma, fantāzija

Režisors: Guillermo del Toro

Lomās:  Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer

Oskara balva nominācija: labākā filma, labākā aktrise galvenajā lomā, labākais aktieris otrā plāna lomā, labākā aktrise otrā plāna lomā, labākais operatora darbs, labākais režisors, labākā montāža, labākā oriģinālmūzika, labākais mākslinieka darbs, labākie kostīmi, labākā skaņas montāža, labākā skaņa un labākais oriģinālscenārijs.

ZELTA GLOBUSU UZVARĒTĀJS – labākais režisors (Giljermo del Toro) un labākā oriģinālmūzika (Alexandre Desplat)

Godalgodais režisors un vizualizācijas meistars Giljermo Del Toro piedāvā aizkustinošu stāstu, kura darbība norisinās 1962. gadā - aukstā kara laikā ASV. Kādā slēgtā valdības laboratorijā strādā apkopēja Elaiza, kura kopā ar savu kolēģi Zeldu nejauši atklāj tur rūpīgi slēptu kādu neparastu būtni - superslepena eksperimenta objektu. No šī brīža Elaizas dzīve izmainās uz visiem laikiem.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 16.februāra!

Lielajā zālē: 19.02. seanss 15.30

Mazajā zālē: 16.02. seanss 21.00; 17.02. seanss 15.30; 18.02. seanss 13.30; 20.02. seanss 20.45

 

MANIFESTS (Manifesto). Vācija, Austrālija, 2016

Garums: 98 min.

Drāma

Režisors: Juliāns Rozefelts

Lomās: Keita Blanšeta

„Manifests“ ir ceļojums XX gadsimta mākslas vēsturē. Filmā tiekas Maļevičs un Džārmušs, Kandinskis un Godārs, un viņu slavenos manifestus skandē 13 mūsu laika varones.

Vernisāža un bēres, ģimenes vakariņas un atkritumu izgāztuve, TV ziņu studija un panku tusiņš ir skatuve 13 iedvesmojošiem izteikumiem par brīvību un novatorismu, par politiku un mākslu, par mīlestību un nāvi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 16.februāra!

Lielajā zālē: 19.02. seanss 20.00; 20.02. seanss 18.15; 22.02. seanss 15.00

Mazajā zālē: 16.02. seanss 16.00; 17.02. seanss 20.00; 18.02. seanss 18.00

 

KINOLEKTORIJS - TAS, KO TU NEDRĪKSTI NEZINĀT XIII: REIBINOŠAIS NEPRĀTS

Kino ir ne tikai suģestējoša, bet arī neprātīga māksla jau kopš dzimšanas brīža. Acu apmāns, vizuālas narkotikas, kas dažkārt ļauj redzēt to, kas nav acīm saskatāms, un dzirdēt to, kas nav pateikts...

Par neprātīgu var saukt tik dažādu kino – no nopietniem un jau par klasiku atzītiem darbiem līdz formā un saturā vieglākiem eksperimentiem. Par neprātu runā filmas, kas attēlo prāta zaudēšanu, filmas, kas savā struktūrā ir neprātīgi eksperimenti ar formu un skatītāju iecietību, un filmas, kas kalpo par neprātīga laikmeta iemūžinātājām, dokumentējot pārmaiņas un gaisā virmojošo elektrizējošo uzdrošināšanos.

Neprāta valdzinājums ir labi saprotams – tas ļauj kino veidotājiem ne tikai runāt par nopietnām un sarežģītām tēmām, veicinot vajadzīgu diskusiju par sabiedrības attieksmi pret garīgām novirzēm, bet arī uzdrīkstēties kino veidot citādi, varbūt pat brīvāk, ļaujot pašiem kļūt kontrolēti neprātīgiem kameras otrā pusē.

“Tas, ko Tu nedrīksti nezināt XIII” sešos seansos ar sešām filmām un sešu lektoru palīdzību apskatīs neprātu kino tā dažādajās formās, pievēršoties gan pārnestā, gan tiešā nozīmē neprātīgiem tēliem, kā arī tiem, kuri uzdrīkstas neprātīgi nojaukt eksistējošo kino valodu, varbūt ne vienmēr skaidri zinot, ko likt vietā.

 

21. februāris plkst. 19.00 - Vitgenšteins (Wittgenstein), 1993 | Lielbritānija/Japāna, 75' 

Režisors: Dereks Džārmens

Lektors: Dāvis Sīmanis

Filmas tiesības: British Film Institute

Ludvigs Vitgenšteins (1889–1951) bija viens no 20. gadsimta nozīmīgākajiem filozofiem, kurš ir atstājis ievērojamu mantojumu valodas jautājumu pētīšanā. Dereka Džārmena biogrāfiskā filma par Vitgenšteinu ir eksperimentāls mēģinājums filozofa dzīvi un personību atspoguļot arī kinematogrāfiskā formātā.

“Vitgenšteins” savā uzbūvē līdzinās teātra izrādei – uz tumša fona tiek izspēlētas dažādas galvenā varoņa dzīves etīdes, izmantojot spilgtus tērpus un rekvizītus. Filmas scenāriju veidoja Terijs Īgltons, un, kaut arī Džārmens to pilnīgi pārrakstīja, sākotnējais scenārijs bija nozīmīgs solis uz priekšu, lai šī filma, kas tika veidota ļoti ierobežotos budžeta apstākļos, vispār taptu.

Filma angļu, krievu valodās ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

 

50. PAVASARIS (Aurore). Francija, 2017

Garums: 89 min.

Komēdija

Režisore: Blandina Lenuāra

Lomās:  Agnesa Žauī, Tibo de Montalambērs, Paskāla Arbijo u.c.

Aurorai ir 50 gadu, viņa tikko ir zaudējusi darbu, šķīrusies no vīra un drīz kļūs par vecmāmiņu.

Viņai ir grūti sevi iedomāties šajā jaunajā dzīves posmā. Situāciju saasina arī krasās garastāvokļa maiņas un iekšējā cīņa ar sajūtu par nenovēršamo novecošanos, sabiedrības un darba vides diskriminējošo nostāju pret senioriem. Sajūta, ka viņu lēnām sāk izstumt no ierastās vides.

Taču, kādudien Aurora nejauši sastop jaunības mīlestību un skats uz dzīvi sāk pārvērsties. Dzīvīgums viņā kūsā un plūst vai pāri malām. Viņai ir jāatklāj sevi no jauna, kā sievietei, mātei un jāatver sevi emocionālam diskomfortam, ko līdzi sev nes šīs pārmaiņas. Notikumu sēriju caurvij viegls komiskums, bet tajā pašā laikā dziļa neziņa un bailes par nākotni.

Varbūt šobrīd dzīve sākas no jauna?

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 19.janvāra!

Lielajā zālē: 18.02. seanss 15.00; 19.02. seanss 18.00

 

SAUC MANI SAVĀ VĀRDĀ (Call Me By Your Name). Itālija, Francija, Brazīlija, ASV, 2017

Garums: 132 min.

Drāma, romantika

Režisors: Luca Guadagnino

Lomās: Michael Stuhlbarg, Armie Hammer, Timothée Chalamet, Amira Casar, Esther Garrel

1983. gada vasaru septiņpadsmitgadīgais amerikānis Elio pavada ģimenes īpašumā, gleznainā 17. gadsimta villā Itālijā, laiskojoties, lasot grāmatas, pierakstot klasiskās mūzikas notis un flirtējot ar savu draudzeni Marciju. Taču rāmais ikdienas plūdums sašūpojas, kad villā ierodas 24 gadus vecais Olivers, Elio tēva, grieķu-romiešu kultūras profesora, asistents. Intelektuāli apdāvinātais un izglītotais jauneklis Elio ir šķietami jau pieaudzis, taču tikai šovasar viņš piedzīvos savu pirmo mīlestību.

Jutekliskā drāma “Sauc mani savā vārdā” ir itāliešu režisora Lukas Gvadanjīno (“Es esmu mīlestība”, “Saules apžilbinātie”) jaunākais darbs. Filmas scenāriju pēc Andrē Asimana romāna motīviem sarakstījis pieredzējušais režisors un scenārists Džeimss Aivorijs (“Dienas atlikusī daļa”). Galvenajās lomās – Timotijs Šalamē (“Starp zvaigznēm”) un Ārmijs Hamers (“Vīrs no U.N.C.L.E.”).

Filma nominēta “Zelta globusa” balvai trīs kategorijās – “Labākā filma”, “Labākais aktieris” un “Labākais otrā plāna aktieris”.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 19.janvāra!

Lielajā zālē: 18.02. seanss 17.00; 20.02. seanss 20.15; 21.02. seanss 16.15

 

NAMEJA GREDZENS. Latvija, 2018

Garums: 110 min.

Vēsture, piedzīvojumu

Režisors: Aigars Grauba

Lomās: Edvin Endre,James Bloor, Aiste Dirzijute, Ivo Martinsons, Andris Keišs, Arturs Skrastiņš, Jānis Āmanis, Gints Grūbe, Kaspars Kārkliņš, Egons Dombrovskis, Elīna Vāne, Gints Andžāns, Anete Berķe, Armands Ikalis, Lauris Dzelzītis

13. gadsimts, bagātās un varenās baltu pagānu zemes ir iekārojams mērķis arī Romai. Īpaši Zemgale, kura kontrolē tirdzniecības ceļus un nekad nepakļaujas nevienam. Pāvesta bastards Maksis ir gatavs iesaistīties cīņā par iespēju valdīt Zemgalē. Nodevīgi tiek noindēts valdnieks Viesturs. Taču varas gredzens un tiesības valdīt tiek jaunajam Namejam. Pieredzes trūkumam un nodevībai Namejs liek pretī drosmi. Vai Namejs un viņa tauta kļūs par leģendu?

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Pirmais seanss Kinoteātrī “Splendid Palace”  17.janvārī!

Lielajā zālē: 18.02. seanss 19.30 

20.02. seanss 15.45 - ar aizkadra tulkojumu latviešu valodā

Mazajā zālē: 21.02. seanss 21.00 

 

SEJAS, CIEMI (Faces Places). Francija, 2017

Garums: 89 min.

Dokumentāla filma

Režisore: Anjēze Varda

Lomās:  Jean-Paul Beaujon, Amaury Bossy, Yves Boulen

Anjēzi Vardu mēdz saukt par franču kino “jaunā viļņa” vecmāmiņu un franču jaunā viļņa pionieri. Anjēze Varda saņēmusi vai visus augstākos kino apbalvojumus - “Sudraba lāci” Berlīnē par filmu “Laime” (“Le Bonheur”, 1965), “Zelta lauvu” Venēcijā par “Bez pajumtes, ārpus likuma” (“Sans toit ni loi”, 1985), Eiropas Kinoakadēmijas balvu par filmu “Vācēji un vācēja” (“Les Glaneurs et la glaneuse”, 2000), franču “Cēzaru” par filmu “Anjēzes pludmales” (“Les Plages d’Agnès”, 2008), Kannu festivāla “Zelta aci” par filmu “Sejas, ciemi”.

Fotomāksliniekam JR galerijas šķiet par šauru, viņš iedveš dzīvību namu ārsienās, aklos mūros, aplīmēdams tos ar portretiem, milzīgiem melnbaltiem attēliem.  

2015.gadā satiekas divas krasi atšķirīgas personības un sāk strādāt kopā. Viņi apceļo Francijas ciemus, sastop cilvēkus, fotografē viņus un turpat mazpilsētas ielās vai lauka vidū izlīmē palielinātos uzņēmumus. JR un Varda satiek strādniekus, laukkopjus, pārdevēju, kalnračus. Anjēze Varda vēlas redzēt JR acis, ko slēpj saulesbrilles tāpat kā slavenajam jaunā viļņa režisoram Žanam Likam Godāram. Sava nama durvis viņš tomēr neatver...  

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 2.janvāra!

Lielajā zālē: 18.02. seanss 13.00 – Pēdējais seanss!

Reklāma
Reklāma

 

 

MAZAJĀ ZĀLĒ

VĀCU KINO KLUBS - MEŽONĪGI

Režija: Nikolete Krēbica, krāsaina, 97 min., 2014/15

Lomās: Lilita Štangenberga, Georgs Frīdrihs, Zilke Bodenbendere, Saskija Rozendāla, Pits Bukovskis, Hermanis Beiers

Tikpat pelēkas un vienmuļas kā darbadienas IT aģentūrā ir arī blokmāju fasādes Anjas dzīvesvietā. Dienu no dienas viņa šķērso augstceltņu džungļus, tāpēc Anja izvēlas ceļu cauri piepilsētas mežam, kas liekas esam vienīgā patiešām dzīvā lieta viņas nenozīmīgajā eksistencē. Kādu rītu ceļā cauri mežam Anjas priekšā pēkšņi stāv vilks. Jauno sievieti fascinē abu dziļais acu kontakts un atmodina viņā spēcīgas ilgas; galu galā viņai izdodas mežonīgo dzīvnieku notvert un aizvest uz savu dzīvokli. Tā vietā, lai dzīvnieku domesticētu, viņa pielāgojas vilkam, un rod tajā ko tādu, ko zināmā un ierastā dzīve viņai nekad nespētu sniegt. Attīstās un pieņemas spēkā jūtas, līdz Anja izraujas no sīkpilsoniskās dzīves važām. Viss norisinās tik maigi un mierīgi, ka mulsinošā notikumu pašsaprotamība pārspēj šī mīlasstāsta šķietamo absurdumu.

Filma vācu valodā; subtitri angļu valodā; sinhronais tulkojums latviešu valodā

Filma ieteicama no 16 gadu vecuma.

Goethe-Institut Riga sadarbībā ar kino "Splendid Palace".

Informācija par filmu:  http://www.wild-film.de/

Mazajā zālē 22.02.2018. plkst. 19:00

Ieejas maksa: 4,00 EUR (3.00 EUR skolēniem, studentiem un pensionāriem)

 

MĪLESTĪBA BRETAŅĀ (Just to Be Sure). Francija, Beļģija, 2017

Garums: 100 min.

Komēdija, drāma

Režisors: Carine Tardieu

Lomās:   François Damiens, Cécile De France, Guy Marchand

Sapierim Ervanam ir 45 gadi un jau pieaugusi meita, kura gaida bērnu. Taču topošā māmiņa nezina, kas ir bērna tēvs! Tiek nolemts veikt ģenētiskās analīzes, kas sagādā negaidītu patiesību arī par Evana radu rakstiem. Viņš nejauši uzzina, ka vīrietis, kurš viņu uzaudzinājis, nav viņa īstais tēvs. Izrādās, īsto tēvu māte knapi pazinusi. Taču situācija vēl vairāk samudžinās, kad Evans uzzina, ka nesen iemīlētā daktere Anna, iespējams ir viņa  īstā tēva meita. Dramēdijā “Mīlestība Bretaņā” asprātīgi apspēlēti  klasisko grieķu traģēdiju elementi. Šķietami melodramatiskajai filmai piemīt arī filozofiskas nianses, par cilvēka vēlmi izprast ne tikai savu jūtu pasauli, bet arī gēnu mantojumu no saviem vecākiem.  Filma bija iekļauta 2017.gada Kannu kinofestivāla konkursa programmā.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 2.februāra!

Mazajā zālē: 17.02. seanss 18.00; 19.02. seanss 20.45; 21.02. seanss 16.30

 

SLEPENIE DOKUMENTI (The Post). ASV, 2017

Garums: 132 min.

Biogrāfija, drāma, vēsture

Režisors: Stīvens Spīlbergs

Lomās: Tom Hanks, Meryl Streep, Alison Brie, Sarah Paulson, Carrie Coon

1971. gadā vairāku ASV laikrakstu, tostarp “The New York Times” un “The Washington Post”, rīcībā nonāca Pentagona dokumenti, kas atklāja ilgstoši piesegtas nelikumības. “The Washington Post” īpašniece Katrina Greiema un galvenais redaktors Bens Bredlijs, pārvarot personīgās domstarpības, pieņēma drosmīgu lēmumu publicēt valdību atmaskojošos slepenos dokumentus, par spīti toreizējā prezidenta Ričarda Niksona administrācijas draudiem izrēķināties un centieniem ierobežot preses brīvību.

Patiesos vēsturiskos notikumos balstīto drāmu “Slepenie dokumenti” režisējis viens no Holivudas ietekmīgākajiem kino meistariem Stīvens Spīlbergs (“Oskars” par filmām “Glābjot ierindnieku Raienu” un “Šindlera saraksts”). Galvenās lomas viņš uzticējis divām pieredzējušām un nopelniem bagātām kinozvaigznēm Merilai Strīpai (“Dzelzs lēdija”) un Tomam Henksam (“Forests Gamps”), bet pārējās lomas atveido tādi lieliski aktieri kā Elisone Brī, Sāra Polsone, Metjū Rīss, Brūss Grīnvuds un Bredlijs Vitfords.

Filma “Slepenie dokumenti” nominēta 6 “Zelta globusa” balvām, tostarp kā Labākā filma (Drāma), par Labāko scenāriju un skaņu celiņu. Savukārt Stīvens Spīlbergs pretendē uz labākā režisora balvu, par aktierdarbu filmā nominēti arī Toms Henkss un Merila Strīpa.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 26.janvāra!

Mazajā zālē: 22.02. seanss 16.30 – Pēdējais seanss!

 

TUMŠĀKĀ STUNDA (Darkest Hour). Apvienotā Karaliste, 2017

Garums: 125 min.

Drāma, vēsturiska, biogrāfija

Režisors: Joe Wright

Lomās: Gary Oldman, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas

"Zelta Globusa" balva aktierim Gerijam Oldmenam par labāko vīrieša lomu drāmas žanrā!

Filmu "Prāts un jūtas" un "Anna Kareņina" režisora Džo Raita jaunajā kinolentē "Tumšākā stunda" galvenajā lomā Gerijs Oldmens - leģendārā valstsvīra Vinstona Čērčila lomā!

Jau pašās pirmajās dienās Lielbritānijas premjerministra amatā, Vinstonu Čērčilu gaida viens no grūtākajiem lēmumiem viņa karjerā.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 2.februāra!

Mazajā zālē: 21.02. seanss 18.30 – Pēdējais seanss!

 

KRIMINĀLĀS EKSELENCES FONDS. Komēdija, detektīvfilma, asa sižeta filma

Latvija, 2017

Garums: 126 min.

Režisors: Oskars Rupenheits

Lomās: Lauris Kļaviņš, Andris Daugaviņš, Jana Rubīna, Juris Riekstiņš, Māris Mičerevskis

Krāpnieki, pistole un nolaupīts sunītis - komēdijā "Kriminālās ekselences fonds"! Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta Kaimiņiene, kurai, kā izrādās, ir lielāki pauti nekā visiem pārējiem kopā!

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē: 18.02. seanss 20.00; 19.02. seanss 16.00; 22.02. seanss 21.00

 

SVĒTĀ BRIEŽA NOGALINĀŠANA (The Killing of a Sacred Deer). Apvienotā Karaliste, Īrija, ASV, 2017

Garums: 121 min.

Drāma, šausmu filma, mistika

Režisors: Jorgs Lantims

Lomās:  Kolins Farels, Nikola Kidmena, Ališija Silverstone, Refija Kasidija, Barijs Keogans

Psiholoģiskā trillera meistars Jorgs Lantims atgriežas uz ekrāna ar grieķu mīta mūsdienīgu parafrāzi, kurā savijas slēpts nemiers, arvien pieaugoša spriedze, šausmas un absurds. 2017.gada Kannu kinofestivālā filma saņēmusi balvu par labāko scenāriju.

Talantīgā kardiologa Stīvena (Kolins Farels), viņa sievas Annas (Nikola Kidmena) un divu bērnu – meitas un dēla – dzīve rit ierastajā gaitā. Kad Stīvens tuvāk iepazīstas ar mīklaino pusaudzi, par kuru gādājis kopš viņa tēva nāves, ģimenes idille tiek apdraudēta.

Filma franču, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī “Splendid Palace” no 26.janvāra!

Mazajā zālē: 18.02. seanss 15.30; 19.02. seanss 18.15

 

DOTAIS LIELUMS: MANA MĀTE. Latvija, 2017. Dokumentāla filma

Režosore: Ieva Ozoliņa

Producente: Madara Melberga

Operators: Mārcis Slavinskis

Aizkustinošs un reizē ironisks stāsts par mātes mīlestības destruktīvo un reizē radošo spēku. Raitim nav draudzenes un ir maz pieredzes ar pretējo dzimumu. Izjūtot psiholoģisku atkarību no mātes, viņš viņu iesūdz viņu policijā par emocionālu šantāžu. Ielūkojoties talantīga matemātiķa pasaulē, filma akcentē trauslo robežu starp mātes lomu un pieauguša vīrieša atbildību par savu dzīvi.

PIRMIZRĀDE Kinoteātrī "Splendid Palace" 2018.gada 4.janvārī plkst. 19.00!

Mazajā zālē: 17.02. seanss 13.30 

 

JAPĀNAS FILMU FESTIVĀLS 2018

Japānas vēstniecība, sadarbībā ar Japānas fondu, no 13. februāra (otrdiena) līdz 16. februārim (piektdiena) četru dienu garumā Kinoteātrī “Splendid Palace” (Elizabetes 61, Rīga, LV-1050) rīko JAPĀNAS FILMU FESTIVĀLU. Festivāls norisinās kopš 2002. gada un šoreiz skatītājiem tiks piedāvātas četras filmas, ar kuru aprakstiem varat iepazīties zemāk. Ieejas kartes (bezmaksas, vienai personai līdz divām ieejas kartēm) būs pieejamas “Splendid Palace” kasē no 2. februāra (piektdiena).  

Filmu programma:

   13. februāris (otrdiena) 18:30 Maestro!

   14. februāris (trešdiena) 18:30 Orķestra trusis un zēns

   15. februāris (ceturtdiena) 18:30 Ar dziesmu uz lūpām

   16. februāris (piektdiena) 18:30 Abraksa svētki

Uzziņas: 67181143, 67181144

Organizē: Japānas vēstniecība Latvijā, tālrunis: 67812003 

 

VIENĀDOJUMS AR NEZINĀMAJIEM (Hidden Figures). ASV, 2016

Garums: 126 min

Drāma (balstīta uz patiesiem notikumiem)

Režisors: Teodors Melfi (Theodore Melfi)

Lomās: Janelle Monáe, Jim Parsons, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Mahershala Ali, Octavia Spencer, Taraji P. Henson.

Filma “Vienādojums ar nezināmajiem” (Hidden Figures) ataino apbrīnojamu stāstu par trīs izcilām afroamerikāņu sievietēm – Ketrinu Džonsoni (Katherine Johnson), Dorotiju Vonu (Dorothy Vaughan) un Mēriju Džeksoni (Mary Jackson) –, kuras, pateicoties savām zināšanām un degsmei, kļuva par daļu no NASAs un ASV sasniegumiem “kosmosa sacīkstēs”, radot iespēju amerikāņu astronautam Džonam Glenam (John Glenn) nokļūt orbītā un aplidot apkārt zemeslodei. Šis sieviešu trio pārkāpa sava laika rasu un dzimuma nospraustās robežas un kļuva par iedvesmu turpmākajām paaudzēm.  Filma pirmo reizi Latvijā tiks rādīta uz lielā ekrāna.

Pasākumu organizē Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā afroamerikāņu vēstures mēneša ietvaros. Afroamerikāņu vēstures mēnesis, ko ASV katru gadu atzīmē februārī, izceļ un novērtē afroamerikāņu kopienas sasniegumus, kā arī atgādina tās būtisko lomu ASV vēsturē.

Ieeja ir bez maksas, uzrādot bezmaksas ieejas karti.

Ieejas kartes iespējams izņemt kinoteātra “Splendid Palace” kasē (darba dienās no 15.00, brīvdienās no 12.00; vai pusstundu pirms seansa sākuma). Ieejas kartes ierobežotā skaitā pieejamas no 5. februāra.

Filma tiks rādīta angļu valodā, un būs pieejams tulkojums austiņās latviešu valodā.

Mazajā zālē: 20.februārī plkst. 18.00

 

 

Kases darba laiks darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.


Ieskaties: www.splendidpalace.lv