Pasākumi muzejos, boksa mačs un ekspedīcija – šīs nedēļas nogales pasākumu izlase

Izvēlies kādu no aktīvās vai izglītojošās programmas pasākumiem un pavadi brīvdienas kopā ar ģimeni pilnvērtīgi. 

Daugavgrīvas cietokšņa nocietinājumi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daugavgrīvas cietokšņa nocietinājumi

 

Bērnu rīts Raiņa muzejā "Ziemas un sniega dzejoļi"
27.janvārī plkst. 11.00 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni un viņu vecāki ir aicināti uz Bērnu rītu "Ziemas un sniega dzejoļi" Raiņa un Aspazija mājā, Rīgā, Baznīcas ielā 30.
Jaungada pirmajā mēnesī muzejā varēs iepazīt Aspazijas un Raiņa dzejoļus par ziemu un sniegu. Varēs rotaļāties dzejoļu sniegputenī, pētīt sniegpārslas un veidot sniegpārslu balerīnas, kā arī iepazīt abu dzejnieku neparasto bibliotēku, kas atrodas pašā Rīgas sirdī - Raiņa un Aspazijas namā. 
Bibliotēka, ko veido vairāk nekā seši tūkstoši grāmatu, glabā arī to, ko Rainis un Aspazija sacerējuši bērniem - dzejoļu grāmatas, lugu izdevumus, atmiņu tēlojumus. Raiņa un Aspazijas mājas ļaudis vēlas iepazīstināt mazos lasītājus ar abu dzejnieku uzburto brīnumaino bērnu dzejas pasauli, kopā ar vecākiem lasot dzeju, pārrunājot un izdzīvojot to.


Jauniešiem Rīga Plaza būs iespējams satikt slavenus mūziķus un Youtube zvaigznes
27.janvārī no plkst.11.00 līdz 14.00 modes un izklaides centrā Rīga Plaza notiks Kašera sapņu fabrikas rīkotais pasākums MEET&GREET AR SLAVENĪBU. Pasākuma mērķis ir jauniešiem sniegt iespēju klātienē satikt savus elkus un citus vienaudžus, kas viņus iedvesmo. Ja līdz šim šie cilvēki bija redzami tikai ekrānos un nesasniedzami, tad pasākuma laikā ikviens varēs tos satikt klātienē, aprunāties un arī nofotografēties. Pasākumā būs arī vērojama jaunāko stila tendenču modes skate tieši jauniešiem. 
Pasākumā piedalīsies latviešu youtuberi - Big Latvian Boss, July Flower, Kaija, Katrīna Karele, Līna Elīza un Sofis Way. Paralēli pasākumam darbosies vairākas radošās darbnīcas un make-up stūrīši. 
No plkst. 11.00 līdz 12.00 notiks dažādas radošās darbnīcas ar meistariem no UnaStyle, pēc tam no 12.00 līdz 14.00 ikvienam būs skatāma modes skate.


Ģimenes diena "Vāverīte, kuplastīte" Dabas muzejā
27.janvārī, laikā no 11.00 līdz 16.00 aicina apmeklēt ģimenes dienu Dabas muzejā "Vāverīte, kuplastīte",  un uzzināt vairāk par zvēru, kas ir šī gada dzīvnieks. Gada dzīvnieks 2018 - parastā vāvere – ir piemīlīgais kustonis, kas sastopams skujkoku un jauktajos mežos, kā arī pilsētās - parkos un kapsētās.
Pasākuma laikā Dabas muzeja speciālisti stāstīs par vāveres dzīvi dažādos gadalaikos un par tās tuvākajiem "radiniekiem". Tāpat būs iespējams uzzināt, kam noder kuplā aste un, kā, esot dabā, saprast vai tuvumā mitinās vāveres? Pasākuma laikā kopīgi pētīsim vāveru iecienīto ēdienu, kažokus un galvaskausus, kā arī radoši darbosimies un veidosim savas vāveres.


Dārgumu medības muzejā “Krāsas”
Latvijas Nacionālais vēstures muzejā 27. un 28. janvāra dārgumu medības būs īpaši piemērotas bērnudārza vecuma bērniem, kuri pazīst krāsas un ar prieku zīmē, jo muzeja ekspozīcijā būs jāatrod priekšmeti dažādās krāsās. 
Atbildes uz visiem jautājumiem atrodamas muzeja zālēs – atliek vien būt labam medniekam, turēt vaļā acis un ausis! Dārgumu medību uzdevumu lapu būs iespējams lejupielādēt no muzeja mājaslapas vai saņemt turpat muzejā.
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs laikā no 2018. gada janvāra līdz aprīlim piedāvā ģimenēm ar bērniem pavadīt aizraujošu laiku muzejā, iesaistoties dārgumu medību spēlē muzeja ekspozīcijā. Katra mēneša pēdējā sestdienā un svētdienā muzejs visu dienu (no 10 līdz 17) kļūs par meklēšanas spēles laukumu jaunajiem un azartiskajiem vēstures dārgumu medniekiem. 

Reklāma
Reklāma


Pāvula Jurjāna mūzikas skolas koncerts Kalnciema Kvartālā
27. janvārī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāla tirgus nesīs siltas un pozitīvas sajūtas gan lieliem, gan maziem apmeklētājam, jo šajā dienā uzstāsies Pāvula Jurjāna mūzikas skolas audzēkņi. Savukārt reakcijas ātrumu un roku veiklību pārbaudīs Fliiper spēles izgudrotāji. Spēles uzdevums ir visus savus kauliņus ātrā tempā nogādāt pretinieka laukumā. Aktivitātē ikviens interesents varēs pārbaudīt prasmi koncentrēties, roku veiklību, precizitāti un reakcijas ātrumu. 
Tirdziņā varēs iegādāties svaigas zivis, augļus, dārzeņus un visdažādākos ievārījumus, ko būs sarūpējuši zemnieki. Pieejami būs arī adījumi. 


Brieža un Usika legāla boksa translācija uz lielā ekrāna 
27. janvārī plkst. 19.00 bārā “Vespas Garāža”  uz lielā ekrāna legāla boksa mača starp Briedi un Uksiku translācija.  Varēs ēst, dzert, kliegt, bļaut, spiegt vai raudāt.
Vietu skaits būs ierobežots, tāpēc vieta jārezervē laicīgi. Ieejas maksa – 5 eiro. 


Ekspedīcija “Daugavgrīva”
Aktīvās atpūtas cienītāji var doties iepazīt Rīgas vēsturi, pievienojoties bezmaksas ekskursijā  pa Daugavgrīvu. Plānots noiet ap 12km, pabūt Daugavgrīvas cietoksnī un rietumu molā.
Tikšanās vieta plkst. 10.00 3. autobusa pieturā "Daugavgrīvas cietoksnis".
Pārgājiens notiks gar jūru, tāpēc apģērbam un apaviem jābūt atbilstošiem. Pirms pasākuma lūgums atsūtīt sms uz tālr. 29666207 ar tekstu "būšu", tādējādi apstiprinot dalību.