Nedēļas nogales izklaides ģimenēm Rīgā

Pēc jaungada sagaidīšanas jezgas iestājies miers. Varam pievērsties garīgu vērtību izkopšanai. Turklāt ārā ir pelēks un vēss, tāpēc jaukas un mājīgas izklaides šoreiz meklējam slēgtās telpās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rūķi "Ģimeņu sestdienā" Latvijas Nacionālajā bibliotēkā
Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (7. stāvā) notiks “Ģimeņu sestdiena”. Gada pirmā pasākuma temats – rūķi! Kas patiesībā ir šie mītiski tēli, kā tie atspoguļoti dažādos stāstos un pasakās, ko tie māca mums saprast? Klātesošie tiks iepazīstināti ar grāmatām, kurās rakstnieki atklāj rūķu pasauli un mudina lasītājus ticēt brīnumiem. Apmeklētājus varēs darboties arī radošajā darbnīcā. Laipni gaidīti pirmskolas un sākumskolas bērnus kopā ar vecākiem! Ieeja bez maksas.


Bezmaksas kinoseansi bērniem 
Kinoteātris K. Suns 7. janvārī plkst. 12.30 bezmaksas kinoseanss bērniem, kurā izrādīs vācu režisora Dirka Regela filmu “Brēmenes muzikanti” (Die Bremer Stadtmusikanten). 
Bērniem un vecākiem ar bērniem ieeja brīva.
Pieteikties bezmaksas seansiem šeit
Filmas tiks demonstrētas ar tulkojumu latviešu valodā.


Ģimenes pasaka - Sudraba slidas
6. janvārī  pl. 17 Latvijas Nacionālajā teātrī Viens no pazīstamākajiem Ziemassvētku stāstiem, kas aizved uz 19. gadsimta Holandi – tās aizsalušajiem kanāliem, pa kuriem bērni skrien ar slidām, vējdzirnavām, kas griežas ziemas vējos, un mājām, kurās mīt mazie holandiešu bērni, paēduši, silti apģērbti un laimīgi. Tikai pašā pilsētiņas nomalē, pussabrucis un pelēks, slejas kāds trūcīgs namiņš, kurā dzīvo mazā Grētele, viņas krietnais brālis Hanss, viņu vienmēr norūpējusies, darbos nogurusī mamma un slimais tēvs, kurš pēc nelaimes gadījuma uz dambja ir zaudējis atmiņu un neatceras to, kur noglabājis paprāvu naudas summu.

Reklāma
Reklāma


Ģimenes diena “Pulksteņi rāda, stāsta un – ieskandina Jauno gadu” Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā
Svētdien, 7. janvārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu „Pulksteņi rāda, stāsta un – ieskandina Jauno gadu”. Ģimenes dienas programma piedāvā ekskursijas mazajiem un lielajiem, radošo darbnīcu bērniem un izzinošus uzdevumus visām paaudzēm izstādē “Laika mūzika. Pulksteņi no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. 17.- 20.gs.”, kā arī visu muzeja ekspozīcijas apskati un Ģimenes dienas īpaši draudzīgo ieejas maksu.
Visas dienas garumā, no plkst.11.00 – 16.30, radošajā darbnīcā “Paša darināts pulkstenis” bērni rotaļīgi mācīsies veidot paši savu pulksteni, kā arī krāsās un līnijās radīt gan savus lieliskos fantāzijas pulksteņus, gan pēc paraugiem atveidot muzeja kolekcijās esošos īpašos -vēsturiskos laikrāžus, savukārt, gan bērni, gan vecāki, gan vecvecāki varēs likt kopā savus “spēkus” un veikt uzdevumus vērībai un atjautībai, kas būs atrodami Darba lapās “Laika skaitītājus iepazīstot”.