Nedēļas nogalē – kino, galda spēles un interesantas nodarbības muzejos

Līdz ar miera iestāšanos dabā, šķiet, ka arī nedēļas atpūtas pasākumu tops ir kļuvis mierīgāks, nopietnāks un vērsts uz izglītošanos. Te kaut ko sev atradīs gan kino cienītāji, gan spēļu fani, gan mūzikas cienītāji.

Publicitātes bilde. Riežupes smilšu alas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes bilde. Riežupes smilšu alas.

 


Bērniem jauna multfilma “Mošķu ģimenīte”, vecākiem komēdija “Sliktās mammas 2”
Nedēļas nogalē Latvijas kinoteātros sāks rādīt vācu animācijas komēdiju “Mošķu ģimenīte” ar pazīstamiem un iecienītiem fantastikas filmu varoņiem. Grāfs Drakula daudzus gadsimtus pavadījis savā Transilvānijas pilī un jūtas vientuļš pat kopā ar trim amizantiem sikspārņiem. Arī uzticamais kalps – kuprītis Renfīlds nespēj kliedēt grāfa vientulību. Piepeši pirmoreiz pēc daudziem gadiem atskan telefona zvans. Emma Višbona, grāmatu veikala īpašniece no Ņujorkas, jautā, vai varētu noīrēt vampīra zobus masku ballei. Dzirdēdama, ka runā ar pašu grāfu Drakulu, Emma sāk smieties, un vampīrs iemīlas mirstīgajā. Viņš vairs nebūs apturams... Tik intriģējošs ir filmas sākums. Un tad sākas brīnumainie Višbonu ģimenes piedzīvojumi.
Bet vecāki varēs pasmieties, skatoties komēdiju “Sliktās mammas 2” .

 

Neparasts muzikāls projekts "Klasika tumsā"
Sestdien, 4. novembrī Lielajā ģildē notiks unikāls multimediju šovs – koncerts “Klasika tumsā”, kas apvienos klasisko mūziku un kosmosu vienotā veselumā.  Neparastais šovs apvieno simfoniskās mūzikas klasisko izpildījumu un mūsdienīgu trīs dimensiju grafiku. Orķestra “Sanktpēterburgas virtuozi” dalībnieki pilnīgā tumsā spēlē sarežģītas simfonijas un operu fragmentus. Atskaņos Bahu, Vivaldi, Verdi, Ravēli, Belini, Pjacollu, kas tiks atskaņoti tumsā visuma izplatījumā, kur mīt spīd tikai zvaigznes.


Ģimenes diena “Pulksteņi rāda un stāsta” Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā
Svētdien, 5. novembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienas programmu visām paaudzēm “Pulksteņi rāda un stāsta”. Programma aicina iepazīt dažādos laikrāžu veidus cauri gadsimtiem, sākot no smilšu un saules līdz pat baznīcu torņa pulkstenim. Ekskursijas (11:00, 13:00, 15:00) visām paaudzēm un radošā darbnīca bērniem notiks izstādē “Laika mūzika. Pulksteņi no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. 17.- 20.gs.”.

 

Reklāma
Reklāma

Dabas muzejā nodarbības “Kā izprast likumsakarības dabā?” un “Kas mīt mūsu alās”
Mūsu planēta Zeme vienmēr ir „ceļā”. Zemes nepārtrauktā kustība nosaka to, ka vienā un tajā pašā laikā dažādas zemeslodes vietas saņem atšķirīgu Saules siltuma un enerģijas daudzumu. Veidojas atšķirīgi dabas apstākļi, kuros mājo fantastiska dzīvības formu daudzveidība.
Aicinātas ģimenes ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem apmeklēt dažādu tēmu nodarbības ekspozīcijā „Par Zemi, Sauli un mums” un doties „ceļojumā” kopā ar Zemi. Nodarbības notiek katra mēneša pirmajā, otrajā un trešajā sestdienā plkst. 11.00; 12.00; 13.00; 14.00; 15.00. Nodarbības atsāksies 2017. gada septembrī.

 

“IceCool” spēles turnīrs visiem
Pirmo reizi Latvijā notiks populārās spēles ICE COOL turnīrs.  Latvijā radītā spēle ieguvusi prestižo pasaules līmeņa balvu “Kinderspiel des Jahres” - gada labākā galda spēle bērniem! Turnīrs notiks T/c SPICE, grāmatnīcas "Jānis Roze" telpās. Reģistrācija un spēles noteikumu apgūšana 11:00-12:00.