Pasākumu izlase ģimenēm: Laba Daba, Lībiešu svētki, teātra festivāls, bezmaksas kino un Sajūtu diena

Esam izvēlējušies interesantākos pasākumus dažādās Latvijas pusēs, kurus ir vērts apmeklēt un kur būs ko gan lieliem, gan maziem, gan veciem. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Lībiešu svētki Mazirbē
5. augustā Mazirbē notiks tradicionālie Lībiešu svētki. Tajos atkal pulcēsies lībieši, viņu pēcteči, radi un draugi, lai kopā pavadītu laiku dziesmās, dančos, rotaļās un saviesīgās sarunās. Lai kavētos atmiņās, satiktu sen neredzētus kaimiņus, skolas biedrus un draugus. Katram ikdienā ir savs gājums, tomēr Mazirbē Lībiešu svētkos visi ceļi satiekas, lai ar prieku savu svētku dienu pavadītu kopā. Tuvi un tāli ciemiņi no Latgales, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Somijas 5. augustā satiksies Lībiešu krastā!

 

Mūzikas festivāls "Laba daba"
No 4. augusta līdz 6. augustam astoto reizi Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki" notiks starptautiskais mūzikas festivāls "Laba daba", kurš pulcēs vairāk nekā 60 pašmāju un ārzemju mūziķus. "Laba daba" festivālā šogad uzstāsies tādas pašmāju mūzikas apvienības " Židrūns", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Dzelzs vilks", "Ezeri", "Inokentijs Mārpls". Kā vienmēr, īpaši padomāts būs par bērniem.

Festivālā “Laba Daba” Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejs piedāvās animācijas filmu programmu un radošo darbnīcu jaunākajiem festivāla apmeklētājiem, kas saistāma ar rudenī gaidāmo izstādi muzejā. Izstāde būs veltīta latviešu zīmētās animācijas studijai „Dauka“ un tās radošajam kodolam Rozei Stiebrai un Ansim Bērziņam, ar kuriem saistās zīmētās un aplikācijas animācijas aizsākums Latvijā. Lai arī oficiāli studija „Dauka“ dibināta tikai 1991. gadā, ar tās vārdu savā apziņā saistām arī agrākos gados uzņemtās R. Stiebras un A. Bērziņa filmas, kuras kļuvušas par latviešu animācijas klasiku – „Fantadroms“, „Skudriņa Tipa“, „Zelta sietiņš“ un citas.
Vairāk nekā stundu garo filmu programmu festivālā veidos iepriekš minētās multfilmas, kā arī citas vecākas un jaunākas R. Stiebras un A. Bērziņa režisētas animācijas filmas, kurās dažādi apspēlēta dabas tēma. 

Verēs pūst lielos ziepju burbuļus, iesaistīties sporta spēlēs, baudīt tradicionālu un netradicionālu tautas mākslu. 
 


Bakūzes muižā  “Zvaigžņotā kino nakts”
5. augustā sākot no plkst. 19.00 Bakūzes muižā (adrese: Vaiņodes novads, Vībiņi, Skolas iela 2) norisināsies “Zvaigžņotā kino nakts”. Pasākums ir apmeklējams bez maksas, paredzētās aktivitātes – orientēšanās sacensības, ekskursija, kopīgas gleznas gleznošana un brīvdabas kino - piemērotas kā maziem, tā lieliem apmeklētājiem.

 

Reklāma
Reklāma


Mūzikas festivāls "TasTe"
5. un 6. augustā Bauskas Pilskalna parka estrādē pirmo reizi norisināsies mūzikas un aktīvās atpūtas festivāls visai ģimenei "TasTe"Bauskas Rātslaukumā notiks "Ghetto Basket" ielu basketbols, savukārt orientēšanās sacensību rīkotā rogaininga dalībnieki varēs iepazīt trīs piļu - Bauskas, Rundāles un Mežotnes -, kā arī trīs upju - Mūsas, Mēmeles un Lielupes - apkārtni.. Festivālā uzstāsies Latvijā pazīstami mākslinieki Fēlikss Ķiģelis, Pēteris Upelnieks, "Pērkons", "Dakota", "AK69", "Carnival Youth", kā arī citi iemīļoti mākslinieki, kas atpazīstamību guvuši gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

 

Valmieras vasaras teātra festivāls
No 4. līdz 6. augustam Valmieras vasaras teātra festivālā, kas šogad būs veltīts bērniem, jauniešiem un ģimenēm, pirmizrādes piedzīvos septiņi iestudējumi. Turpinot pagājušajā gadā veiksmīgi iesākto tradīciju, izrādes tiek veidotas īpaši šim notikumam un norisināsies dažādās vietās Valmieras pilsētvidē – pagalmos, pazemes autostāvvietā, mežā, mēbeļu veikalā un citviet. Paralēli bērnu programmai būs arī pērn festivālam tapušās skaņas izrādes pirmatskaņojums Gaujas Stāvajos krastos, brīvdabas kino vakari, pagalmu spēļu čempionāts, gastronomiskie piedzīvojumi un diskusijas.

 

Sajūtu diena Likteņdārzā
Sestdien, 5. augustā, no pulksten 13 līdz 16 Likteņdārzā norisināsies tradicionālā Sajūtu diena - plānotas cigun meditācijas meistarklases, gleznošanas un zīmēšanas stundas, iespēja veidot un vērot krāsu un smilšu spēles uz gaismas lampām, kā arī ar ģimeni doties komandu spēlē "Piedzīvojumu ekspedīcija". Dalība pasākumā bez maksas, īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.