Jauniešus aicina pieteikties otrajam jauniešu kinolektoriju un filmu ciklam

Jaunatnes kultūras portāls Jest; sadarbībā ar kinoteātri Splendid Palace jau otro sezonu rīkos skolēnu un jauniešu kinolektoriju ciklu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lektoriju cikls Kino žanri II vecāko pamatskolas klašu un vidusskolas skolēnus atraktīvā formātā iepazīstinās ar četru kino žanru specifiku. Par vēsturiskām filmām, fantāzijas kino, mūzikliem un vesterniem stāstīs gan sabiedrībā zināmi eksperti, gan arī jaunākās paaudzes kino censoņi – jaunie režisori, aktieri un žanra kino entuziasti. Šosezon kino lektoriju ciklā gaidāms arī kāds būtisks papildinājums. Katrai kultūrizglītojošai lekcijai sekos arī attiecīgā žanra pilnmetrāžas filmas seanss. 

Lektoriju sezona sāksies jau šā gada 17. novembrī, kad Valsts svētku noskaņojumā jaunieši iepazīsies ar vēsturiskā kino uzņemšanas īpatnībām. Par šo žanru stāstīs filmas Melānijas hronika autors Viesturs Kairišs kopā ar debitantu Rūdolfu Anži, kura pirmā (un vēsturiskā) īsfilma nominēta Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps par labāko debijas filmu. Stāstījumam par vēsturisko kino sekos īpašs latviešu vēsturiskās drāmas Melānijas hronika seanss. 

15. decembrī Harija Potera maģiskajam visumam pievērsīsies populārais žurnālists un pasniedzējs, arī Harija Potera fans Kārlis Streips. Ar viņu kopā uzstāsies jaunā fantāzijas kino un literatūras eksperte Paula Anna Koškina, kura klātesošos iepazīstinās ar fantāzijas kino vēsturi un ietekmēm – no Oza zemes burvja līdz pat Troņu spēlēm. Kino seansā – Dž. K. Roulingas darba Fantastiskās būtnes – un kur tās meklēt ekranizācija ar Oskara balvas ieguvēju Ediju Redmeinu galvenajā lomā.

2017. gadu lektoriju ciklā iesāksim kopā ar dīdžeju un radio personību Tomu Grēviņu un jauno multimākslinieku Kirilu Ēci. Viņu lekcija 12. janvārī būs par kino mūzikliem. No Brodvejas skatuvēm līdz lielajam ekrānam – tieši šādu ceļu bijis jāmēro daudziem no pazīstamākajiem kino mūzikliem. Lektorijā sniegsim ieskatu par šī žanra filmu tapšanu gan mūziklu zelta laikmetā, gan mūsdienās. Tam sekos Venēcijas kino festivāla atklāšanas filma – romantiskais mūzikls La La Land ar Emmu Stounu un Raienu Goslingu galvenajās lomās.

Kovboji ar neapskaužamiem likteņiem. Ātri zirgi un liktenīgas sievietes. Amerikas rietumu plašumi un bīstamās indiāņu zemes. Kārtīga izšaudīšanas pašā dienas vidū. Runa, protams, ir par vesternu – mūsdienu spriedzes filmu priekšteci. Par šo ārēji it kā tik vienkāršo, bet īstenībā ļoti niansēto un daudzveidīgo žanru 9. martā stāstīs kino blogeris Sergejs Timoņins un jaunā aktrise, filmas Es esmu šeit galvenās lomas atveidotāja Elīna Vaska. Noslēgumā – pēdējo gadu savdabīgākā vesterna Gausie rietumi seanss.

Kinolektoriju ciklam Kino žanri II aicina pieteikties skolēnu grupas no Rīgas un rajonu skolām. Abonementa cena par četriem lektorijiem (ieskaitot četru filmu seansus) vienam skolēnam ir 16 euro. Skolotājiem ieeja bez maksas. Pieteikt skolēnu grupas aicinām uz e-pasta adresi splendid@riga.lv vai pa telefonu - 67043678. Atsevišķiem interesentiem abonementi būs pieejami kinoteātra Splendid Palace kasēs īsi pirms lektoriju cikla sākuma. 

Reklāma
Reklāma