"Doms bērniem" aicina bērnus iepazīt senā Rīgas Doma noslēpumus

Sestdien, 13.augustā Rīgas svētku laikā Rīgas Doma draudze aicina uz izglītojošu un izklaidējošu pasākumu „Doms bērniem”, kurā mazajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem būs iespēja piedalīties vairāk kā 15 dažādās aizraujošās darbnīcās, izzināt senās celtnes noslēpumus īpašā ekskursijā, kā arī Doma dārzā baudīt ansambļa „Dzeguzīte” un Normunda Rutuļa koncertu.Sestdien, 13.augustā Rīgas svētku laikā Rīgas Doma draudze aicina uz izglītojošu un izklaidējošu pasākumu „Doms bērniem”, kurā mazajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem būs iespēja piedalīties vairāk kā 15 dažādās aizraujošās darbnīcās, izzināt senās celtnes noslēpumus īpašā ekskursijā, kā arī Doma dārzā baudīt ansambļa „Dzeguzīte” un Normunda Rutuļa koncertu.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Pasākums Rīgas Domā šogad notiks jau sesto reizi, taču pirmo reizi tas notiek Rīgas svētku ietvaros. „Doms bērniem” aizsākās 2011.gadā kā Doma 800 gadu jubilejas svinību sastāvdaļa, un nu jau kļuvis par tradīciju, kas kopā pulcina bērnus un viņu vecākus no Rīgas un visas Latvijas. Tā ir diena, kad Rīgas Doma durvis ir atvērtas visas dienas garumā, ļaujot iepazīt seno celtni, tās noslēpumus un īpašo gaisotni.
 

Vairāk kā 15 darbnīcās bērniem būs iespēja iepazīties ar profesijām, kurās strādājošie sastopami senajā katedrālē un nodrošina katedrāles darbību ikdienā. Ietverot šī gada Rīgas svētku galveno tēmu – kino, „Doms bērniem” aktivitāšu klāstā būs arī žurnālista, operatora un multiplikāciju veidotāja profesijas iepazīšana, kā arī tērpu un kostīmu veidošana. Bērni varēs veidot filmiņu sižetus, zīmēt, gleznot, pērļot un radīt savu skaņu pasauli visdažādākajās darbnīcās. Ziedu darbnīcā būs iespējams izzināt florista darba pamatus. Pieredzējuši arhitekti, restauratori un meistari bērniem palīdzēs saprast, kā pirms simtiem gadu tika celts Doms, izmēģinot spēkus seno ķieģeļu veidošanā un mūrēšanā, apmetuma klāšanā un sienu gleznojumu tapšanā.
 

Kā katru gadu, drosmīgākajiem tiks piedāvāts atklāt vecās baznīcas noslēpumus Piedzīvojumu takās, kurās sastopami lauvas, eņģeļi un pat skeleti! Mazākajiem dalībniekiem būs darbošanās vieta, kur no klucīšiem uzcelt pašiem savu Domu vai Nacionālo bibliotēku, lielākie dosies izzinošā ekskursijā pa seno celtni. Piedzīvojumu radīto izsalkumu varēs remdēt ar gardu zupu.
 

Dienas otrajā pusē Doma dekāns Elijs Godiņš bērnus pulcēs uz īsu muzikālu svētbrīdi, kam sekos koncerts Doma dārzā, kurā mazos un lielos apmeklētājus priecēs bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte” un dziedātājs Normunds Rutulis.
 

Reklāma
Reklāma

Pasākuma norises laiks 13.augustā no pulksten 11.00 līdz 16.00, radošās darbnīcas no 11.00 līdz 14.30, svētbrīdis baznīcā pulksten 14.30, koncerta sākums pulksten 15.00. Ieeja visos pasākumos bez maksas.