Slavenais Jēlas Universitātes koris uzstāsies bezmaksas koncertā Rīgas Sv.Jāņa baznīcā

10.jūnijā, plkst.19:00, Sv. Jāņa bazīcā Rīgā uzstāsies slavenais Jēlas Universitātes koris Yale Schola Cantorum ar Arvo Pērta oratoriju “Pasija” un Roderika Viljamsa “O Adonai”, diriģenta Deivida Hila vadībā. 30 dziedoņus pavadīs pieci mūziķi. Šis koncerts būs vienīgais Latvijā. Ieeja ir bezmaksas.

Publicitātes foto. Dziedātāju grupa specializējas oratorijā, senajā mūzikā, un autordziesmā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Dziedātāju grupa specializējas oratorijā, senajā mūzikā, un autordziesmā.

 



Yale Schola Cantorum ir kamermūzikas koris, kas koncertos un dievkalpojumos visā pasaulē izpilda garīgās mūzikas kompozīcijas no 16. gadsimta līdz mūsdienām. Kori atbalsta Jeilas Garīgās mūzikas Institūts un tā diriģents ir Deivids Hils, kā arī Masaaki Suzuki kā galvenais viesdiriģents.


Solisti ir Yale Voxtet kora dalībnieki un profesora Džeimsa Teilora (James Taylor) studenti Jeilas Garīgās mūzikas Institūtā un Jeilas Mūzikas skolā, kur viņi mācās, lai iegūtu maģistra grādus. Šī īpaši atlasīto dziedātāju grupa specializējas oratorijā, senajā mūzikā, un autordziesmā. Katru gadu grupas dalībnieki piedalās dažādās kamermūzikas programmās, kā arī dodas tūrēs un piedalās ierakstos Yale Schola Cantorum sastāvā.

Jeilas Garīgās mūzikas Institūts ir starpdisciplinārs centrs, kurā tiek pētīta un apgūta garīgā mūzika, slavas dziesmas un mākslas. Studenti apgūst zināšanas, lai turpinātu karjeru mūzikā, baznīcas mūzikā, garīgajā mūzikā, akadēmiskajā mūzikā un daudzos citos virzienos.

Reklāma
Reklāma

 


Vairāk info: ej.uz/YaleSchola