20. novembrī Rīgas pirmizrāde muzikālai izrādei bērniem par zaķēniem Pauku un Šmauku

20. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Kongresu namā notiks Rīgas pirmizrāde nebēdnīgi - muzikālai izrādei bērniem "Paukojam un šmaukojam". Izrāde paredzēta pirmsskolas un jaunāko klašu bērniem un ikvienam, kam ​patīk atgriezties bērnības mīļajās un draiskulību pilnajās atmiņās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Izrāde bērniem „Paukojam un šamukojam” notiks vēl 11. decembrī plkst. 18 Rīgas Kongresu namā un to rīko Latvijas Operetes fonds.
 

 

„Ceru, ka mazie rīdzinieki šo izrādi iemīļos tāpat, kā to iemīļoja skatītāji šovasar Operetes festivālā Ikšķilē un tikpat ļoti, cik mani bērni to iemīļojuši. Izrāde ir atgriešanās pie klasiskām vērtībām, pie ģimenes vērtībām, lustīga iztrakošanās, izdziedāšanās prieks un labestība, – arī nerātnībās, dullībās un trakulībās. Tās ir visiem labi pazīstamās izcilā melodiķa Arvīda Žilinska bērnu dziesmiņas un Alberta Kivlenieka dzirkstošā kustību horeogrāfija, atgriešanās pie tīrām, cilvēciskām vērtībām,” stāsta Latvijas Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.
 

Paukojam un Šmaukojam ir nebēdnīgi-muzikāla izrāde Brodveja stilā, dziesmuspēle bērniem, kurā trakulīgo ideju ģenerators Pauks un viņa draugs, gudrinieks Šmauks, kas dzīvo Ozolaines mežā, labu gribot, nemitīgi pastrādā kādas blēņas. Zaķēniem dzīve mežā ir jautra, dulluma un pārsteigumu pilna, un, lai arī kādam nedarbam seko bāriens, – viss galu galā beidzas labi un viņiem tiek piedots!
 

Izrāde veidota pēc Enīdas Blaitonas populārās pasakas Pauks un Šmauks motīviem. Tajā skanēs Arvīda Žilinska bērniem veltītie dziesmu hiti, tādi kā Rīta rosme, Dziesmiņa par mīļo māmiņu, Kaķīts mans, Dziesma par slinko Jānīti, Pulkstens deviņus jau zvana un vēl citi.
 

Solisti - Artūrs Mangulis, Emīls Kivlenieks un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti Sabīne Krilova, ko pazīstam no LTV šova „Radīti mūzikai”, Ansis Bētiņš, Emīls Klaužs, Valērija Koļago, Laura Purena, Anastasija Vorobjova, Laima Krīgere, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Vjačeslavs Aleksejevs, džeza pianista Madara Kalniņa un viņa grupas pavadījumā.
 

Režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, scenogrāfs Oskars Dreģis.
 

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ ģimenes karti", pensionāriem, invalīdiem.