Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 15. oktobrim

Dodamies uz kino!

Kadrs no filmas Laimes formula.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no filmas "Laimes formula".

LIELAJĀ ZĀLĒ 

BRĪNIŠĶĪGĀ LAIKMETA BEIGAS. (Конец прекрасной эпохи). Krievija, 2015. Komēdija, Drāma 
Garums: 95 min. 

Režisors: Stanislav Govorukhin
Lomās: Ivan Kolesnikov, Sergey Garmash, Fyodor Dobronravov, Svetlana Khodchenkova

Staņislava Govoruhina jaunā filma, kas uzņemta pēc Sergeja Dovlatova biogrāfiskā stāsta „Kompromiss” motīviem, stāsta par laikmetu, kurā radīja, neskatoties uz aizliegumiem, nodarbojās ar seksu, kura nebija, un cīnījās par tiesībām tapt sadzirdētiem par spīti visaptverošai kontrolei. Laikmetu, no kura beigām baidījās un gaidīja...

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 16+

Kinoteātrī ‘’Splendid Palace’’ no 9. oktobra! 

Lielajā zālē: 09.10. seanss 18:00; 10.10. seanss 15:00; 11.10. seanss 13:00; 12.10. seanss 18:00; 13.10. seanss 17:00; 14.10. seanss 20:30 
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR

 

EVERESTS. (Everest). Lielbritānija, ASV, Islande, 2015. Trilleris, piedzīvojumu filma, drāma
Garums: 121 min. 
Režisors: Baltasar Kormákur
Lomās: Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson, Jake Gyllenhaal
Neaprēķināms risks. Neprognozējami dabas spēki. Neiedomājami skarbs pārbaudījums. Par spīti tam ik gadu tūkstoši dodas pretī bīstamākajai vietai uz zemeslodes, lai sasniegtu pasaulē augstāko smaili - Everestu.
Filmas pamatā - patiesi notikumi. 1996. gada 10. maijā Himalaju kalnos divas alpīnistu ekspedīcijas uzsāk pēdējo posmu ceļā uz Everesta smaili. Viņiem ceļā stājas viena no spēcīgākajām vētrām cilvēces vēsturē. Dabas neaprakstāmais pretspēks kļūs par izaicinājumu viņu vienotībai un par lielāko pārbaudījumu viņu drosmei, gribasspēkam un fiziskajai izturībai.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 12+
Lielajā zālē: 10.10. seanss 20:15; 11.10. seanss 15:00; 12.10. seanss 15:30; 14.10. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR

 

NESAPRĀTĪGS CILVĒKS. (Irrational Man). ASV, 2015. Drāma, komēdija
Garums: 95 min.
Režisors: Woody Allen
Lomās: Parker Posey, Emma Stone, Joaquin Phoenix, Jamie Blackley
Pasaulslavenā režisora un scenārista Vudija Alena jaunākais meistardarbs. Mazā universitātes pilsētā ierodas filozofijas profesors Eibs Lukass, kurš atrodas eksistenciālā pusmūža krīzē. Viņam nekas dzīvē nesagādā prieku, viņš ir zaudējis interesi par visiem saviem hobijiem un atrodas emocionāla bezdibeņa priekšā. Negaidīti viņš atrod jaunu nozīmi savai dzīvei, kad uzsāk romantiskas attiecības ar savu labāko studenti Džilu.
Filmā galvenās lomas atveido Vakīns Fīnikss (“Viņa”, “Gladiators” un “Sirds robeža”), Emma Stouna (“Putncilvēks”, “Burvestība mēnessgaismā” un “Gangsteru mednieki”), Džeimijs Bleklijs (“Piektā vara” un “Sniegbaltīte un mednieks”) un Pārkere Posija (“Monako princese”, “Acs” un “Supermens atgriežas”).
Vecuma ierobežojums 12+ 
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Lielajā zālē: 09.10. seanss 20:00; 10.10. seanss 13:00; 11.10. seanss 21:00; 12.10. seanss 20:15; 14.10. seanss 16:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


RĪGAS STARPTAUTISKAIS KINO FESTIVĀLS

10 dienas kino svētku
Šogad oktobris Rīgai būs īpašs mēnesis – starptautiskā kino festivāla laikā Latvijas publika un Rīgas viesi varēs baudīt pasaules jaunāko un interesantāko kino, Latvijas filmas, cinéma vérité un direct cinema retrospektīvu, ziemeļvalstu kino izlasi, īsfilmas un eksperimentālo kino, svarīgāko krievu dokumentālo kino, filmas pavisam mazajiem un ģimenēm, kā arī – kino par pieaugšanu jaunajiem kino skatītajiem. Pirmizrādes, diskusiju vakari, tikšanās, ballītes, darbnīcas, balvu pasniegšanas ceremonijas, bērnu pēcpusdienas, profesionālu kontaktu dibināšanas dienas un pat izstāde! 

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 15. līdz 25. oktobrim ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu, sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību un Latvijas Kinoproducentu asociāciju.

Vairāk informācijas: http://www.rigaiff.lv/2015/lv/ 

 

SARUNAS PAR MŪZIKU - NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ "RĪGA!"
Orķestris „Rīga” 2015./2016. mācību gadā aicina sākumskolas skolēnus uz sarunām par mūziku, kas īpaši ieteicami 1. – 4. klašu skolēniem. Jau septīto mācību gadu ciklā „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga” bērniem iespēja gūt ne tikai estētiska un muzikāla pārdzīvojuma pieredzi, bet arī papildināt savas zināšanas mūzikā, pilnveidot savu personību un attīstīt emocionālo uztveri. Mūzika spēj atmodināt skolēna fantāziju, aktivizēt iztēli, kā arī sekmēt sintēzes un vispārināšanas spējas. Līdzās orķestra spēlei koncertos skan dažādi solo instrumenti, dziesmas. Uz kinoteātra ekrāna mūzikas skanējumu un stāstu par mūziku papildina atbilstoši attēli.
Cikla pirmā saruna „No stabules līdz saksofonam” notiks 14. oktobrī plkst. 13.00.  Pirmā saruna veltīta koka pūšaminstrumentiem - kā vienkārša stabulīte attīstījās un gadsimtu gaitā izveidojās par tādiem koka pūšaminstrumentiem, kā flauta, klarnete, oboja vai fagots.
Otrā saruna 9. decembrī plkst. 13.00 „Prieks pasaulei!” . Ziemas saulgriežu mēnesī runāsim par Ziemassvētku gaidīšanu un svētku noskaņu mūzikā. Orķestris atskaņos Ziemassvētku laika mūziku.
13. janvārī plkst. 13.00 saruna notiks laikā „Kad komponisti svin dzimšanas dienas”. Trešā saruna veltīta komponistiem, kuri 2016. gadā svinēs nozīmīgas jubilejas. Orķestra interpretācijā skanēs gaviļnieku sacerētie darbi, runāsim par to, kā mūzika tiek sacerēta un – iespējams, ar komponistiem!
24. februārī plkst. 13.00 klāt būs „Karnevālu pavasaris” . Kamēr pavasaris lēnām  tuvojas, ir īstais laiks sarunai par ko krāšņu un krāsainu - pavasara karnevāliem, kas populāri visā pasaulē. Venēcijas karnevāls un Itālija, Brazīlija un Latīņamerikas  eksotiskie ritmi, maskas, dejas un svētki.
Lielajā zālē: 14.10. plkst. 13:00 

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīze kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv   

Reklāma
Reklāma


MAZAJĀ ZĀLĒ

LAIMES FORMULA. Latvija, 2015. Dokumentālā filma
Garums: 56 min. 
Producents: Jura Podnieka studija

Režisore: Antra Cilinska
Scenārija autore: Nora Ikstena
Operatori: Uldis Millers, Emīls Linga, Uldis Jancis, Kaspars Braķis, 
Montāžas režisore: Sandra Alksne
Pēcapstrāde: Andris Zemītis
Skaņu režisors: Klāvs Siliņš
Skaņu operatori: Klāvs Siliņš, Ilvars Veģis, Andrejs Trainovskis
Mārketings: Marta Kontiņa    
Producente: Antra Cilinska
Kā būt laimīgam? Kā kļūt veselam? Kur gūt iedvesmu? Šie jautājumi nevienam nav sveši, bet atbildes mēs meklējam katrs savā veidā. Lai tās atrastu, kādam ir jābrauc uz Indiju, kādam jānoslēdzas būdiņā meža vidū, bet citi uzticas tradicionālām metodēm. Tomēr, klausoties dažādos padomos, mēs reizēm aizmirstam rīkoties paši un sagaidām, ka laime mums tiks pienesta uz paplātes. Kā saka viena no filmas varonēm Inese Ziņģīte – manā leksikā nav tāda vārda “nevaru”, ir tikai vārds “negribu”!
Dokumentālajā filmā “Laimes formula” skatītājs iepazīs četrus cilvēkus un viņu laimes formulas. Visas šīs personības vieno neatlaidība, dzīvesprieks, humora izjūta un īpaša saikne ar dabu. 

Kinoteātrī „Splendid Palace” no 2. oktobra! 

Filma latviešu valodā 

Mazajā zālē: 12.10. seanss 16:30; 13.10. seanss 16:30; 14.10. seanss 18:45 

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR

 

EIZENŠTEINS GVANAHVATO. Eisenstein in Guanajuato. Nīderlande, Meksika, Somija, Beļģija, Francija, 2015. Drāma
Režisors: Peter Greenaway
Lomās: Elmer Bäck, Luis Alberti, Maya Zapata

Būdams radošo spēku pilnbriedā, padomju kinorežisors Sergejs Eizenšteins 1931. gadā dodas uz Meksiku, lai uzņemtu filmu "Lai dzīvo Meksika". Eizenšteins ierodas Gvanahvato, tikko saņēmis Holivudas atraidījumu un izjuzdams arvien lielāku spiedienu atgriezties staļiniskajā Krievijā. Gida Palomino Kanjedo vadībā viņš piesardzīgi atklāj saiknes starp Erotu un Tanatu, seksu un nāvi, un labprāt atveido tās kino, taču nevēlas ciest reālajā dzīvē.

Šajā filmā Pīters Grīnevejs pēta radoša ģēnija prātu, kas sastopas ar alkām un bailēm no mīlestības, seksa un nāves. Desmit kaislīgas dienas, kas neatgriezeniski pārvērš vienu no pasaules kino dižgariem un ietekmē viņa turpmāko darbu.

Vecuma ierobežojums – 18+ 

Filma angļu un spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Mazajā zālē: 10.10. seanss 20:30; 13.10. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR

 

ZEMES SĀLS. (The Salt of the Earth). Francija, Brazīlija, Itālija, 2014. Biogrāfiska, dokumentālā filma 
Garums: 110 min. 

Režisori: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado
40 gadu laikā brazīļu fotogrāfs Sebastiāu Salgādu ir apceļojis teju visus kontinentus, fiksējot būtiskākos notikumu nesenajā cilvēces vēsturē. Viņš ir bijis aculiecinieks gan starptautiskiem konfliktiem, gan masveida bēgļu gaitām un bada izraisītajam postam. Šobrīd fotogrāfs ir uzsācis apjomīgu, mūsu planētas skaistumam veltītu projektu, iemūžinot cilvēka neskartās teritorijas – grandiozas ainavas, neparastus augus un dzīvniekus.
Saldago dzīvi un dabu skatītājam atklāj gan Žulians – viņa dēls un pēdējo ceļojumu sabiedrotais, gan Vims Venderss – ne mazāk kaislīgs fotogrāfs.
Vecuma ierobežojums: 13+ 
Filma franču, portugāļu, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Mazajā zālē: 11.10. seanss 19:30; 12.10. seanss 17:45; 14.10. seanss 16:45 PĒDĒJAIS SEANSS 
                  
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR

 

Latvijas vadošie psihoterapeiti – Psiholoģiskā kino vakaros
Psiholoģiskā kino vakari "Splendid Palace" no 12.līdz 14. oktobrim aicina kopā ar profesionāliem psihoterapeitiem doties kino  ceļojumā. Apvienojot kopēju kino baudīšanu un profesionāļu skatījumu, gūsim  rosinājumu domāt, izprast un skatīties plašāk par acīmredzamo un neredzamo, ka arī  reizēm tikai nojaušamo.
Pēc kopīgas filmas noskatīšanās, terapeita vadītās diskusijas laikā, būsiet aicināti  dalīties ar savām pārdomām, izjūtām, emocijām.
Kino vakari piedāvā ieskatīties: varoņu iekšējās pretrunās un konfliktos, sarežģītos attiecību musturos un noslēpumos ģimenes dzīvē, iespējā mainīt savu dzīvi jebkurā vecumā. 
Joma: Akadēmiskā 
Organizē Latvijas Individuālpsiholoģijas asociācija sadarbībā ar kinoteātri „Splendid Palace” 

Būsiet gaidīti jaukām domām un atziņām bagātos kinomākslas vakaros!
Programma:
12.10.”Jasmīnas stāsts” Mazajā zālē 20:00, lektore psihoterapeite Aina Poiša
13.10.„Augusts. Osedžas zeme” Mazajā zālē 20:00, lektore psihoterapeite Ināra Vārpa
14.10.”Drīz būšu atpakaļ” Mazajā zālē 20:00,lektors psihoterapeits Māris Siliņš
 Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz  pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam 


Ieskaties: www.splendidpalace.lv