Fonds "Viegli" aicina uz brīvdabas kino vakariem Murjāņos

I.Ziedoņa fonds „Viegli” aicina katru piektdienu plkst.20:00 uz brīvdabas kino vakariem Ziedoņa vasaras mājā Murjāņos. No 21.augusta līdz 18.septembrim dzejnieka mājas dārzā būs iespēja skatīties Imanta Ziedoņa veidoto un iedvesmoto filmu programmu. Kino vakarus īpašus darīs sarunas ar vakara viesiem: vārtsargu, treneri un fonda „Viegli” dalībnieku Artūru Irbi, kino kritiķi Dairu Āboliņu, režisoru Zigurdu Vidiņu, animācijas filmu režisori Rozi Stiebru un operatoru Ivaru Selecki. Sarunas vadīs žurnāliste, viena no fonda „Viegli” dibinātājām Eva Ikstena.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 


“Brīvdabas kino vakari priecēs vietējos Murjāņu iedzīvotājus kā arī viesus no citām Latvijas vietām. Šī ir iespēja interesentiem aplūkot gan Ziedoņa vasaras māju “Dzirnakmeņi” un tās apkārtni, gan pavadīt vasaras vakarus, iepazīstot latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, kurām ir saistība ar Imantu Ziedoni. Viesi, kuri piedalīsies sarunā pirms filmas, papildinās stāstījumu”, uzsver Eva Ikstena. 

 

Ierašanās uz brīvdabas seansiem no plkst.20:00. Kino vakari iesāksies ar sarunu, kurā piedalīsies viesis, bet plkst.21.00 sāksies filmas skatīšanās. Ieejas maksa pieaugušajiem - 5 Eiro. Pensionāriem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem – 50% atlaide, biļetes cena 2.50 Eiro. Visi ienākumi tiek ieguldīti fonda “Viegli” mērķu sasniegšanā. 

 

KINO VAKARU PROGRAMMA 
21.augustā, plkst.20:00

Es esmu latvietis (dokumentālā filma, 1990, Ansis Epners, 130 min) 
Vakara viesis: vārtsargs, treneris un fonda “Viegli” dalībnieks Artūrs Irbe

 

28.augustā, plkst.20:00
Lomi (dokumentālā filma, 1969, Aivars Freimanis, 51 min)
Mēstepatās (dokumentālā filma, 2013, Zigurds Vidiņš, 26 min)
Vakara viesis: režisors Zigurds Vidiņš

 

4.septembrī, plkst.20:00
Puika (spēlfilma, 1977, Aivars Freimanis, 93 min)
Vakara viesis: animācijas filmu režisore Roze Stiebra

Reklāma
Reklāma

 

11.septembrī, plkst.20:00
Pūt, vējiņi! (spēlfilma, 1973, Gunārs Piesis, 87 min)
Vakara viesis: kinokritiķe Daira Āboliņa

 

18.septembrī, plkst.20:00
Gada reportāža (dokumentālā filma, 1965, Aivars Freimanis, 54 min)
Gājiens ar krokodilu (dokumentālā filma, 1995, Ivars Seleckis, 90 min)
Vakara viesis: kino operators Ivars Seleckis

 

Par savu dalību kino vakarā aicinām paziņot iepriekš, pievienojoties pasākumam fonda “Viegli” Facebook lapā. Piesakoties Jūs saņemsiet informāciju par nokļūšanu līdz Ziedoņa muzejam*. Ziedoņa muzejs* atrodas Murjāņos, Krimuldas novadā, nokļūšana – ar sabiedrisko vai personīgo transportu. Uzziņai par kino vakariem Ziedoņa muzejā*: dace.zarina@fondsviegli.lv vai +371 29252028.

Kino vakarus Ziedoņa muzejā* organizē fonds „Viegli” un  atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Paldies par sadarbību Nacionālajam Kino centram.


Par Imanta Ziedoņa fondu „Viegli”
Imanta Ziedoņa fonds „Viegli” dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un, veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.