Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 12. līdz 18. jūnijam

Kamēr neesam devušies uz laukiem baudīt atvaļinājumus, kinoteātrī "Splendid Palace" vēl var paspēt noskatīties pēdējā laika aktuālās filmas. Piedāvājam repertuāru no 12. līdz 18. jūnijam.

Pēdējā laika lielākā aktualitāte - filma Mans tēvs baņķieris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēdējā laika lielākā aktualitāte - filma "Mans tēvs baņķieris".

LIELAJĀ ZĀLĒ 

SENIORU SEANSS – 
MANS TĒVS BAŅĶIERIS. Latvija, 2015. Dokumentālā filma

Garums: 71 min.
Režisore: Ieva Ozoliņa
Autobiogrāfisks dokumentāls „detektīvstāsts” - režisore meklē savu tēvu, bankrotējušas bankas prezidentu, kurš 20. gadsimta 90. gados pazuda bez vēsts. Pēc 16 gadiem no „Interpola” pienāk ziņa, ka kāds vīrietis ar meklējamā personas datiem uzradies Malaizijā, psihiatriskajā klīnikā...
Filma latviešu valodā.

Lielajā zālē: 16.06. seanss 13:00

Ieeja: 2.00 EUR, uzrādot apliecību. 

 

NAKTS BEZ KROŅA (A Royal Night Out). Lielbritānija, 2015. Romantiska komēdija
Garums: 97 min.
Režisors: Julian Jarrold
Lomās: Emily Watson, Rupert Everett, Jack Reynor, Sarah Gadon

1945. gada 8. maijs –  Otrā pasaules kara uzvaras diena Eiropā. Arī Londona pošas atzīmēt miera iestāšanos, un britu karaļnama princeses Elizabete un Mārgareta saņem atļauju piedalīties svinībās. Londonas ielās valda prieka pilns satraukums, jo nākamā diena nesīs jaunu nākotni ne tikai Anglijai, bet visai Eiropai. Šajā naktī princeses ir tikai jaunas sievietes, kas kopā ar visiem nododas svinībām cilvēku pārpildītajās Londonas ielās. Šī nakts ir pilna ar nezināmo, briesmām un pirmajām romantiskajām jūtām…

“Nakts bez kroņa” ir romantiska britu komēdija par nākamās karalienes Elizabetes II un viņas māsas princeses Mārgaretas pārgalvīgajiem piedzīvojumiem visneaizmirstamākajā 20.gs. naktī Eiropā.

Filmā galvenās lomas atveido Sāra Gedona (“Drakula: Leģendas sākums”, “Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2” un “Bīstamā metode”), Bela Povlija, Rūperts Everets (“Mans lielais O!”, “Šreks” un “Nārnijas hronika”), kā arī Emīlija Vatsone (“Teorija par visu”).
 
Vecuma ierobežojums 12+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.     
Lielajā zālē: 12.06. seanss 18:15; 13.06. seanss 20:15; 14.06.seanss 14:00; 17.06. seanss 18:15

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

GAZELES (Les gazeles). Francija, 2014. Komēdija
Garums: 100 min. 
Režisore: Mona Achache
Lomās: Camille Chamoux, Audrey Fleurot, Joséphine de Meaux
Viņi sen jo sen ir kopā – Marī un Ērika attiecības arī turpmāk varētu būt itin saskanīgas, diemžēl hipotekārais kredīts vainojams ne tādu vien savienību izjukšanā. Kad rodas izdevība iegūt īpašumā kopīgu mājokli, Marī zaudē sirdsmieru un ar skubu laižas prom no ģimenes rutīnas. Pametusi Ēriku, viņa savu neatkarīgo un brīnišķo draudzeņu kompānijā ieslīgst, bauda un maldās Parīzes burziņu mutulī. Jaunu iepazīšanos pieredze iemāca citādi uztvert vientulību un apjaust pašas spēku.

Nakts uzdzīves burleska un pārgalvīgs, melanholisks, nekliedējamu eksistenciālo izmisumu pārsedzošs humors Vudija Allena garā – šīs komēdijas galvenajai varonei atvēlēts izprast patiesu draudzību un iemīlēt sevi.
Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.     
Lielajā zālē: 12.06. seanss 20:15; 13.06. seanss 18:15; 14.06. seanss 20:15; 17.06. seanss 20:15; 18.06. seanss 20:45

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

MŪSU DZĪVE (5 Flights Up). ASV, 2014. Drāma, komēdija
Garums: 92 min.
Režisors: Richard Loncraine
Lomās: Morgan Freeman, Diane Keaton, Carrie Preston
Sirsnīgās filmas „Mūsu dzīve” notikumu centrā nokļūst burvīgais Alekša (Morgans Frīmens) un Rūtas (Daiena Kītone) laulātais pāris, kas bauda dzīvi Ņujorkā. Idillisko mieru izjauc pār pilsētas centrālo tiltu pārkārusies degvielas autocisterna, kuras vadītājs aizmūk. Pilsētas iedzīvotāji ir satraukti — vai tas varētu būt jauns terora akts? Kad Manhetenas ielas pārpilda haoss un satiksmes sastrēgumi, mākslinieks Aleksis un bijusī skolotāja Rūta dodas uz veterināro klīniku, no kuras baiļu mākti mēģina aizvest savu mīļoto sunīti, kas pēkšņi pārstāja staigāt. Turklāt tā ir nedēļas nogale, kad laulātais pāris gatavojas pārdot savu dzīvokli, kurā pavadījuši gandrīz visus kopdzīves gadus. 
Skatītāji kļūst par lieciniekiem 48 stundu ilgiem notikumiem šā pāra dzīvē, kuras laikā krīt un kāpj dzīvokļa cenas, tiek gaidīts glābējzvans no veterinārās klīnikas un gaisā virmo satraukums par pilsētu terorizējošo noziedznieku draudiem. Haosa epicentrā nokļuvušais pāris piedzīvo īstu spriedzi, tomēr nezaudē savstarpēju cieņu un mīlestību. Tomēr beigās viņi sastopas ar jautājumu — kādēļ pēc 40 kopdzīves gadiem nolēma mainīt savu dzīvi un vai tā tiešām ir labākā izeja?
Pēc Džillas Simentas džipārdokļa „Varoņa mērauklas” (Heroic Measures) motīviem uzņemtajā filmā tēlo tādi Oskara balvas saņēmuši aktieri kā Morgans Frīmens, Daiena Kītone, kā arī seriāla „Sekss un liepilsēta” zvaigzne Sintija Niksone.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums 13+
Lielajā zālē: 13.06. seanss 13:45; 14.06. seanss 16:00               

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

„OSCAR” BALVAI NOMINĒTĀS ĪSFILMAS 2015 (The Oscar Nominated Short Films 2015: Live Action). ASV, 2015. Īsfilmas 
Garums: 118 min. 

Režisori: Oded Binnun, Mihal Brezis / Michael Lennox / Wei Hu / Talkhon Hamzavi / Mat Kirkby
Lomās: Sarah Adler, Ulrich Thomsen / Martin McCann, Charlene McKenna, Jonathan Harden / Genden Punstock /  Alireza Bayram, Brigitte Beyeler, Cheryl Graf /  Sally Hawkins, Jim Broadbent, Edward Hogg
Piecas Amerikas Kinoakadēmijas balvai “Oskars” nominētās īsfilmas apvienotas vienā seansā. Ekskluzīva pilnmetrāžas prezentācija, kurā vienkopus apkopotas šāgada Oskara balvai nominētās Labākās īsfilmas nominācijā LIVE ACTION. Māksla un cilvēcīgums apvienojumā ar  apburošiem un aizkustinošiem  stāstiem 5 brīnišķīgas īsfilmās - „Aja”, Bugalū un Grems”, „Sviesta lampa”, „Parvane”, „Telefona  zvans” („Aya”, „Boogaloo un Graham”, „Butter Lamp”, „Parvaneh” un „The Phone Call”).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Lielajā zālē: 14.06. seanss 18:00; 15.06. seanss 20:15

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

JŪLIJAS JAUNKUNDZE (Miss Julie). Norvēģija, Lielbritānija, Īrija, Francija, 2014. Drāma
Garums: 129 min.
Režisore: Liv Ullmann
Lomās: Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton, Nora McMenamy
Muiža Īrijā, 19.gadsimta beigas. Vasaras saulgriežu noskaņās, neprātīgas uzdzīves un  sociālo barjeru krišanas noskaņās, Jūlijas jaunkundze un Džons, viņas tēva sulainis, dejo un dzer, apbur un manipulē viens ar otru. Viņa – vīzdegunīga un pēc pazemojuma noilgojusies, viņš – slīpēts, taču rupjš; saistīti savstarpējā riebumā un pievilkšanās spēkā.
Te pavedinoša, te huligāniska, vienlaikus mežonīga un maiga, viņu tuvība noved pie bezcerīgiem plāniem un vīzijas par kopdzīvi… Nezinot, kāds atausīs nākamais rīts, Jūlija un Džons rod Grieķu traģēdijas cienīgu izeju – cildenu un šausminošu.
„Jūlijas jaunkundze” ataino cīņu par varu un dominanci, kas īstenojas pavedinošā un reizē nežēlīgā saspēlē, kurai pretoties nav spēka.. 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Lielajā zālē: 13.06. seanss 15:45; 15.06. seanss 17:45; 16.06. seanss 20:15; 18.06. seanss 18:15

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

MAZAJĀ ZĀLĒ

MANS TĒVS BAŅĶIERIS Latvija, 2015. Dokumentālā filma. Garums: 71 min.
Režisore: Ieva Ozoliņa
Autobiogrāfisks dokumentāls „detektīvstāsts” - režisore meklē savu tēvu, bankrotējušas bankas prezidentu, kurš 20. gadsimta 90. gados pazuda bez vēsts. Pēc 16 gadiem no „Interpola” pienāk ziņa, ka kāds vīrietis ar meklējamā personas datiem uzradies Malaizijā, psihiatriskajā klīnikā...
Filma latviešu valodā.

Lielajā zālē: 16.06. seanss 18:15 

Mazajā zālē: 12.06. seanss 18:00; 13.06. seanss 16:00; 14.06. seanss 12:15; 15.06. seanss 20:00; 17.06. seanss 18:00; 18.06. seanss 20:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

Reklāma
Reklāma


BĒRNĪBAS ZEME SIBĪRIJA. Latvija, 2013. Dokumentālā filma
Garums: 52 min.
Režisore un producente: Dzintra Geka
Operators: Aivars Lubānietis
Teksts: Gundega Repše
Videoinženieri: Jānis Kazulis, Edgars Dzenis
Mūzika: Pēteris Vasks, Arvo Perts, grupa “Splin”
Režisora asistente: Baiba Ārenta
Dokumentālā filma „Bērnības zeme Sibīrija” turpina filmu sēriju par 1941.gada izsūtījumu. 14.jūnija izsūtītie bērni, nu jau cienījamā vecumā, grib aizbraukt uz savām bērnības vietām Sibīrijā. Tur bija aukstums un bads, zuduši tuvinieki, bet tā ir viņu vienīgā bērnība, kurā bija saule un sniegs, draugi un cilvēki, kuri palīdzēja izdzīvot. Kā tur izskatās tagad, vai kāds vēl viņus atceras?
Filma sižets veidojas no diviem braucieniem uz Sibīriju pa Tomskas un Krasnojarskas apgabaliem. Filmas epizodēs redzēsim sešus likteņstāstus – izsūtītos Astrīdu Ruško, Daci Siliņu, Dedzi Andreju Broderu, Juri Vidiņu, Mariju Krūmiņu un Rutu Ikaunieci. 2012.gadā kopā ar Sibīrijas bērniem braucienā devās rakstniece Gundega Repše, viņas mamma Ilga Dedzis izsūtījumā pavadīja 14 gadus.
“Te tas viss bija. Tur, vēl tur, tur un tur, tālumā līdz apvārsnim, Austrumos un Ziemeļos, stepē un taigā, Sibīrijā, purvos un sasalumā, viscaur – Krievijas un Padomju savienības majestātiskajās ārēs – elektrifikācija plus visas varen plašās zemes gulagizācija. Apzinoties, ka esmu iebraukusi uzvarētāju zemē, meklēju sasniegumus, ne tikai trofeju pēdas un tirānu pīšļus. Vai pieminekļus. Zinu arī to, ka nabaga uzvarētājiem jādzīvo par visiem, ko tie nobendējuši. Bet no Latvijas brauc kādreizējie upuri, kas pārauguši sevi un tapuši izdzīvotāji. Par lielāko noziegumu gulagizācijas epopejā mana mamma Ilga uzskatīja cilvēka novešanu lopa stāvoklī, kuram amputēta jebkāda garīga dziņa. Ne visi cilvēki, kuri pazemoti līdz dzīvnieka līmenim, spēj noiet ceļu atpakaļ līdz cilvēkam. Ar labajiem Sibīrijas draugiem kā radiniekiem viņu vienoja pārvarēts, bet neizdedzināms sāpju kods. Es šeit esmu atbraukusi viņas vietā un koda atslēga man pa rokai – sirdī.”
Filma latviešu valodā. 
Mazajā zālē: 14.06. seanss 14:00 

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.


SIBĪRIJAS BILANCE. Latvija, 2011. Dokumentālā filma
Garums: 54 min.
Režisore un producente: Dzintra Geka
Operators: Aivars Lubānietis
Montāžas režisors: Armands Zvirbulis
Videinženieris: Jānis Kazulis
Mūzika: Pēteris Vasks
Skaņas apstrāde: Normunds Deinats
Režisores asistente: Baiba Ārenta
1941.gada 14.jūnija deportācijas rezultātā cieta 15425 Latvijas iedzīvotāji (latvieši, ebreji, krievi, poļi), tajā skaitā 3751 bērns vecumā līdz 16 gadiem.
Izsūtīšanas laikā vīriešus atšķīra no ģimenēm un aizdzina uz Gulaga nometnēm, kur daudziem piesprieda augstāko soda mēru, bet citus sodīja ar ieslodzījumu nometnēs. Sausi un skopi ir vēstures fakti, bet daudzi no cietušajiem ir mūsu vidū, arī viņu bērni un mazbērni.
1941.gada 14.jūnija deportācija bija notikusi lielā steigā, nedomājot par to, kas ar izsūtītajiem notiks vēlāk. Galvenais bija nevēlamos elementus aizvest prom no viņu dzimtajām vietām.
1946.gadā pēc izsūtīto bērnu Latvijā palikušo radinieku lūgumiem notika bāreņu un pusbāreņu pārvešana no Sibīrijas nometinājuma vietām uz Latviju. Vairāk kā 1500 bērnu tika nodoti audzināšanai radinieku ģimenēs vai Latvijas bērnu namos. Tomēr daudzi no viņiem vēlākajos gados tika aizturēti un nosūtīti atpakaļ uz iepriekšējām nometinājuma vietām.
2010.gada vasarā cilvēki, kuri 1941.gadā kā bērni tika izsūtīti uz Sibīriju, viņu bērni un filmēšanas grupa devās uz tālajiem Ziemeļiem – Noriļsku, Dudinku, Karaulu, Ustportu.
Vairāk kā 500 tūkstoši dažādu tautību ieslodzīto izgājuši caur Noriļskas soda nometnēm, Šmita kalns šķiet tik biedējoši drūms, pat putni vairās to pārlidot.
Lamas ezera krastā 1942.gadā nogalināti 42 Baltijas valstu virsnieki.
Krasnojarskas apgabalā joprojām dzīvo deportāciju upuri un viņu pēcteči. nolikām piemiņas plāksni Latvijas mātēm un bērniem, deportāciju upuriem 1941.-1949.
Filma latviešu valodā. 
Mazajā zālē: 14.06. seanss 15:15

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

 

KUR PALIKA TĒVI? Latvija, 2014 Dokumentālā filma
Garums: 66 min.
Režisore: Dzintra Geka
Scenārija autors: Ēriks Lanss
Operators: Aivars Lubānietis
Montāžas režisors: Armands Zvirbulis
Mūzika: Pēteris Vasks, Juris Karlsons
1941.gadā uz Sibīriju aizvestie bērni savus tēvus nav redzējuši, savās atmiņās viņi stāsta: „Tēvu arestēja, viņu ievietoja Vjatlaga nometnē. Viņš tur miris 1942. gada martā. Viņš nebija notiesāts. Tēvu tiesāja 1942. gada rudenī, kad viņš jau bija miris, Maskavas troikas spriedums: 10 gadi ieslodzījumā ar mantas konfiskāciju. Vienīgais iemesls, ka dzīvojam turīgi, turīgas lauku mājas bija, liela saimniecība, dzirnavas, mājlopi...”
Drezīna brauc pa aizaugušo dzelzceļu. Divpadsmit brauciena dalībnieki 70 gadus ir domājuši par braucienu uz Soļikamskas un Vjatlaga nometnēm, ka gribētu nokļūt vietās, no kurienes tēvi neatgriezās. Vizuāli redzama skarbā daba, sasprindzinājums cilvēku sejās, foto kolāžas un īsi atmiņu mirkļi.
Filma latviešu valodā. 
Mazajā zālē: 14.06. seanss 19:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

 

DIEVA PUTNIŅI. Latvija, 2015. Dokumentālā filma
Garums: 90 min.
Režisore: Dzintra Geka
Scenārija autors Agris Redovičs
Operators Aivars Lubānietis
Montāžas režisors Armands Zvirbulis

II pasaules kara beigu posmā, kad kļuva skaidrs, ka Latviju atkal ieņems Padomju armija, apmēram 150 000 devās bēgļu gaitās uz Vāciju. Tie bija dažādu profesiju pārstāvji – lauksaimnieki, uzņēmēji, bijušie politiķi, valstsvīri, radošā inteliģence, darba cilvēki, kas jau bija izbaudījuši „baigā gada” nedienas.

Gandrīz miljons cilvēku no Austrumeiropas zemēm glābās no padomju režīma. Arī latvieši, kas sevi nometņu laikā sauca par dīpīšiem, Dieva putniņiem, centās iekārtot savu dzīves telpu, trimdā veidojot Mazo Latviju.

Filmā parādīti 1944.gadā uz Vāciju aizvesto bērnu likteņi.
Mazajā zālē: 15.06. seanss 18:00
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.


T.S. SPIVETA NETICAMIE PIEDZĪVOJUMI. (The Young and Prodigious T.S. Spivet). Francija, Austrālija, Kanāda. Piedzīvojumu filma, komēdija, ģimenes filma
Garums: 105 min. 
Režisors: Jean-Pierre Jeunet
Lomās: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Judy Davis

10 gadus vecais jaunais ģēnijs T.S. Spivets saņem negaidītu zvanu no Vašingtonas - viņš ir ielūgts saņemt prestižu balvu par savu jaunāko izgudrojumu. Ir tikai viens āķis - viņi nezina, ka Spivets ir tik jauns. Zēns aizbēg no mājām un dodas neaizmirstamā un brīnumu pilnā ceļojumā, kura laikā satiek jaunus draugus un uzzina daudz par sevi pašu…
 
Sirsnīga, mīļa, pamācoša un ne-glupa - tāda ir izslavētā franču režisora Žana-Pjēra Ženē (“Amēlija”) ģimenes filma, vai, pareizāk būtu teikt, filma visiem vecumiem! Apburošs galvenais varonis, viņa kolorītā ģimene, Tima Bērtona mūza Helēna Bonema Kārtere un aizraujoši piedzīvojumi! 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums 7+

Mazajā zālē: 13.06. seanss 14:00; 17.06. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

NO 5 LĪDZ 7 (5 to 7) ASV, 2015. Komēdija
Garums: 95 min.
Režisors: Victor Levin
Lomās: Anton Yelchin, Olivia Thirlby, Bérénice Marlohe
Nejauša satikšanās Manhetenas ielās noved pie kaislīgas mīlas dēkas starp topošo rakstnieku Braienu un elegantu francūzieti. Kur tad āķis? Viņa ir precējusies un var tikties ar jauno vīrieti viesnīcā tikai laikā no pieciem līdz septiņiem. Ilgodamies pavadīt ar savu sapņu sievieti vairāk nekā nieka divas stundas dienā, Braiens gūst skarbu mācību par dzīvi un mīlestību.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 
Vecuma ierobežojums 16+
Mazajā zālē: 12.06. seanss 20:00; 13.06. seanss 18:00                   
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

MAZĀ NIKOLĀ BRĪVDIENAS (Les vacances du petit Nicolas). Francija, 2014. Piedzīvojumu filma, komēdija, ģimenes filma
Garums: 97 min. 
Režisors: Laurent Tirard 
Lomās: Mathéo Boisselier, Valérie Lemercier, Kad Merad, François-Xavier Demaison

Mācību gads noslēdzies, klāt bezrūpīgā vasara. Parasti Nikolā ģimene dodas atpūtā uz kalniem, bet šoreiz viss izvēršas citādi – ķīviņā par vietu, kur pavadīt brīvdienas, pirmo reizi uzvar tētis, ne mamma, negribīgi piekrītot ņemt līdzi arī omīti, kas ne vien kāra uz bučiņām, bet arī naska uz znota zāģēšanu un mazdēla lutināšanu. Nikolā atvadās no sava sirdsāķīša un... no šī brīža sākas aizraujoši piedzīvojumi. Dzīves skola nedod atelpu nevienam – pieaugušo nedarbi un bērnu palaidnības pašiem vien jāizsmeļ. Ja ir vēlēšanās. Ja izdodas. Ja nav par vēlu. Ja pietiek prāta un veselīgas humora izjūtas. 

Gan jau kaut kā veikli varētu tikt skaidrībā ar to, kam ļauties un kam pretoties, ar kādu mērķi būvēt smilšu pilis liedagā, cik liela loma rakstītajam vārdam vēstulēs un pašapziņai, draugiem, valdzinājumam... bet visu pamatīgi sarežģī vecāku jociņš par dēla drīzo izprecināšanu.

Bez vecuma ierobežojuma.

Filma ieskaņota latviešu valodā.

Mazajā zālē: 14.06. seanss 16:30; 18.06. seanss 18:00
                       
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

ADELAINAS GADI. (Age of Adaline). ASV, 2015. Romantiska drāma
Garums: 110 min. 

Režisors: Lee Toland Krieger
Lomās: Ellen Burstyn, Harrison Ford, Blake Lively, Kathy Baker, Michiel Huisman

Jauna sieviete 20.gs. sākumā, būdama 29 gadus veca, piedzīvo autoavāriju, pēc kuras brīnumainā kārtā iegūst spēju nenovecot. Teju astoņdesmit gadus Adelaina dzīvo noslēgtībā, liedzot sev pietuvoties tuvāk un atklāt viņas noslēpumu. Adelainas meita ir vienīgā, kas par to zina. Pēc vientulībā pavadītiem gadiem Adelaina beidzot sastop vīrieti, ar kuru kopā vēlētos novecot. Adelaina atgūst kaisli dzīvot un mīlēt, taču brīdī, kad viņas noslēpums varētu tikt atklāts, pieņem lēmumu, kas izmainīs visu viņas turpmāko dzīvi.

Romantiskajā filmā “Adelainas gadi” galveno lomu spēlē Bleika Laivlija (“Mežoņi”, “Zaļais lukturis”, “Pilsēta” un TV seriāls “Intrigante”), Mikels Hovsmens (“Mežone”, “Pasaules karš Z” un TV seriāls “Troņu spēles”), Zelta Globuss® balvas ieguvēja Ketija Beikere (“Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu”, “Edvards Šķērrocis”) un Oscar® balvas nominants Harisons Fords (“Indiana Džonss un kristāla galvaskausa karaļvalsts”, “Neiznīcināmie 3” un “Kovboji un citplanētieši”). Filmu ir režisējis Lī Tolands Krīgers (“Seleste un Džesijs. Nešķirami”).

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Mazajā zālē: 13.06. seanss 20:00; 16.06. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

RUČS UN NORIE. Latvija, 2014. Dokumentālā filma 
Režisore: Ināra Kolmane

Scenārijs: Ināra Kolmane
Operators: Andrejs Verhoustinskis
Skaņu režisors: Jānis Juhņēvičs
Redaktors: Līga Pipare
Izpildproducente: Marta Romanova
Producente: Marta Mannenbacha, Ināra Kolmane, Jānis Juhņēvičs
Filma “Ručs un Norie” ir stāsts par divu eksotisku pasauļu sastapšanos, kas uzšķiļ pārsteidzošu emocionālu un dvēselisku radniecību. Antropoloģijas maģistratūras studente Norie Tsuruta no Japānas ierodas Latvijā, lai pētītu un rakstītu savu maģistra darbu par suitu novadu. Te viņa satiek vienu no vecākajām suitu sievām Mariju Steimani, sauktu par Ruču, kura nezina ne vārda angliski, toties dzied. Norie iemācās latviešu valodu un dziesmas. Un antropoloģiskā interese pamazām pārvēršas patiesā gara tuvībā, kas neapdziest pat tad, kad Norie ir spiesta atgriezties Japānā. Turpmāk Latvija un Japāna ir saistītas ar neredzamu un ļoti personisku pavedienu – Ručs raizējas par Norie „tur, tālumā” un uztraucas par katru zemestrīci Japānā. Bet Norie sauc Ruču par savu Latvijas vecmāmiņu, vēlas atgriezties un savā dzimtenē iet uz futbola spēli latviešu tautastērpā un kopā ar draugiem sauc: „Sarauj, Latvija!”.
Mazajā zālē: 13.06. seanss 12:30; 16.06. seanss 18:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz  pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.


Ieskaties: www.splendidpalace.lv