"Jauno Jāņu orķestris" izziņo pavasara koncertu Mūzikas namā "Daile"


Mūsdienu tautas mūzikas grupa „Jauno Jāņu orķestris" izziņo pavasara lielkoncertu 25. aprīlī plkst. 19.00 Rīgā, Mūzikas namā „Daile”. Koncerts notiks, svinot desmito gadskārtu, kopš iznācis JJO dibinātāju, grupas „Dzelzs vilks”, pirmais dainu iedvesmotais albums „Kur vakara zvaigzne lec”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Pavasara koncertā visu paaudžu klausītājus „Jauno Jāņu orķestra” sniegumā priecēs „Dzelzs vilka” plaši pazīstamās dziesmas ar dainu tekstiem svaigos aranžējumos plašam mūziķu un dziedātāju sastāvam, un no jauna tapušas JJO kompozīcijas.


Albuma „Kur vakara zvaigzne lec” desmitgadei veltītajā pavasara koncertā „Jauno Jāņu orķestrim” pievienosies arī Pasaules koru olimpiādes laureāti, Siguldas jauniešu kora „Atvars” dziedātāji diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā.
„Aizvadītā gada rudenī piekritu aicinājumam pirmoreiz rakstīt korim. Radās dziesmas ”Klusiet jauni klusiet veci” aranžējumu grupai un jauktajam korim, ko kopā ar „Atvaru” pirmoreiz izskanēja valsts dzimšanas dienas svētkos Siguldā. Nu top vēl vairāku mūsu dziesmu aranžējumi korim, un ir prieks, ka koncertā Mūzikas namā Daile kopā ar mums būs arī „Atvara” balsis,” stāsta Juris.

JJO sastāvā muzicē: Juris Kaukulis (ģitāras, mandolīna, bandžo, bazuki, ukulele, balss), Ieva Strode (vijole, balss), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Kaspars Tobis (taustiņi, elektronika, sitaminstrumenti, balss), Kārlis Alviķis (basģitāra, bazuki, kontrabass, balss), Valērijs Cīrulis (ģitāras, mandolīna, balss) un Andris Alviķis (ģīga, balss, vijole).


http://www.youtube.com/watch?v=SkgX20GZZI0

 

Divas dienas, 19. līdz 20. martā, koncerta biļetes visās cenu grupas būs pieejamas par īpašām, samazinātām, cenām! Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu paradīze” kasēs, internetā http://www.bilesuparadize.lv/events/event/40790, kā arī Mūzikas nama „Daile” kasēs.

Reklāma
Reklāma


Par „Jauno Jāņu orķestri”
2005. gadā jaunizveidotās izdevniecības „Upe TT” vadītāja Ivetas Mielavas uzrunāts, „Dzelzs vilka" līderis Juris Kaukulis piekrīt negaidītam eksperimentam, radot oriģinālmūzikas albumu, „Kur vakara zvaigzne lec”, un tā tekstos pirmoreiz izmantojot latvju dainas. Veiksmīgais ieraksts kļūst par impulsu jaunam virzienam radīt dziesmas ar tautasdziesmu tekstiem un oriģinālu mūziku.

Turpinot meklējumus dainu skapī, iznāk albums „Uijā uijā nikni vilki”, kas kļūst par lielu un mazu klausītāju iemīļotu dziesmu avotu, tas izpelnās arī kritiķu atzinību kā Gada tautas mūzikas ieraksts.  Dziesma „Uijā uijā nikni vilki” tiek nominēta Gada labākās dziesmas titulam. Tā kļūst par koncertu sadziedāšanās mantru grupas koncertos, ko zina liels un mazs.

Šobrīd grupa „Jauno Jāņu orķestris” jau kā neatkarīga apvienība turpina "Dzelzs Vilka" iesākto mūsdienu tautas mūzikas virzienu. Viņu radītā ir koša un daudzkrāsaina - no melodiska folkroka līdz elektroniskai pasaules mūzikai. Grupas arsenālā ir gan mūsdienīgi instrumenti - no elektriskās ģitāras līdz sintezatoriem -, gan etnogrāfiski skaņu rīki, piemēram, ģīga un robdēlis. Kombinācijā ar mūziķu skatuves šarmu tie rada neatkārtojamu enerģijas lādiņu.

Jaunā un paplašinātā mūziķu sastāvā „Jauno Jāņu orķestris” izdod albumu „Kālabad” (2013), un tas izpelnās nomināciju balvai „Zelta Mikrofons 2013” kategorijā „Labākais tautas mūzikas albums”. Singls „Salā jūra Daugaviņa” noturējies Radio SWH 2014. gada sākumā topa pirmajā vietā piecas nedēļas, nominēts Latvijas mūzikas ierakstu balvai „Zelta Mikrofons” kā gada labākā dziesma, kā arī iekļuvis dziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2014” finālā.

JJO uzstājies uz lielākajām skatuvēm lielākajos pašmāju mūzikas festivālos: „Positivus 2014”, „Laba Daba 2014”, „LMT Summer Sound 2013”, kā arī ārpus Latvijas – festivālā „Menuo Joudaragis 2013” (Lietuva). Grupa arī sniegusi ievērojamu skaitu koncertu Latvijā, aizvadītā gada pavasarī pulcēja plašu klausītāju pulku lielkoncertā Rīgā, Sapņu fabrikā, bet šovasar uzstāsies dažādās koncertu vietās visā Latvijā.