21. martā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība bērniem "Pavasara saulgriežus gaidot"

Ģimenes dienas nodarbībā muzeja speciālisti stāstīs par pavasara saulgriežiem, ar tiem saistītām tradīcijām un par tradicionālajiem pavasara lauku darbiem. Pasākums notiks 21.martā plkst. 12.00, Rīgā, Brīvības bulvārī 32.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Bērni varēs aplūkot no LNVM plašā krājuma atlasītos priekšmetus, kas liecina par latviešu dzīvesveidu senākos laikos – koka traukus, skalu turētājus, lukturus un sveču traukus, sulu tecināmās renes, piestas, pītus grozus, sētuves u.c.

Tāpat mazie un lielie nodarbības apmeklētāji varēs uzzināt, pēc kādām zīmēm dabā mūsu senči spēja noteikt gaidāmos laika apstākļus pavasarī, vasarā un pat rudenī.

Būs jāmin mīklas un jāatbild uz dažādiem jautājumiem. Ar uzdevumu kartes palīdzību bērniem muzeja ekspozīcijā būs jāatrod Lielās dienas pārsteigumi. Vecāki aicināti fotografēt un filmēt!

Reklāma
Reklāma

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi). Maksa par līdzdalību cikla „Muzejs ģimenei” pasākumā 4 eiro neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.