Rīgas rogainings aicina bērnus uz bezmaksas pastaigu ar orientēšanās elementiem

 

21.martā Rīgā notiks jau otrais Rīgas rogainings – orientēšanās sacensības, kur komandas no 2 līdz 5 dalībniekiem pārvietojas mežā un pilsētā un apmeklē kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, tādējādi cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad sacensības norisināsies jau otro reizi, un Rīgas rogaininga organizatori dāvina bērniem bezmaksas Rogaininga pastaigu instruktora pavadībā, kurš 2 stundās izvedīs bērnus pa rogaininga sacensību apvidu un kontrolpunktiem gan mežā, gan pilsētā. Pa ceļam bērni varēs sasildīties ar siltu tēju, bet finišā – cienāties ar pusdienām. Rogaininga pastaigā var pieteikt bērnus līdz 12 gadu vecumam, nosūtot bērna vārdu, uzvārdu un vecumu uz e-pasta adresi xrace@xrace.lv līdz 15.martam.


Rīgas rogainings ir orientēšanās sporta sacensības, kur komandas no 2 līdz 5 dalībniekiem pārvietojas mežā un pilsētā – pa ielām - un noteiktā laika periodā brīvi izvēlētā secībā apmeklē apvidū izvietotus kontrolpunktus, kuriem piešķirtas noteiktas vērtības, cenšoties savākt pēc iespējas vairāk punktu noteiktajā laikā.

Rogainingsir Latvijā arvien lielāku popularitāti gūstošs orientēšanās sporta veids, turklāt 2017.gadā Latvijā tiks rīkots 15.Pasaules čempionāts rogainingā.

 

Sacensības piedāvā Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Organizē – xRace sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju un “O!Latvija”. Papildus informācija mājas lapā www.rigasrogainings.lv 

Reklāma
Reklāma