Aprīlī notiks Dailes teātra izrāžu skate. Dažas izrādes spēlēs pēdējo reizi

Dailes teātris, kas šogad svinēs 95 gadu jubileju, uzsāk jaunu virzienu starptautisko attiecību attīstīšanā – Dailes teātra izrāžu skati. Tā notiks no 14. līdz 19.aprīlim, sešās dienās piedāvājot noskatīties 17 profesionāļu un skatītāju atzinīgi novērtētas izrādes. Izrāžu skates mērķauditorija ir vietējie un ārvalstu teātra profesionāļi, kā arī ikviens teātra interesents. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dailes teātra izrāžu skates galvenais mērķis ir gūt novērtējumu, rast padomus un ierosmes tālākai darbībai, kā arī veidot dažādu valstu teātra profesionāļu auglīgu dialogu par aktuālām teātra tēmām. Lai īstenotu skati, tiek veidoti izrāžu koncepcijas un satura tulkojumi angļu un krievu valodās, izrāžu portfolio ar plašu informāciju, kas atvieglotu izrāžu iekļaušanu arī festivālos vai viesizrādēs ārvalstu auditorijām. Taču galvenais uzdevums ir veidot teātra atpazīstamību arī ārvalstu teātra profesionāļu vidū.


Dailes teātra izrāžu skatē iekļautās izrādes ir:

„Saules bērni”,

„M.Butterfly”,

„Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu”,

„Finita la comedia!”,

„Bovarī kundze” un „Izraidītie”

„Ugunsgrēki”,

„Vecpuiši un vecmeitas”,

„Apglabājiet mani zem grīdas”,

„Divi kapteiņi” un

Reklāma
Reklāma

„Slazdā”

„Pusslepkava”,

„Čuhņas jociņi”,

„Visas viņas grāmatas”,

„Aija pēc Jaunsudrabiņa”,

„Lēnprātīgā”

„Nakts vēl nav galā” 


Dailes teātra izrāžu skates sadarbības partneris ir SIA AKVEDUKTS. Skates producente ir teātra mārketinga direktore Indra Rubene. Par padomiem un konsultācijām Dailes teātris pateicas Latvijas Jaunā teātra institūtam, Latvijas Kultūras akadēmijai, LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejam, Latvijas Teātra darbinieku savienībai, Silvijai Radzobei un Jānim Siliņam personīgi.


Biļešu iepriekšpārdošana uz visām Dailes teātra izrāžu skates un pārējām aprīļa izrādēm sāksies 12.februārī. 


Aprīlī vairākas izrādes tiks spēlētas pēdējo reizi – „Oņegins” (8.aprīlī), „Vējiem līdzi” (11.aprīlī), „Primadonnas” (12.aprīlī) un „Amadejs” (23.aprīlī). 


Aprīļa piedāvājums par īpašām cenām būs divas izrādes Mazajā zālē – „Ugunsgrēki” 9.aprīlī un „Vaņa un Soņa un Maša un Spaiks” 29.aprīlī. Uz šīm izrādēm visu biļešu cena būs 5 un 6 EUR.

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv