Mītiska radība Naksnītis aicina uz Rīgas Zoo Tropu mēnesi


Rīgas Zooloģiskajā dārzā šogad jau trīspadsmito reizi februārī norit Tropu mēnesis Zoodārzā. Šī gada aizraujošā tēma  - kas īsti ir tropi, kur tie atrodas, kādi tropos klimatiskie un dzīves apstākļi un kas tur dzīvo? Šogad iepazīt tropus palīdzēšot kāds neparasts radījums Naksnītis ar garu un ziņkārīgu degunu, garām ūsām, garu asti. Kas tas ir? Pasākuma organizētāji pagaidām to patur noslēpumā, vien atklāj, ka Naksnītis esot ļoti sabiedrisks.

Foto - Bolīvijas naktspērtiķītis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto - Bolīvijas naktspērtiķītis.

Darba dienās Rīgas Zoo piedāvā tropiskas nodarbības skolēnu grupām par dzīvniekiem dažādās siltuma joslās, par dzīvnieku daudzveidību dabas ainavās, par dzīvnieku savdabību dabas zonās un kontinentos, kā arī tematisku ekskursiju „Atklāj, kas ir tropi!”. Uz nodarbību jāpiesakās iepriekš pa tālr. 67518669 vai rakstot epasta vēstuli uz adresi riga.zoo.skola@gmail.com.
 

Savukārt sestdienās un svētdienās līdz 1. martam (ieskaitot) ikviens interesents aicināts piedalīties radošajās un pētnieciskajās aktivitātēs Tropu mājā no plkst. 12.00-16.00.
 

Tropu mēneša siltajā Tropu mājā varēs aplūkot arī jaunus iemītniekus. Decembrī pasaulē nākuši pieci Zībenroka čūskkakla bruņrupucēni. Dabā šī suga dabā nav apdraudēta, taču tiek turēta tikai nedaudzu zoodārzu kolekcijās. Un vēl mazāk ir tādu dārzu, kur panākta šīs sugas vairošanās nebrīvē. Tropu mājā rupucēni būs apskatāmi speciālā terārijā.
 

Katru dienu no plkst. 10.00-13.00 Tīģeru mītnes lielajā aplokā joprojām spēlējas tīģerbrālīši Tors un Odins un māte Katrīna. Starp citu, ar Lattelecom atbalstu ikvienam ir iespēja vērot tīģerēnu un viņu mātes rotaļas tiešsaistē. Viņu izdarības lielajā aplokā vērojamas no plkst. 10.00-13.00.

 

Lai Tropu mēneša pasākumu apmeklējums būtu tropiskāks, Zoodārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188, piedāvā lētākās ieejas biļetes. Izdrukājot 1188 kuponu un saņem 1,00 € atlaidi no pamatcenas. Vairāk informāciju par februāra īpašajiem piedāvājumiem var uzzināt Zoodārza mājas lapā.

Reklāma
Reklāma

 

Baudi Tropu nedēļu arī  virtuālajā Tropu mājā.