Ieskaties, kas jauns kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā līdz 5. februārim

Ziemīgajā laikā jādodas ārā slēpot vai vizināties ar ragaviņām, tomēr kādā brīdī noteikti gribas iesēsties ērtā krēslā un noskatīties kādu labu filmu. Tāpēc ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 30. janvāra līdz 05. februārim. 

Kinoteātrī Splendid Palace ir iespēja noskatīties starptautiski godalgoto filmu Puikas gadi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kinoteātrī "Splendid Palace" ir iespēja noskatīties starptautiski godalgoto filmu "Puikas gadi".

LIELAJĀ ZĀLĒ 

JAUNĀ DRAUDZENE (UNE NOUVELLE AMIE). Francija, 2014. Drāma
Garums: 105 min.
Režisors: François Ozon
Lomās: Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz

Filma “Jaunā draudzene” ir trāpīgs Eiropas vidusšķiras portretējums, kas ārēji nevainojamā pasaulē spēj pamanīt cilvēku savstarpējo attiecību maldus, apslēptākās ilgas, vēlmi pārkāpt robežas. Klēra (Ainaisa Demustjē) ļoti pārdzīvo savas labākās draudzenes nāvi – viņas bijušas tuvas kopš bērnības, kopā pieaugušas un pat vienlaicīgi apprecējušās. Tikmēr bēdu nomāktais atraitnis (Romēns Duriss) piedāvā Klērai interesantu veidu kā cīnīties ar sērām...

Filmas režisors Fransuā Ozons veiksmīgi spēlējas ar žanriem un skatītāju gaidām, veikli pārslēdzoties no drāmas uz komēdiju un otrādi, eleganti apvienojot ironiju ar ģimenes attiecību, mātišķuma un kaislību izpēti.
Kinofilma uzņemta pēc angļu rakstnieces Rutas Rendelas slavenā stāsta motīviem, rakstniece zināma kā veiksmīga detektīva žanra meistare, ar kuras darbiem labprāt strādājuši tādi grandi kā Pedro Almodovars un Klods Šabrols.
Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 
Lielajā zālē: 29.01. seanss 19:30 STUDENTU SEANSS; 30.01. seanss 16:00; 31.01. seanss 19:00; 01.02. seanss 21:00; 02.02.seanss 18:00; 03.02. seanss 18:00; 04.02. seanss 18:00; 05.02. seanss 15:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 
Ieeja  uz STUDENTU SEANSU 29.01.  – 2.00 EUR, uzrādot apliecību! 


MORTEKAJS (Mortdekai) Lielbritānija, 2015. Komēdija
Garums: 106 min.
Režisors: David Koepp
Lomās: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn, Jeff Goldblum, Paul Bettany
Čārlijs Mortekajs ir deģenerējies aristokrāts, mākslas priekšmetu tirgotājs, kam sveša morāle, rūdīts epikūrietis, slepkava pret paša gribu un Londonas centra pārzinātājs jebkurā jomā. Kopā ar savu kalpotāju Džoku, kas izskatās pēc rīkļurāvēja, Čārlijs iekuļas visdažādākajās nepatikšanās, kurās figurē slepenpolicija, niknas ārvalstu valdības, zagtas gleznas un noslepkavoti klienti - tas ir veids kā viņš pelna sev iztiku. Bet lielākās galvassāpes viņam sagādā ļaudis ar šaujamajiem - viņi nemitīgi cenšas Čārliju nogalināt....
Čārlijs Mortekajs šķērso puspasauli, bruņojies vien ar savu šarmu, cerībā pirmais atrast gleznu, kurā it kā esot atslēga no bankas seifa, kas pilns ar nacistu nolaupītajiem zelta stieņiem. Filma "Mortekajs" ir pasaulslavenā rakstnieka Kirila Bonfiljoli darba "Mortekaja lielā ūsu mistērija" ekranizējums.

Piedzīvojumu komēdiju "Mortekajs" režisējis Deivids Keps ("Ātrā piegāde", "Slepenais logs"). Titullomu spēlē Džonijs Deps ("Transcendence", "Vientuļais reindžers", "Karību jūras pirāti"). Kopā ar viņu filmā piedalās Gvineta Paltrova ("Dzelzs vīrs", "Atriebēji", "Infekcija"), Obrija Plaza ("Skots Pilgrims pret pasauli"), Jūens Makgregors ("Neiespējamais", "Augusts: Osedžas zeme", "Tas notika Jemenā"), Pols Betanijs ("Dzelzs vīrs", "Atriebēji", "Transcendence") un Olīvija Manna ("Atpestī mūs no ļauna", "Maģiskais Maiks", "Nezinu, kā viņa to dara"). Šis ir režisora Kepa un aktiera Depa otrais kopdarbs.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 
Lielajā zālē: 01.02. seanss 19:00; 03.02. seanss 15:30; 04.02. seanss 21:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.


LAPSU MEDĪBAS (Foxcatcher). ASV, 2014. Drāma, biogrāfija, sports
Garums: 134 min.
Režisors: Bennett Miller
Lomās: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Vanessa Redgrave, Sienna Miller

Uz patiesiem notikumiem balstīta drāma "Lapsu medības" - stāsts par neparastām un traģiskām attiecībām starp kādu ekscentrisku miljonāru un diviem brāļiem, daudzkārtējiem pasaules čempioniem brīvajā cīņā.
Olimpiskais čempions, cīkstonis Marks Šulcs saņem miljonāra Džona Dupona uzaicinājumu pārvākties pie viņa uz attālu muižu, kur Dupons ir izveidojis komandu "Foxcatcher", lai kopā ar pārējiem cīkstoņiem gatavotos nākamajām 1988. gada Olimpiskajām spēlēm Seulā. Marks pieņem šo uzaicinājumu ar prieku, jo saskata iespēju beidzot iznākt no sava brāļa Deiva ēnas - brāļa, kurš ir titulētāks un labāk iekārtojies dzīvē. Taču Dupona rokās Marks Šulcs ir tikai instruments, lai ar viņa palīdzību, izveidojot pasaules līmeņa cīkstoņu komandu, iekarotu cieņu augstākajās aprindās, un, jo svarīgāk, - iemantotu savas skeptiski noskaņotās mātes atzinību.

Režisora Beneta Millera ("Kapote", "Naudas spēle") drāmā galvenās lomas atveido Stīvs Karels, Čenings Tatums, Marks Ruffalo un Sjēna Millere. Filma jau saņēmusi Kannu kinofestivāla balvu par labāko režiju, un kritiķi filmai prognozē arī panākumus "Zelta globusa" un "Oskara" balvu ceremonijās.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 

Lielajā zālē: 31.01. seanss 21:00; 05.02. seanss 20:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.


VĒSĀ MIERĀ (Easy Peasy). Latvija, 2015. Dokumentālā filma
Garums: 75 min.
Režisors: Didzis Eglītis
Andris Dambis - autobūvētājs un dzīva autosporta leģenda stāstā par neatlaidību, drosmi un vēlmi būt pirmajam. Pirmais pasaulē bezceļa auto, pirmais elektriskais auto, kas piedalīsies Dakaras rallijreidā, pirmais elektriskais auto, kas uzbūvēts Latvijā.
Filmas galvenie varoņi ir Andris Dambis ar dēliem Kasparu un Kristapu. Viņi, bez iepriekšējas pieredzes elektrisko auto būvēšanā, ir nolēmuši piedalīties 2012.gada Dakaras rallijreida alternatīvās piedziņas auto klasē ar pašu radīto OSCar eO. Šis auto ir ievērojams ar to, ka ir pirmais bezceļu elektriskās piedziņas auto, kā arī pirmais Latvijā būvētais elektriskais auto.
Tieši patriotisks lepnums un interese par tautiešu sasniegumiem pamudināja filmas režisoru Didzi Eglīti iemūžināt eO radīšanas procesu paliekošā materiālā. Izdzirdot par eO ideju, Didzim radās acumirklīga ideja  attēlot šādu pasaules līmeņa sasniegumu un „zaļo tehnoloģiju” uzvaras gājienu: "Mans mērķis ir atkarināt skatītāju žokļus no brīnumiem un likt viņiem sist ar dūri pa savām krūtīm aiz lepnuma. Ideja par filmu radās tiklīdz uzzināju, ka Ogrē tiks būvēts pirmais elektriskais auto, kas būs pirmais vairākās kategorijās: Pirmais pasaulē bezceļa auto, pirmais elektriskais auto, kas piedalīsies Dakaras rallijreidā, pirmais elektriskais auto, kas uzbūvēts Latvijā. Ja pirmajā brīdī mani pārņēma patriotiskas jūtas un lepnums, tad jau nākamajā man radās jautājums "Kā?". Jau tajā pašā dienā sākās darbs pie filmas, ar ko iecerēts atbildēt uz lielo jautājumu "Kā?"
Atbalstītājs: Latvijas Nacionālais filmu centrs, Kultūrkapitāla fonds
Lielajā zālē: 31.01. seanss 12:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 


LIELĀS ACIS (Big Eyes) USA, 2015. Biogrāfija, drāma
Garums: 105 min.
Režisors: Tim Burton
Lomās: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter

Viens no Holivudas ar izdomu visvairāk apveltītajiem režisoriem Tims Bērtons laiž klajā biogrāfisku mākslas filmu „Lielās acis”. Uz reāliem notikumiem balstītā filma būs stāsts par apbrīnas vērto un dažkārt arī komisko mākslinieces Mārgaritas Kīnas dzīvi (viņa kļuva slavena XX gadsimta 50. gados).
Apburošās un mazliet biedējošās milzu acis mākslinieces gleznās atklāj tajās attēloto bērnu – parasti meiteņu – dvēseles dzīles. Neredzēto mākslas darbu dēļ pircēji jo plašāk atver maku. Mārgaritas vīrs iestāsta sievai, ka mākslinieces sievietes darbi nebūs ne populāri, ne pieprasīti, tāpēc pāris nolemj tos piedēvēt vīram Valteram, nevis sievai Mārgaritai.

Uzņēmējdarbība sit augstu vilni, laulātie sekmīgi pārdod gleznas, to kopijas un atklātnes. Slepenā ģimenes vienošanās ļauj sasniegt finanšu pasaules augstākās virsotnes un dara Valteru neiedomājami slavenu. Dzīvesbiedrs arvien vairāk nostumj mākslinieci malā. Viņa apņemas cīnīties par savu vārdu un daiļradi, taču slavas alku apmātais vīrs negrasās atteikties no atzinības un mākslinieka tēla.
Filmu „Lielās acis” radījušas izcilas personības, tajā filmējušies izcili aktieri. Unikālais režisors un vizuālās izteiksmes meistars Tims Bērtons radījis „Betmenu”, „Alisi brīnumzemē” un daudz citu oriģinālu filmu. Fantastikas caurvīto sižetu veidotājs šai drāmai piešķīris īpašu attēla spilgtumu un izmantojis neredzētas krāsas un formas.
Arī aktieru sniegums „Lielajās acīs” ir vērtējams tikpat augstu. Pieckāršā balvas „Oskars” nominante Eimija Adamsa („Amerikāņu afēra”, „Viņa”) un divkāršais balvas laureāts Kristofs Valcs („Atsvabinātais Džango”, „Bēdīgi slavenie mērgļi”) garantē nevainojamu tēlojumu bugi-vugi stilā.
Lielajā zālē: 31.01. seanss 17:00; 01.02. seanss 15:00; 02.02. seanss 15:30; 04.02. seanss 15:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

SERĒNA (Serena) ASV, Francija, Čehija, 2014. Drāma
Garums: 110 min.
Režisors: Susanne Bier
Lomās: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Rhys Ifans
Kaislīgs mīlas stāsts, kas risinās kalnainajā Ziemļkarolīnā 1920. gados. Kokrūpnieks Džordžs Pembertons apņem par sievu daiļo Serēnu, kurai zemes un mežu apsaimniekošana līdz šim bijusi sveša. Uzņemoties darbu vadītājas lomu vīra meža izstrādes kompānijā, Serēna pārsteidz savus padotos ar uzņēmību, atbildību, ambīcijām un vadības spējām. Viņai ne tikai jācīnās par savu vietu starp vīriešiem, bet arī pret valdību, kas grib atņemt viņiem piederošo zemi.
Nelaime ienāk jaunajā ģimenē ar ziņu, ka pēc pārtrūkušas grūtniecības Serēnai vairs nevar būt bērnu. Džordžam savukārt ir ārlaulības dēls, kas dzimis pirms viņš iepazinās ar Serēnu. Šī doma ir tik ļoti nepanesama, ka Serēna uzdod vienam no strādniekiem puisi nogalināt...
Līdzīgi kā filmā "Vējiem līdzi" šo filmu caurstrāvo mīlestība, traģēdija, naids, drāma un spriedze, kas risinās uz vēsturiska fona.
"Serēna" ir trešā reize, kad uz lielā ekrāna satiekas Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvēja Dženifera Lorensa ("Bada spēles", "Amerikāņu afēra" un "Optimista stāsts") un Amerikas Kinoakadēmijas balvas nominants Bredlijs Kūpers ("Paģiras", "Amerikāņu afēra" un "Optimista stāsts"). Filmu ir režisējusi Sūzena Bīra ("Lietas, ko pazaudējām ugunsgrēkā" un "Labākā pasaulē").
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 
Lielajā zālē: 01.02. seanss 17:00; 05.02. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


TREŠĀ PERSONA Lielbritānija, ASV, Vācija, Beļģija, 2014. Romantika
Garums: 137 min.
Režisors: Paul Haggis
Lomās: James Franco, Mila Kunis, Olivia Wilde, Liam Neeson, Kim Basinger, Adrien Brody, Maria Bello
„Trešā persona” ir filma par trim mīlas stāstiem, kas savā starpā saistīti savādā veidā. Katram mīlestība nozīmē kaut ko citu. Vienam tā šķiet viegla un romantiska, otram pienāk vēlu un apzināti, bet citam visu dzīvi tā arī neizdodas piedzīvot īstu mīlestību, kad ne uz mirkli negribas būt šķirtam no paša dārgākā. Vārdu sakot, mīlestība gluži kā varavīksne pēc lietus var zaigot spilgtās krāsās, taču kāds to nemaz nespēj ieraudzīt.
Šo pāru mīlas stāsti uzplauks trīs dažādās un brīnišķīgās pilsētās. Roma ir visu romantiķu sapnis, Parīze - daile visās tās izpausmēs, savukārt Ņujorkā mīlestībai it nemaz neatliek laika. Par spīti tam, ka pilsētas ir dažādas un stāsti ir atšķirīgi, viņus visus vieno vienas un tās pašas jūtas – gaidītā, poētiskā un mūžīgā mīlestība. To visu var redzēt režisora Pola Hegisa filmā „Trešā persona”. Hegiss sarakstījis scenārijus tādiem Holivudas projektiem kā „Mierinājuma kvants”, „Kazino Royale”, „Sarkanā tveice”, seriāls „Taisni uz dienvidiem” un daudzus citus.
Turklāt bez oriģinālā scenārija un spilgtām režisora iecerēm visus kinomānus gaida patīkama tikšanās ar pazīstamajiem aktieriem Olīviju Vaildu, to pašu Trīspadsmito no seriāla „Doktors Hauss” un „Tronu” zvaigzni, Liamu Nīsonu no filmām „Šindlera saraksts” un „Nolaupītā”, Milu Kunisu, Kimu Beisingeri, kā arī titulēto skaistuli Džeimsu Franko no filmas „127 stundas”. Viņi visi mīlēs, ticēs, pārdzīvos, piedzīvos zaudējumus un sniegs atbalstu saviem tuvajiem. Īsi sakot – dzīvos un mīlēs. Pa īstam!
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Lielajā zālē: 02.02. seanss 20:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


PUIKAS GADI (Boyhood) ASV, 2014. Drāma
Garums: 2 h 43 min.
Režisors: Richard Linklater
Lomās: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Lorelei Linklater
Režisora Ričarda Linkleitera „Puikas gadi” ir unikāls projekts – filma ar vieniem un tiem pašiem aktieriem tika veidota 12 gadus. Filmas sākumā tās galvenais varonis Meisons ir 6 gadus vecs, un filma seko līdzi tam, kas notiek viņa puikas gados - pārcelšanās uz jaunu skolu, pirmā iemīlēšanās, pirmā vilšanās. „Puikas gadi” – tā ir emociju gamma, ko piedzīvo ikviens, kļūstot par pieaugušu cilvēku.

Režisora Ričards Linkleiters veidojis filmas "Before Sunrise", "Before Sunset", "Before Midnight".

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Lielajā zālē: 31.01. seanss 14:00; 03.02. seanss 20:30
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.   


PAZUST LATGALĒ. Latvija, 2014. Dokumentālā filma
Garums: 45 min.
Režisors: Gusts Ošmucnieks, Kaspars Alksnis, Kaspars Kursišs
Filmas producenti: Gusts Ošmucnieks, Kaspars Alksnis
Operatori: Kaspars Kursišs, Mārtiņš Cīrulis
Montāža: Kaspars Kursišs
Laikā, kad robežas pastāv tikai mūsu prātos un iespēja apceļot pasauli ir ikvienam, labākie skeitborda, inline, BMX un MTB freestyle pārstāvji izvēlējās palikt te pat Latvijā un pazusts vienā no krāšņākajiem novadiem - "zilo ezeru zemē" Latgalē. Apmaldīties, lai vēlāk atrastos un dokumentālajā filmā izstāstītu vienu no interesantākajiem, drosmīgākajiem un pārgalvīgākajiem stāstiem, ko būsi redzējis!
Filmā satiec:
Gusts Ošmucnieks – MTB 
Jānis Zālītis - MTB
Kaspars Alksnis – Inline 
Nils Jansons – Inline
Kristaps Reimanis – BMX
Jānis Melnis – BMX
Miks Grantiņš – Skeitbords
Dāvis Nesenbergs – Skeitbords
Lielajā zālē: 30.01. plkst. 20:00 
Ieeja: 3.00 EUR

 

MAZAJĀ ZĀLĒ

MEŽONE (Wild). ASV, 2014. Drāma, biogrāfija
Garums: 115 min.
Režisors: Jean-Marc Vallée
Lomās: Reese Witherspoon, Gaby Hoffmann, Laura Dern

Reklāma
Reklāma

Pārcietusi neveiksmīgas laulības un mātes nāvi, Šerila Streida, kura zaudējusi jebkādu cerību uz laimi, pieņem negaidītāko lēmumu savā dzīvē - doties vairāk nekā pusotra tūkstoša kilometru garā pārgājienā pa Klusā okeāna piekrastes kalniem. Pārbaudījumi, kuri sastopami šajā bīstamajā ceļojumā, neatgriezeniski izārstē viņu no dvēseles ciešanām, taču maksa par to ir neticami augsta.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 

Vecuma ierobežojums 16+

Kino Splendid Palace no 30.janvāra!

Lielajā zālē: 30.01. seanss 20:00; 31.01. seanss 20:30; 01.02. seanss 18:00; 02.02. seanss 16:00; 04.02. seanss 16:00; 05.02. seanss 20:00 

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

BAIĻU ROBEŽA. Latvija, Krievija 2014. Dokumentālā filma 
Garums: 80 min. 

Režisori: Hercs Franks, Maria Kravchenko 
Filmas galveno varoņu lēmumi neatgriezeniski maina viņu dzīvi. Igals Amirs divdesmit sešu gadu vecumā nogalina Izraēlas premjerministru, tiek notiesāts uz mūžu un kļūst par valsts nīstāko ieslodzīto. Larisa – emigrante no Krievijas, četru bērnu māte – šķiras no sava vīra, lai apprecētu slepkavu un dzemdētu viņam dēlu.
Daudzu gadu garumā filmas autori mēģina izprast šo sarežģīto stāstu, taču viens no viņiem – Hercs Franks – nepiedzīvo filmas pabeigšanu, paliekot uz mūžīgā dzīves, nāves un mīlestības noslēpuma sliekšņa. 
Mazajā zālē: 30.01. seanss 18:00; 31.01. seanss 12:30; 01.02. seanss 14:30; 02.02. seanss 18:30; 04.02. seanss 18:30; 05.02. seanss 18:30

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.


PUTNCILVĒKS (Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)) ASV, 2014. Komēdija, drāma
Garums: 119 min.
Režisors: Alejandro González Iñárritu 
Lomās: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts
Strauji novecojis, slavas zenītā esošs aktieris, kurš reiz atveidoja pasaulslavenu supervaroni, cīnās ar ģimenes likstām, paša ego un citiem šķēršļiem, paralēli cenšoties izveidot Brodvejas izrādi, no kuras atkarīga viņa turpmākā karjera un, iespējams, arī dzīve...
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 

Vecuma ierobežojums 16+

Kinoteātrī Splendid Palace no 16.janvāra! 

Mazajā zālē: 31.01. seanss 18:00; 01.02. seanss 20:30; 02.02. seanss 20:00; 04.02. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

71: PĒDĒJAIS KAREIVIS (`71) Lielbritānija, 2014. Drāma, trilleris
Garums: 99 min.
Režisors: Yann Demange
Lomās: Jack O'Connell, Sam Reid, Sean Harris, Charlie Murphy, Paul Anderson

1971. gada konflikts Ziemeļīrijā draud pārvērsties pilsoņu karā. Belfāsta ir sadalījusies protestantos un katoļos, situācijas regulēšanā tiek iesaistīta armija. Drīz pēc ierašanās Belfāstā, jauniesauktā Gerija vads tiek iesaistīts it kā ikdienišķā patruļā, kas drīz vien pāraug šausminošā ielu cīņā. Vispārējā haosa rezultātā viņš atpaliek no pārējiem un attopas viens pats naidīgā pretinieku teritorijā. Gerija ceļš atpakaļ uz bāzi ir baiļu, neskaidrības un izmisuma pilna odiseja.

Filma uzņemta Lielbritānijā, piedaloties galvenokārt britu un īru aktieriem, un nominēta “European Film Awards” kategorijā “Eiropas kino gada atklājums” (European Discovery of the Year). Galvenajā lomā filmā redzams jaunais un daudzsološais britu aktieris Džeks O’Konels (“Starred Up”, “300: Rise of an Empire”), kuram loma tieši šajā filmā pavēra ceļu uz lielo Holivudu - viņu pamanīja pati Andželīna Džolija, un jau janvārī viņš būs redzams galvenajā lomā aktrises otrajā režijas darbā, vēsturiskajā drāmā “Nesalauztais” (“Unbroken”). Kino eksperti paredz Džekam O’Konelam spožu kino karjeru, un filma “‘71: Pēdējais kareivis” ir lieliska izdevība sekot tai līdzi jau no pašiem pirmsākumiem. 

Vecuma ierobežojums 16+
Mazajā zālē: 30.01. seanss 16:00; 03.02. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.


MODRIS. Vācija, Grieķija, Latvija, 2014. Drāma
Garums: 98min
Režisors: Juris Kursietis
Lomās: Kristers Pikša, Rēzija Kalniņa, Inese Pudža, Lāsma Kugrēna, Sabīne Trumsiņa, Laura Jeruma, Januss Johansons, Kaspars Zvīgulis
Filmas "Modris" stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem, tas attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu – konflikts ar māti iziet no rāmjiem, par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas puisi noved krustcelēs ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem. Spēlfilmas scenārijs balstīts uz patiesiem notikumiem.
Mazajā zālē: 01.02. seanss 12:30; 03.02. seanss 18:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 


SEGVĀRDS VIENTULIS. Latvija, 2014. Dokumentālā spēlfilma
Garums: 90 min.
Režisors: Normunds Pucis
Lomās: Varis Piņķis, Vilis Daudziņš, Edgars Samītis, Andris Bulis, Juris Bartkevičs, Juris Jope, Rihards Rudāks, Māris Korsietis, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums, Edgars Pujāts, Egons Dombrovskis, Valdis Bisenieks
Filma balstīta patiesos notikumos, kuri norisinājās Līvānu apkārtnē 1945. gadā, pēc padomju okupācijas atgriešanās. Vanagu draudzes katoļu priesteris Antons Juhņevičs baznīcas saimniecības telpās slēpa vietējos vīriešus no mobilizācijas vācu un sarkanajā armijā. Savas pārliecības dēļ nonācis konfliktā ar varu, viņš bija spiests izšķirties par radikālu soli.
”Segvārds Vientulis” ir inscenēta dokumentāla filma, kura ir balstīta vēsturiskos faktos, tomēr dramatiskā tēma ir tikai iemesls, lai runātu par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm. Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums vai vēlme vienkārši izdzīvot – to visu var iepazīt, sekojot Antona Juhņeviča un viņa cīņu biedru likteņiem
Mazajā zālē: 31.01. seanss 16:00; 05.02. seanss 16:30
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 


4.MAIJA REPBULIKA. Latvija, 2014. Dokumentālā filma 
Garums: 110 min. 

Filmas veidotāji:
Scenārija autors Jānis Domburs
Režisore Antra Cilinska
Operatori Uldis Millers, Kaspars Braķis, Uldis Jancis
Montāžas režisore Sandra Alksne
Komponists Kārlis Auzāns
Skaņu režisors Jevgēņijs Svjatovs
Mākslinieks Jurģis Krāsons
Animatori Dzintars Krūmiņš, Renārs Vilkaušs, Mārtiņš Veļa
Režisores asistentes Elizabete Palasiosa, Vaira Strautniece
Mārketings Marta Kontiņa
Producente Antra Cilinska

Dokumentālā filma „4.maija republika” pēta demokrātijas un kapitālisma dubultspēles kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā. Atbrīvošanās no PSRS, valsts nozagšana, dalība Eiropas Savienībā un NATO, smagākā krīze pasaulē- ceturtdaļgadsimta kontrasti Latvijā rada daudzas mācības. Filma vērtē neatkarības atjaunotāju vārdus un darbus, varas un naudas, elites un tautas attiecības, tiesiskumu un taisnīgumu. “4. maija republika” aicina saprast atsevišķu cilvēku un mūsu kopējo atbildību pret valsti.

Mazajā zālē: 31.01. seanss 14:00
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 

 

AKMEŅI MANĀS KABATĀS. Latvija, 2014. Animācijas filma
Garums: 88 min. 

Režisore: Signe Baumane
Lomās: Signe Baumane

Animācijas filma pieaugušajiem - patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām Signes Baumanes dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot, viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Šai skaudrajā un tai pat laikā humora pilnajā filmā Latvijas vēstures peripētijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.
Vecuma ierobežojums: Līdz 12 g.v. - neiesakām
Filma latviešu valodā.
Mazajā zālē: 01.02. seanss 16:00 
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.   


JAUNAJĀ ZĀLĒ 
Rīgas Improvizācijas teātris - AR ŠARMU PRET KARMU

Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā: Improvizācijas vakaru – AR ŠARMU PRET KARMU
Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.
Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Kā smejies, darbosies arī bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Jānis Moisejs, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Marģers Majors, Rihards Sniegs, Krišjānis Berķis u.c.
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Jaunajā zālē: 30.01. plkst. 20:00

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties: www.splendidpalace.lv