24. janvārī Iecavā smīdinās ledu ar "Kanningu"

24. janvārī plkst. 11.00 “HK Iecava” hokeja laukumā norisināsies Iecavas novada domes organizētās jautrības sacensības kērlinga stilā “Kannings”. Sacensības būs neparastas ar to, ka tradicionālā kērlinga ekipējuma vietā tiks izmantotas tējkannas un pārveidotas slotas. Piedalīties var ikviens, kurš gatavs pierādīt pasākuma saukli “Sasmīdināsim ledu ar Kanningu!”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pasākuma organizatori vēlas popularizēt veselīgu dzīvesveidu, kā arī dažādot ziemas sporta veidus. Spēles mērķis ir pēc iespējas vairāk kannas ieslidināt iezīmētajā laukumā, reizē arī cenšoties no laukuma izsist pretinieka kannu. Uzvarēs komanda, kurai būs visvairāk kannu iezīmētajā laukumā.


Sacensībās apbalvos 1.-3. vietu ieguvušās komandas, bet dalībnieki ir aicināti īpaši padomāt par savas komandas noformējumu, jo arī visatraktīvāk un neparastāk noformētā komanda saņems balvas no pasākuma organizatoriem.


“Jau vairākus gadus mani aizrauj kērlinga spēles vērošana, vienmēr esmu gribējusi arī pati uzspēlēt. Īsto kērlingu man nav sanācis pamēģināt, taču reiz bija jāorganizē bērniem ziemas prieki telpās, un kērlingam izdevās piemeklēt tējkannas. Izrādās, tas nebija nekas jauns – šur tur pasaulē kērlinga dārgos akmeņus tautas variantā aizstāj ar citiem priekšmetiem. Brazīlijā ledus vietā kannas pat slidinātas pa slapju bruģi, bet mums ir laimējies, ka ir hokeja laukums un atbilstoši laikapstākļi. Lai arī citi gūtu ieskatu šajā aizraujošajā spēlē un aktivitātēs iesaistītos ne tikai rūdīti sportisti, bet arī ģimenes ar bērniem, vēlējos arī iecavniekiem organizēt jautrības sacensības kērlinga stilā,” stāsta pasākuma organizatore Elīna Arāja.

Reklāma
Reklāma

Komandu pieteikumus var iesniegt iepriekš, sūtot pa e-pastu elina.araja@iecava.lv, vai sacensību dienā no plkst. 10.30 līdz 11.00. Jānorāda komandas dalībnieku sastāvs un komandas nosaukums.


Ledum nelabvēlīgos laika apstākļos sacensības tiks pārceltas uz citu dienu.