Zoodārzs aicina apskatīt mazuļus un izbaudīt Ziemas naktis

 

Kaut arī sniegaina ziema šogad zoodārzu nelutina, tomēr Ziemas naktis rit pilnā sparā jau otro mēnesi un šomēnes - līdz 25. janvārim vēl var paspēt apmeklēt Rīgas Zoodārzu vakara tumšanās stundās.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izgaismotas takas, nesteidzīgi vakarējoši dzīvnieki, siltas iekštelpu ekspozīcijas, kur sasildīt nosalušās kājas un rokas, degošs ugunskurs zoodārza centrā tā vien rosina atstāt steigu, stresu un lielveikalus pilsētā un doties izbaudīt mieru, rāmu dzīves ritmu, ko apvienot ar dzīvnieku vērošanu. Vakara puskrēslā viss izskatās savādāk un arī dzīvnieki uzvedas citādāk. Pie tam, daži dārza iemītnieki tieši vakaros kļūst aktīvi!

Zoodārzā var palūkoties arī uz pašiem jaunākajiem dārza iemītniekiem. Katru dienu no plkst. 10.00-13.00 Tīģeru mītnes lielajā aplokā spēlējas tīģerbrālīši Tors un Odins un māte Katrīna. Mazuļi jau ir krietni paaugušies, kļuvuši drosmīgāki, pārgalvīgāki un delverīgāki. Rotaļas kļūst arvien tīģeriskākas. Tora, Odina un viņu mātes Katrīnas rotaļas tiešsaistē var skatīties šeit.

 

Bet gadu mijā olas izpetējuši ir Flamingu mājā mītošie karošknābji. Nu jau arī zoodārza apmeklētāji var sākt saredzēt darba rezultātu, jo no ligzdām snaikstās jau vismaz trīs „tējkarotītes”. Pašlaik tie iztiek ar to, ko piegādā vecāki. Barošanas process arī izskatās pietiekami efektīgs.

 

Reklāma
Reklāma

Ziemas naktis Zoodārzā būs līdz 25. janvārim, vakaros ieejas biļetes lētākas – tikai 2,00 €. Zoodārza kases strādā no plkst. 10.00-19.00. Iekštelpu ekspozīcijas atvērtas līdz plkst. 20.30.

Lai saņemtu atlaižu kuponu, jāsazinās ar uzziņu dienestu 1188.