Rīgas Domā būs zīmējumu opera bērniem "Dāsnumātika"

7. janvārī Rīgas Doma kapitula zālē sadarbībā ar biedrības “Ascendum”  projektu “Mans Doms” notiks režisora Vara Klausītāja jaunākā izrāde – zīmējumu opera “Dāsnumātika”, kurā bērniem tiks mācīts devīgums un dāsnums, bet izrādes laikā visiem apmeklētājiem būs iespēja saņemt dāsnumātikas kursa liecību.

 Druvim jātiek galā ar  dažādiem pārbaudījumiem, lai kļūtu par dāsnāku un labāku cilvēku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Druvim jātiek galā ar dažādiem pārbaudījumiem, lai kļūtu par dāsnāku un labāku cilvēku.

 

Sākot jauno mācību semestri, 7. janvārī plkst. 18.00 Varis Klausītājs sadarbībā ar  projektu “Mans Doms” piedāvā jaunu mācību vielu – “Dasnumātiku”, kuru apgūt būs  iespējams autora iestudētajā zīmējumu operā.
 

Izrādē Čārlza Dikensa populārā stāsta “Ziemassvētku dziesma” darbība ir  pārcelta uz garu un enģeļu skolu, kurā audzēkņu mācību materiāls ir cilvēks,  un šoreiz tas ir skopais banķieris Druvis. Izrādes laikā Druvim jātiek galā ar  dažādiem pārbaudījumiem, lai kļūtu par dāsnāku un labāku cilvēku. Kopā ar Druvi  “Dāsnumātikas” kursa liecību būs iespēja saņemt arī visiem izrādes apmeklētājiem.
 

Reklāma
Reklāma

Izrāde tapusi sadarbojoties ar dramaturģi Rasu Bugavičuti, dzejnieci Annu Auziņu,  horeogrāfi Agnesi Bordjukovu, scenogrāfu Rūdolfu Baltiņu, gaismu mākslinieku Jāni  Sniķeri un tērpu mākslinieci Gerdu Zandersoni. Izrādes veidošanā piedalījušies arī  Rīgas Doma Kora skolas meiteņu kora ansamblis Airas Birziņas vadībā, vīru ansamblis  vadītāja Pētera Vaickovska vadībā, mūziķu grupa "The Quinters" un, protams, arī  aktieri Marta Ančevska un Klāvs Melliss.


Zīmejuma operā tiks atskaņotas Kaspara  Zemīša oriģinālkompozīcijas gan instrumentālā izpildījumā, gan Rīgas Doma kora  skolas meiteņu un vīru koru ansambļu priekšnesumā.  Pirmās izrādes laikā gūtie ienākumi tiks izmantoti nākamās dienas izrādes  organizēšanā, kas būs dāvinājums bērnu nama bērniem.
 

Biļetes vēl iespējams nopirkt iepriekšpārdošanā eKase.lv un Rīgas Doma kasē. Vietu  skaits ir ierobežots.