Latviešu kulinārā baudījuma ceļvedis tūristiem - gardēžiem un svētku galda iedvesmai

"Lauku ceļotājs" šogad ir apkopojis īpašus maršrutus, kas iepriecinās kulinārā tūrisma piekritējus. Latvisko ēdienu un dzērienu baudītājis, izmantojot īpaši izveidotu datu bāzi, varēs iedvesmoties svētku galdam, doties gardēžu ceļojumā pa Latviju, ieturoties lauku krodziņos un iepērkot gardumus pie vietējiem pārtikas ražotājiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

  Datu bāzē apkopoas vairāk kā 400 vietas, kur paēst latviešu ēdienus, nogaršot vietējos ražojumus, paciemoties vietējās latviskās saimniecībās.  Speciāli izveidotā "Latvijas Kulinārajā kartē"  iekļauta informācijas par 178 krodziņiem, kafejnīcām, restorāniem, viesu mājām un citām ēdinātavām ārpus Rīgas.  Tradicionāli un mūsdienīgi latviešu ēdieni un dzērieni atrodami brošūrā, kur ietverti 30 latviešu ēdienu un dzērienu apraksti Kulinārā karte un tradicionālo ēdienu brošūra saņemama arī drukas formātā „Lauku ceļotāja” birojā.
 

 

 

Reklāma
Reklāma

2015. gada janvārī  Latvija piedalīsies Berlīnes izstādē „Zaļā nedēļa”, kura prezentēs projektu "Top Baltijas Kulinārais ceļš". Latvietim viss gads ir bagāts ar to, kas audzis dārzā, mežā, uz lauka, upēs un jūrā! Garšas ziņā esam konkurētspējīgi un latviešiem ir, ko  piedāvāt - pavasarī urbjam bērzu sulas, plūcam skābeņu un nātru jaunos dzinumus spirdzinošai pavasara zupai, mielojamies ar rabarberu maizēm; vasaras kulminācija ir Jāņu siers un putojošais alus – katrs novads un ikviens mazs miests lepojas ar savu brūvējumu un siera meistaru darinājumiem; rudens nāk ar sēņu un ogu vākšanas trakumu, bet ziemā ir cieņā šķovētie kāposti ar sātīgām rukša ribiņām un Ziemsvētkos cūkas šņukurs tiek celts galdā goda vietā starp deviņiem ēdieniem. Latviešu ēdieni ir aromātiski, veselīgi un īsti, ka siekalas tek. Tieši tādēļ lai top Baltijas Kulinārais ceļš! – apvienojot spēkus ar kaimiņiem apkārt Baltijas jūrai (Igaunija, Lietuva, Somija, Dānija, Zviedrija, Norvēģija, Vācija un Polija), cels godā kulinārās tradīcijas un iepazīstināsim ar tām starptautiskajā izstādē „Zaļā Nedēļa” Berlīnē.