No Tutanhamona līdz Baltijai: Rīgas birža aicina ģimenes ar bērniem iepazīt dzintara noslēpumus

Izstāde „Tutanhamona dzintars” (15.11.2014.-25.01.2015.) atklāj leģendu par Baltijas dzintaru uz Tutanhamona krūtīm. Pēc baltiešu domām, tas varētu būt Baltijas dzintars, Saules akmens, kas sargā faraona ķermeni. Izstādē ir apskatāmi Senās Ēģiptes mākslas priekšmeti no Baltijas valstīm, kur paralēli eksponētais arheoloģiskais dzintars akcentē senos dzintara tirdzniecības ceļus.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

 Izstādes turpinājums 3.stāvā veido tēlainas asociācijas ar kapeņu ejām, kas aizved izstādes apmeklētāju pie vienīgās Senās Ēģiptes mūmijas Latvijā.
 

Ģimenēm, nākot uz izstādi, ir iespēja to apskatīt izmantojot bezmaksas ģimenes ceļvedi „Faraonam pa pēdām”. Šādā veidā vecākiem ar bērniem ir iespējams tuvāk iepazīt interesantākos Senās Ēģiptes mākslas darbus un ar uzdevumu palīdzību padarīt izstādes apmeklējumu vēl aizraujošāku. Ģimenes ceļvedi ir iespējams saņemt bezmaksas muzeja kasē, apmeklējot izstādi, vai arī iepriekš lejupielādējot un izdrukājot to no muzeja mājas lapas.

 

Reklāma
Reklāma

Ģimenes ceļvedi īpaši aicinām izmantot ģimenēm ar bērniem pirmskolas un sākumskolas vecumā. Izstādes apmeklējuma laikā ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Senās Ēģiptes kultūru īpaši veidotā spēlē „Senā Ēģipte: kapeņu pētnieks” ģimenēm ar bērniem un skolēniem. Spēle veidota, lai aizraujošā veidā palīdzētu muzeja jaunākajiem apmeklētājiem iepazīties ar Senās Ēģiptes kultūru. Tajā ir redzami priekšmeti, kas saistīti ar Senās Ēģiptes aizkapa pasauli. Spēlētājam jāpēta kapenēs atrodamie priekšmeti un jāpārbauda savas zināšanas, lai kļūtu par īstu kapeņu pētnieku. Meklē spēli izstādes noslēgumā – muzeja lasītavā.