Čellu trio „Melo-M” Vecgada lielkoncertā pirmatskaņos jaunu mūzikas programmu

Tuvojoties gada nogalei, čellu trio „Melo-M” saviem klausītājiem sagādājis īpašu pārsteigumu - Vecgada lielkoncertā Rīgas Kongresu namā 26. decembrī, piedāvājot pašiem pirmajiem noklausīties un noskatīties grupas jaunās oriģinālmūzikas programmas „No meža mēs nākam” koncertuzvedumu, kā arī izbaudīt pašus populārākos grupas skaņdarbus.

Līdztekus jaunās programmas atskaņojumam koncertā skanēs arī paši populārākie „Melo-M” skaņdarbi, kas gadu gaitā valdzinājuši klausītājus ne vien Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Līdztekus jaunās programmas atskaņojumam koncertā skanēs arī paši populārākie „Melo-M” skaņdarbi, kas gadu gaitā valdzinājuši klausītājus ne vien Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām

 

Koncertprogrammas „No meža mēs nākam” pamatā ir „Melo-M” dalībnieka Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas, kas radītas tieši šim izpildītāju sastāvam. Lai gan „Melo-M” repertuārā līdz šim dominējušas īpašas versijas par populārām mūzikas tēmām, Kārlim Auzānam ir liela komponista pieredze, gan rakstot mūziku teātra izrādēm „Piafa”, „M Butterfly”, „Pīters Pens” un „1984”, gan komponējot tēmas kinofilmām.

Līdz ar to jaunajā programmā ieskanēsies arī daži pazīstami motīvi. „No meža mēs nākam” ir muzikāls stāstījums par mežu, no kura, iespējams, nākusi koksne „Melo-M” čelliem – cauri gadalaiku maiņām, dabas stihijām un klimata kaprīzēm, skatot meža iemītniekus un notikumus biezoknī līdz mežcirtēja satikšanai un atdzimšanai mūzikas instrumenta veidolā. Visi šie notikumi, sajūtas un noskaņas atbalsosies jaunos un īpaši komponētos skaņdarbos trīs čellistu izpildījumā.


 

Reklāma
Reklāma

„Jau daudzus gadus līdztekus pazīstamu skaņdarbu versijām trīs čellu sastāvam koncertos esam spēlējuši savas oriģinālkompozīcijas un ļoti bieži gan pašu mājās, gan koncertceļojumos ārzemēs klausītāji mūs ir mudinājuši atskaņot vēl vairāk oriģinālmūzikas. Tagad tas brīdis ir pienācis un varam ar prieku paziņot, ka aptuveni pusi koncerta aizņems pilnīgi jauna pašu radīta mūzika. ceram, ka tas būs patīkams pārsteigums visiem mūsu draugiem,” jauno mūzikas programmu piesaka „Melo-M” čellisti.


Koncertā muzicēs „Melo-M” čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, kā arī pieredzes bagātais sitaminstrumentālists Miķelis Vīte, kura dinamiskā bungu spēle un skatuves pieredze, muzicējot kopā ar daudziem pazīstamākajiem Latvijas mūziķiem, jūtami papildinās jaunās programmas kopskaņu.
 

Biļetes uz čellu trio „Melo-M” Vecgada lielkoncertu jau iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā. Rīgas Kongresu namā 26. decembrī notiks pavisam divi koncerti: plkst.15.00 un plkst. 19.00.