Kinoteātra "Splendid Palace" jaunumi un aktualitātes

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs laika periodam no 14. līdz 20. novembrim. 

Viens no kinoteātra jaunumiem - filma Segvārds Vientulis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viens no kinoteātra jaunumiem - filma "Segvārds Vientulis".

LIELAJĀ ZĀLĒ:

PUIKAS GADI (Boyhood). ASV, 2014. Drāma
Garums: 2 h 43 min.
Režisors: Richard Linklater
Lomās: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Lorelei Linklater
Režisora Ričarda Linkleitera „Puikas gadi” ir unikāls projekts – filma ar vieniem un tiem pašiem aktieriem tika veidota 12 gadus. Filmas sākumā tās galvenais varonis Meisons ir 6 gadus vecs, un filma seko līdzi tam, kas notiek viņa puikas gados - pārcelšanās uz jaunu skolu, pirmā iemīlēšanās, pirmā vilšanās. „Puikas gadi” – tā ir emociju gamma, ko piedzīvo ikviens, kļūstot par pieaugušu cilvēku.

Režisora Ričards Linkleiters veidojis filmas "Before Sunrise", "Before Sunset", "Before Midnight".

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Kino Splendid Palace no 14. novembra! 
Lielajā zālē: 14.11. seanss 14:00; 16.11. seanss 18:00; 17.11. seanss 14:00 

Mazajā zālē: 18.11. seanss 14:30; 19.11. seanss 17:30 
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.   

 

EIROPAS KINO BIĻETE – 
SENLORĀNS. STILS - ESMU ES! (Saint Laurent). Drāma, 2014. 150 min.

Francija

Režisors: Bertrand Bonello
Lomās: Gaspard Ulliel, Jérémie Renier, Louis Garrel, Léa Seydoux, Amira Casar, Jasmine Trinca
70-to gadu beigas: Īva Senlorāna modes nams plaukst, bet pats dizaineris piedzīvo gan reibinošu veiksmi, gan vilšanos. Atbildes uz jautājumiem Senlorāns meklē Parīzes bohēmas vakaros, Marakešā, Vorhola audeklos, Prusta grāmatās. Režisoram Bertrānam Bonello ir izdevies ar īpašu smalkumu izstāstīt ne tikai unikālā modes dizainera vēsturi, bet arī radīt laikmeta portretu ar tā dialogiem, pārmērīgajām izklaidēm un ar spēju izdzīvot katra dzīves mirkļa skaistumu. 
Īvs Senlorāns (1936–2008) – personība, kas ir vairāk kā tikai vienas  filmas vai grāmatas  vērta! Apskatīt franču stila ikonas dzīvi tuvumā ir mēģinājuši daudzi režisori, tomēr iespaidīgākais leģendārā dizainera dzīves apskats tapa šogad Kannu kino festivālā prezentētā režisora Bertrāna Bonello filma „SENLORĀNS. STILS – ESMU ES!“. Šī filma šogad Francijā izvēlēta arī kā pretendente „Oskaram“ kategorijā labākā ārzemju filma. 
 Bertrāna Bonello jaunākais kino darbs pēc skandalozajām filmām „Publiskais nams“ (2011) un "Tiresia" (2003) ir vēl viens valdzinošs piedzīvojums. Brīvības, modes švītu un rokenrola desmitgadi Bertrāns Benello parāda ar viņam raksturīgu eleganci un stila izjūtu.
Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 

Vecuma ierobežojums: 18+ 

Lielajā zālē: 12.11. seanss 18:00 PIRMIZRĀDE – STUDENTU SEANSS; 16.11. seanss 21:00; 17.11. seanss 17:00

Mazajā zālē: 18.11. seanss 17:30; 19.11. seanss 20:30; 20.11. seanss 17:30 

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.
Ieeja uz STUDENTU SEANSU 12.11. plkst. 18:00 – 2.00 EUR, uzrādot apliecību. 


EIROPAS KINO BIĻETE – 
4.MAIJA REPBULIKA. Latvija, 2014. Dokumentālā filma

Garums: 110 min. 

Filmas veidotāji:
Scenārija autors Jānis Domburs
Režisore Antra Cilinska
Operatori Uldis Millers, Kaspars Braķis, Uldis Jancis
Montāžas režisore Sandra Alksne
Komponists Kārlis Auzāns
Skaņu režisors Jevgēņijs Svjatovs
Mākslinieks Jurģis Krāsons
Animatori Dzintars Krūmiņš, Renārs Vilkaušs, Mārtiņš Veļa
Režisores asistentes Elizabete Palasiosa, Vaira Strautniece
Mārketings Marta Kontiņa
Producente Antra Cilinska

Dokumentālā filma „4.maija republika” pēta demokrātijas un kapitālisma dubultspēles kopš neatkarības atjaunošanas Latvijā. Atbrīvošanās no PSRS, valsts nozagšana, dalība Eiropas Savienībā un NATO, smagākā krīze pasaulē- ceturtdaļgadsimta kontrasti Latvijā rada daudzas mācības. Filma vērtē neatkarības atjaunotāju vārdus un darbus, varas un naudas, elites un tautas attiecības, tiesiskumu un taisnīgumu. “4. maija republika” aicina saprast atsevišķu cilvēku un mūsu kopējo atbildību pret valsti.
Pirmizrāde kino Splendid Palace 11.novembrī!
Lielajā zālē: 18.11. seanss 13:00; 19.11. seanss 15:00
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 

 

EIROPAS KINO BIĻETE – 
MODRIS. Vācija, Grieķija, Latvija, 2014. Drāma

Garums: 98min
Režisors: Juris Kursietis
Lomās: Kristers Pikša, Rēzija Kalniņa, Inese Pudža, Lāsma Kugrēna, Sabīne Trumsiņa, Laura Jeruma, Januss Johansons, Kaspars Zvīgulis
 
Filmas "Modris" stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem, tas attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu – konflikts ar māti iziet no rāmjiem, par sīku zādzību māte savu dēlu nodod policijai. Tas puisi noved krustcelēs ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem. Spēlfilmas scenārijs balstīts uz patiesiem notikumiem.
Lielajā zālē: 16.11. seanss 12:00; 18.11. seanss 15:00; 19.11. seanss 19:00; 20.11. seanss 15:00 

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


EIROPAS KINO BIĻETE – 
IZLAIDUMA GADS. Latvija, 2014. Drāma

Garums: 108 min.
Režisors: Andris Gauja
Lomās: Inga Alsiņa, Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, Ivars Auziņš, Andrejs Smoļakovs
Jaunā skolotāja Zane pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē cenšas visu enerģiju veltīt darbam – viņa cenšas nodibināt kontaktu ar savu audzināmo klasi – nepakļāvīgiem kādas Rīgas skolas jauniešiem. Viņa dara vairāk, nekā prasa pienākums, – rīko ekskursijas vairāku dienu garumā, mājas ballītes, ļauj pie sevis palikt skolēniem, kam mājās ir sarežģījumi, un tas ļauj Zanei sasniegt patiesu draudzību ar klasi. Taču viņai, tāpat kā daudziem jauniem skolotājiem, ir grūti ieturēt pietiekamu distanci, un jaunie ļaudis drīz vien kļūst tikpat kā par viņas ģimeni. Kad Zane aptver, ka viens no skolēniem ir iemīlējies viņā, Zane nonāk sarežģītas izvēles priekšā – ļauties personīgai laimei vai palikt uzticīgai savam labās skolotājas ideālam.
Filma "Izlaiduma gads" ("The Lesson"), kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 27. augustā Monreālas starptautiskā kinofestivāla konkursa skatē, ir režisora Andra Gaujas debijas spēlfilma. Andris Gauja un filmas operators Aleksandrs Grebņevs guva plašu ievērību pasaulē ar savu iepriekšējo darbu - dokumentālo filmu „Ģimenes lietas”, kas uzvarēja ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā „Silverdocs”, kā arī piedalījās vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē.

Filmā "Izlaiduma gads" galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem ir apzināti izvēlēti daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino. Tajā lomas atveido arī Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, slavenais Krievijas aktieris Andrejs Smoļakovs, kā arī daudzu Latvijas skolu un augstskolu jaunieši: Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš, Elza Feldmane, Agirs Neminskis un daudzi citi.
Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 16.11. seanss 14:00; 17.11. seanss 12:00; 19.11. seanss 21:00

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


BURVESTĪBA MĒNESSGAISMĀ (Magic in the Moonlight). ASV, 2014. Komēdija
Garums: 97 min. 
Režisors: Woody Allen
Lomās: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver
Francija, pagājušā gadsimta divdesmitie gadi, gleznainais Azūra krasts, lepnas savrupmājas un bezrūpīga džeza mūzika - uz šī romantiskā fona risinās notikumi režisora un scenārista Vudija Alena jaunākajā filmā „Burvestība mēnessgaismā". Britu iluzionists Stenlijs ieradies Francijā, lai palīdzētu atmaskot iespējamo krāpnieci Sofiju, kura, uzdodoties par gaišreģi, ļaunprātīgi izmanto kādas bagātas ģimenes uzticību. Drīz vien Stenlijs apjauš, ka arī viņš neizbēgami nonācis Sofijas valdzinājuma varā, turklāt viņš tā arī nespēj izskaidrot daiļās jaunkundzes brīnumainās spējas.
Romantiskā komēdija „ Burvestība mēnessgaismā" ir jau astotā lente, ko amerikāņu dzīvais kino klasiķis Vudijs Alens („Jasmīnas stāsts", „Pusnakts Parīzē") pēdējās desmitgades laikā filmējis Eiropā. Pats būdams trīskārtējs „Oskara" laureāts, Alens bez pūlēm spēj piesaistīt saviem projektiem spožākos talantus. Izņēmums nav arī „Burvestība mēnessgaismā", kurā galvenās lomas atveido Emma Stouna („Kalpone", „Vieglas uzvedības teicamniece"), Oskarotais britu aktieris Kolins Fērts („Karaļa runa", „Tāda ir mīlestība"), Oskarotā amerikāņu aktrise Mārsija Geja Hārdena („Polloks", „Noslēpumu upe"), Džekija Vīvere („Optimista stāsts"), Eilīna Atkinsa , Saimons Bakbērnijs un citi.
Vecuma ierobežojums: 12+ 
Filmā angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās. 
Lielajā zālē: 16.11.seanss 16:00; 17.11. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

EIROPAS KINO BIĻETE – 
ZELTA ZIRGS. Latvijas-Lietuvas-Luksemburgas -Dānijas kopražojums, 2014. Animācijas filma-pasaka bērniem 

Garums: 79 min. 

Režisors: Reinis Kalnaellis
Lomas ierunājuši: Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Ģirts Jakovļevs, Inese Ramute, Gunārs Placēns, Andris Bērziņš, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants 
Melnā māte cenšas sagrābt varu pār pasauli, vairo skumjas un krāj asaras no visiem, kas raud par neveiksmēm, nelaimēm un aizgājējiem. Vecā ragana vēlas nogalēt Princesi, jo tad raudātu visa karaļvalsts un Melnā māte iegūtu absolūtu varu.
Kad karaļmeita dodas izjādē pa mežu, ragana  sagūsta meiteni un ieslēdz Princesi stikla zārkā. Dzīvības aizstāvis - Baltais tēvs stājas ceļā un rada neiespējami stāvu un augstu ledus kalnu, kas septiņus gadus un septiņas dienas paglābs  Princesi no Melnās mātes. Tikmēr drosminieki var princesi izglābt!?
Lielajā zālē: 19.11. seanss 17:00

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


Stand-up comedy VIENS

Stāvizrādes hronoloģiskā secībā – “Mhmm” 2009, “Love” 2010, “Paranoja” 2011, “Optimistika” 2012, “Splendid” 2013, “VIENS” 2014.
Kā ierasts, jau sesto gadu pēc kārtas, Jānis Skutelis rada jaunu stāvizrādi, kuru iespējams redzēt tikai vienu sezonu.  Šogad jaunās stand up comedy izrādes “VIENS” laiks - novembris! Redzēs tie, kas uzspēs, paspēs un galu galā tie, kas gribēs.
Par ko stāsts? - par objektīvi aktuālo viena subjekta skatījumā. Bet ko par to saka pats autors un izpildītājs, lasi pie izrādes apraksta.

Lielajā zālē: 14.11., 15.11., 18.11., 20.11. plkst. 19:00  
Ieeja: no 12.75 - 20.00 €
Biļetes: www.bilesuserviss.lv 
Vairāk infromācijas: http://www.karaliskais.com 

 

MAZAJĀ ZĀLĒ:

EIROPAS KINO BIĻETE – 
ES ATGRIEZĪŠOS KĀ KVĒLOJOŠA ROZE. Latvija, 2014. Drāma

Garums: 39 min.
Režisors: Signe Birkova
Lomās: Rēzija Kalniņa, Jurijs Djakonovs, Lidija Pupure, Jānis Kalējs

Viņa ir 45 gadus jauna, vientuļa noliktavas strādniece, kurai ārsts uzstāda letālu diagnozi. Mēģinājums atrast līdzcilvēku sapratni aizved Viņu uz skolas salidojumu, kur negaidītu notikumu virtene liek Viņai pilnīgi izmainīt savu dzīvi. Viņa bēg no pilsētas un nokļūst neapdzīvotā jūras krastā, kur ilgstošā ciešā saskarsmē ar dabu piedzīvo neparastu izdziedināšanu.

Pirmizrāde kino Splendid Palace 10.novembrī!
Mazajā zālē: 20.11. seanss 16:30 

Jaunajā zālē: 16.11. seanss 17:30 
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 

 

EIROPAS KINO BIĻETE – 
SEGVĀRDS VIENTULIS. Latvija, 2014. Dokumentālā spēlfilma

Garums: 90 min.
Režisors: Normunds Pucis
Lomās: Varis Piņķis, Vilis Daudziņš, Edgars Samītis, Andris Bulis, Juris Bartkevičs, Juris Jope, Rihards Rudāks, Māris Korsietis, Egils Viļumovs, Ritvars Gailums, Edgars Pujāts, Egons Dombrovskis, Valdis Bisenieks
Filma balstīta patiesos notikumos, kuri norisinājās Līvānu apkārtnē 1945. gadā, pēc padomju okupācijas atgriešanās. Vanagu draudzes katoļu priesteris Antons Juhņevičs baznīcas saimniecības telpās slēpa vietējos vīriešus no mobilizācijas vācu un sarkanajā armijā. Savas pārliecības dēļ nonācis konfliktā ar varu, viņš bija spiests izšķirties par radikālu soli.
”Segvārds Vientulis” ir inscenēta dokumentāla filma, kura ir balstīta vēsturiskos faktos, tomēr dramatiskā tēma ir tikai iemesls, lai runātu par cilvēka dzīves eksistenciālajām izvēlēm. Uzticība un varonība, kurai līdzās mājo nodevība un gļēvums vai vēlme vienkārši izdzīvot – to visu var iepazīt, sekojot Antona Juhņeviča un viņa cīņu biedru likteņiem
Mazajā zālē: 18.11. seanss 12:30; 19.11. seanss 15:30

Jaunajā zālē: 16.11. seanss 15:30; 18.11. seanss 18:00 
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 

 

EIROPAS KINO BIĻETE – 
CEĻOJUMS UZ ITĀLIJU (The Trip to Italy). Lielbritānija, 2014. Komēdija, drāma

Garums: 108 min.
Režisors: Michael Winterbottom
Lomās: Steve Coogan, Rob Brydon

Divi draugi, sešas maltītes sešās dažādās vietās ceļojumā pa Itāliju - Ligūrijā, Toskānā, Romā, Amalfi līcī un ceļojuma noslēgumā - Kapri.
Lieliskie britu komiķi Stīvs Kūgans un Robs Braidons dodas ceļā, atkārtojot slavenāko romantisma laikmeta dzejdaru ceļojumu pa Itāliju. Viņi izbauda gardas maltītes skaistākajās vietās Itālijā – no Ligūrijas piekrastes līdz pat Kapri salai, lieliski pavadot laiku – velkot viens otru uz zoba, improvizējot un atdarinot Betmena balss tembru, kā arī apspriežot filmas. 

Reklāma
Reklāma

Režisors Maikls Vinterbotoms virtuozi ataino Itālijas idilliskās ainavas un gastronomisko mākslasdarbu tapšanas procesu, uz šī fona izceļot abu aktieru spraigo un asprātīgo saspēli. 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Vecuma ierobežojums: 16+
Mazajā zālē: 18.11. seanss 20:30; 20.11. seanss 20:30 

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.

 

JAUNAJĀ ZĀLĒ:

"PSIHOANALĪTISKAIS KINO KLUBS" –  "Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace"

Latvijas Igaunijas Psihoanalīzes grupas Psihoanalītisko domu un diskusiju klubs sadarbībā ar kinoteātri „Splendid Palace” aicina uz pasākumu ciklu „Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace”. Šajos vakaros iecerēta filmu apskate ar pievienotu psihoanalītisku komentāru pirms filmas noskates, kā arī diskusiju ar auditoriju pēc filmas. Katru no vakariem vadīs kāds no Psihoanalītiskā kino kluba biedriem- psihoanalītiskajiem psihoterapeitiem. Vakaru mērķis pulcināt kinoskatītājus un veicināt sarunas par cilvēka iekšējo pasauli. 

Jaunajā zālē: 20.11. plkst. 19:00 

Vakara tēma:   „Bet, ja nu ilūzija "palīdz" labāk, nekā medicīna?". 
Filma „Tu satiksi slaidu, nepazīstamu tumšmati”. 
Vakaru vada: Aleksandrs Moškins- psihoterapeits

Oriģinālais nosaukums: You Will Meet a Tall Dark Stranger
ASV, Spānija (2010)
Komēdija
Filmas garums: 98 min.
Režisors: Woody Allen
Lomās: Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Josh Brolin, Naomi Watts, Gemma Jones, Freida Pinto, Lucy Punch

Vudija Allena komēdijas TU SATIKSI SLAIDU, NEPAZĪSTAMU TUMŠMATI centrā ir divi laulāti pāri - Alfijs un Helēna un viņu meita Sallija ar vīru Roju, - kuru kaislības, ambīcijas un vēlmes liek iekulties ķibelēs un zaudēt prātu...

Alfijs pamet Helēnu, cerībā atgūt zudušo jaunību ar jaunu mīļāko, Helēna uzticas zīlnieces padomiem. Sallija, būdama nelaimīga savā laulībā, uzsāk dēku ar glīto mākslas galerijas īpašnieku un savu bosu Gregu. Savukārt viņas vīrs rakstnieks Rojs kļūst kā apmāts pēc noslēpumainās kaimiņienes...

Angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Ieeja: 
Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace - Filma 4.50 EUR  
Psihoanalītiskie kino vakari Splendid Palace - Diskusija: 5.50 EUR 

Biļetes nopērkamas kopā! 


EIROPAS KINO BIĻETE –
NEREDZAMĀ PILSĒTA. Latvija, 2014. Dokumentālā filma

Garums: 68 min.
Režisors: Viesturs Kairišs 
Filma ir stāsts par pilsētu, kas tika būvēta kā paradīze, taču pārvērtās ellē gan pati priekš sevis, gan pasaules acīs. Tagad tā atkal pamazām kļūst par paradīzi, tikai nedaudz savādākā veidā.
Igors Černobiļas teritorijā dzīvo jau desmit gadu. Tādējādi, viņš cenšas atrast mieru un iespēju izbēgt no modernās civilizācijas. Vai viņš ir to atradis? Milicija var ierasties jebkurā mirklī un iznīcināt viņu. Vēl jo vairāk, viņa dzīve „paradīzē” nav nemaz tik pastorāla. Gan personīgās, gan globālās psiholoģiskās problēmas uztrauc viņu. Igors vēljoprojām cenšas atrast savu iekšējo pasauli. Viņš dzīvo plecu pie pleca ar Samosjoliem, cilvēkiem, kuri atgriezās Zonā pēc katastrofas 1986.gadā. Tie ir iedzimtie Černobiļas iedzīvotāji, visi veci cilvēki. Viņi ir atgriezušies turp, lai nomirtu savā „paradīzē”, savu senču mājvietā. Filmā nākotne caurvijas ar pagātni, radot stāstu par vienu pilsētu – par zaudēto un atgūto paradīzi

Jaunajā zālē: 16.11. seanss 18:30; 18.11. seanss 16:00; 19.11. seanss 16:30; 20.11. seanss 17:00
Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR. 


EIROPAS KINO BIĻETE –

AKMEŅI MANĀS KABATĀS. Latvija, 2014. Animācijas filma
Garums: 88 min. 

Režisore: Signe Baumane
Lomās: Signe Baumane

Animācijas filma pieaugušajiem - patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām Signes Baumanes dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot, viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Šai skaudrajā un tai pat laikā humora pilnajā filmā Latvijas vēstures peripētijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.
Vecuma ierobežojums: Līdz 12 g.v. - neiesakām
Filma latviešu valodā.
Jaunajā zālē: 18.11. seanss 12:00

Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


EIROPAS KINO BIĻETE – 
SAPROTI MANI, JA SPĒJ (Incompresa). Itālija, Francija, 2014. Drāma

Garums: 108 min.
Režisore: Azia Ardžento
Lomās: Džūlija Salerno, Šarlote Gensbūra, Gabriels Garko
Ārijai it kā ļoti laimējies. Viņai ir skaista māja, ko apmeklē slavenākie mākslinieki, stilīgi apģērbi un liela brīvība, bet viņa ir ļoti vientuļa meitene. Māte (Šarlote Gensbūra), bohēmiska mūziķe, un tēvs (Gabriels Garko), pazīstams aktieris, vairāk laika velta darbam un skandāliem nekā rūpēm par meitu Āriju. Arī māsas neizrāda nekādu interesi. Klasesbiedri viņu apskauž un vērpj intrigas. Mierinājumu viņa rod melna kaķa sabiedrībā – šķiet, tikai viņš ir meitenei pieķēries. Ritot vecāku šķiršanās drāmai, Ārija mūždien pārceļas no mātes pie tēva un atpakaļ. Alkdama savas patības, viņa klīst pa Romas ielām, kur dienu un nakti kāds ballējas, tusējas panki, skan dažāda mūzika – gan Braiena Molko, gan Džastina Pīrsona. Pat visdrūmākajos brīžos viņai piemīt tīra bērnišķīga sirsnība. Kad ir tik ļauni, ka, šķiet, sliktāk nevar būt, aust jauna diena. Filma nav par bērniem. Tā ir par pieaugušajiem, kuri netiek galā ar vecāku lomu. 
Larsa fon Trīra mūza Šarlote Gensbūra meistarīgi tēlo bohēmisko māti, kuras maigumu nomāc mākslinieces daba, smieklu lēkmes mijas ar histēriju. Režisore Azia Ardžento neslēpj, ka filma ir autobiogrāfisks stāsts. Daudziem tas būs tuvs un saprotams. Kas gan reizēm nav juties svešs savā ģimenē?

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Vecuma ierobežojums: 16+ 
Jaunajā zālē: 19.11. seanss 18:00
Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


EIROPAS KINO BIĻETE – 
UZ SPĒLES LATVIJA. Latvija, 2014. Dokumentālā filma

Garums: 88 min.

Režisors: Pēteris Krilovs 

Pilnmetrāžas dokumentālās filmas “Uz spēles Latvija” atslēgas kods ir gadaskaitlis 1949. Tajā gadā ir piedzimis filmas režisors. Viņa personiskais stāsts par tēva nāvi čekas represiju kampaņā cieši savijas ar padomju Latvijas čekistu viltīgo spēli pret zviedru-angļu-amerikāņu izlūkdienestiem. 60-tajos gados ar čekas līdzdalību Latvijā top grāmata, pēc tam arī aktieru filma “Kad lietus un vēji sitas logā”, vēlāk arī TV pseidodokumentāls seriāls par to, kā padomju čekisti apveda ap stūri rietumu spiegus. 
Filmas stāstu veidos cilvēku likteņi, kas dažādu iemeslu un motivācijas rezultātā ir kļuvuši par šīs ‘spēles’ dalībniekiem. Lai to izdarītu, vairāku gadu garumā ir savākts unikāls dokumentu, liecību, čekas apsūdzību materiālu klāsts, kā arī intervijas ar reāliem prototipiem un ekspertiem. Ar šo filmu tiek atmaskota viena konkrēta padomju varas nelietības epizode. Lai skatītājs iejustos čekas nopratināšanas atmosfērā, filmas autori skarbās liecības un  protokolu lapas ir atdzīvinājuši plastilīna animācijā. Brīžiem kontrastaina un ironiska  kino arhīvu  montāža, atdzīvināta Eiropas politiskā karte un grafikas līdzēs arī nesagatavotam skatītājam orientēties līdz šim maz zināmos vēsturiskos notikumos.

Jaunajā zālē: 18.11. seanss 14:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.


EIROPAS KINO BIĻETE – 
SPĒLMANIS. Latvija, Lietuva, 2013. Treilleris, drāma

Garums: 109 min.
 
Režisors: Ignas Jonynas
Lomās: Vytautas Kaniušonis, Oona Mekas, Romuald Lavrynovis, Valerijus Jevsejevas, Lukas Keršys, Jonas Vaitkus, Arturas Šablauska, Simonas Lindešis 

Vinsents ir labākais no ātrās palīdzības dienesta darbiniekiem, bet viņam ir viena notpietna kaislība – azartspēles. Tās dēļ viņš regulāri nonāk finansiālās grūtībās un ir spiests meklēt radikālus risinājumus, lai nomaksātu savus spēļu parādus. Kādu dienu Vinsents nolemj izveidot pats savu, nelegālu azarstpēli, kas saistīta ar viņa profesiju. Iesākumā iesaistās tikai ātrās palīdzības dienesta darbinieki, taču drīz tās popularitāte strauji pieaug – kolēģi kļūst par bukmeikeriem, pats Vinsents pārrauga spēles banku. Nauda plūst straumēm, agrākās materiālās problēmas aizmirstas, Vinsents uzsāk kaislīgu dēku ar skaisto kolēģi Ievu. Bet dzīve viņam ir sagatavojusi jaunus pārbaudījumus, kas liek pieņemt liktenīgus lēmumus.  Mīlestība, dzīvība un nāve tiek likta uz spēles.

Vecuma ierobežojums: 16+
Filma lietuviešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Jaunajā zālē: 17.11. seanss 13:30 
Ieeja: 4.00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. Eiropas kino biļetes cena spēkā līdz 30.11.14.


RADOŠĀ DARBNĪCA - KAKAO PUPAS PIEDZĪVOJUMI
Vai tu zini, kā top šokolāde? Kur tā ir radusies un kāpēc tā ir tik ļoti garšīga? Vai šokolāde aug kokos? Un cik daudz kakao pupiņas var salikt vienā šokolādes tāfelītē?

Kino "Splendid Palace" un AS "Laima" aicina interesentus uz tematiskajiem bērnu rītiem, lai aizraujošā veidā apgūtu multiplikācijas filmu veidošanas noslēpumus, uzzinātu daudz jauna un interesanta par šokolādi un kopā ar Kakao pupiņu uzzīmētu pasaulē garšīgāko multfilmu!

Šī ir jau otrā kino "Splendid Palace" skoliņas sezona, kurā bērni radošu nodarbību veidā var apgūt multiplikācijas filmu veidošanas pamatus, iepazīties ar animatoru darbu, kā arī paši iemēģināt roku animētā kino tapšanā. Turklāt šis mācību gads solās īpaši garšīgs un salds, jo kopīgi plānots veidot multenīti par Kakao pupiņas piedzīvojumiem, tai pārtopot par īstu šokolādi..

Kopā paredzētas 10 nodarbības, savukārt decembrī uz kino "Splendid Palace" Lielā ekrāna, piedaloties visiem mazajiem režisoriem un viņu vecākiem, tiks demonstrēta kopīgi uzzīmētās multfilmas pirmizrāde!
Nodarbību datumi: 15.11, 22.11, 06.12, 20.12.
Ieteicamais dalībnieku vecums: 6-10 gadiem
Jaunajā zālē: 15.11. plkst. 11:00 
Ieeja: 4.50 EUR.
Nodarbības garums: 2 stundas

Dalībnieku skaits ierobežots!

Sadarbības partneri: AS "Laima" un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.


Rīgas Improvizācijas teātris - AR ŠARMU PRET KARMU
Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā:
Improvizācijas vakaru – AR ŠARMU PRET KARMU
Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.
Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Kā smejies, darbosies arī bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Jānis Moisejs, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Marģers Majors, Rihards Sniegs, Krišjānis Berķis u.c.
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Jaunajā zālē: 14.11., 15.11. plkst. 20:00

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 


RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY
Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.

Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš. 

Jaunajā zālē: 16.11. seanss 13:00 (ENG); 16.11. seanss 14:00 (RUS) 
Ieeja: 7.00 EUR (4.92 Ls), bērniem 3.00 EUR (2.11. Ls). Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 6.00 EUR (4.22 Ls).
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam 

Ieskaties: www.splendidpalace.lv