Novembrī kinoteātros ilgi gaidītā filma "Bada spēles: Zobgaļsīlis. 1. daļa"

Jau 21. novembrī Latvijas kinoteātros būs skatāma ilgi gaidītā grāmatu sērijas „Bada spēles” trešā filma „Bada spēles: Zobgaļsīlis. 1. daļa” (The Hunger Games: Mockingjay. Part 1).

Foto: Prior Entertainment

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: "Prior Entertainment"

 

Filmu sērija „Bada spēles” veidota pēc pasaulslavenās rakstnieces Sūzanas Kolinsas grāmatas un stāsta par totalitāro valsti Panemu. To veido divpadsmit apgabali, kuros cilvēki ne vien nolemti sadursmēm sociālo atšķirību dēļ, bet arī piedalās ikgadējās Bada spēlēs, lai uzturētu valsts galvaspilsētu Kapitoliju. Bada spēles ir cīņa par dzīvību un nāvi, ļaujot turīgajiem iedzīvotājiem izvēlēties tikai viena laimētāju. 

 


Pirmās divas filmas sērijas kinoteātros tika rādītas 2012. un 2013. gadā. Abas ieguva pasaules kulta filmu statusu un nopelnīja 1,5 miljardus ASV dolāru. Pēc ekspertu domām, filmas trešā sērija „Bada spēles: Zobgaļsīlis. 1. daļa” šoruden izpelnīsies vēl lielāku skatītāju atzinību. Šī būs pirmā no divās filmām, kas veidota pēc S. Kolinsas pēdējās grāmatas motīviem. 


Trešā filma sola vēl vairāk spriedzes un dumpiniecisku piedzīvojumu. Fimas epicentrā Ketnisa (aktrise Dženifera Lorensa), kas jau divreiz idzīvojusi asinis stindzinošajās Nāves spēlēs, vēl joprojām nav drošībā. Divpadsmitais apgabals, ko viņa vienmēr uzskatījusi par savām mājām, nu ir iznīcināts. Viņas tuvinieki kļūst par bēgļiem, savukārt atriebību alkstošais Kapitolijs vēlas iznīcināt Zobgaļsīļa dziesminieci, kas atbildīga par nemieriem valstī. Pēc traģiskajām 74. bada spēlēm satraukumu rada arī Kapitolija ķīlnieks Pits (aktieris Džošs Hačersons), kura liktenis nav skaidrs.

 

Reklāma
Reklāma

Redzot Panemas sabrukumu, klusā un slepenā Trīspadsmitā apgabala ļaudis, kas kādreiz aicināja sacelties pret Kapitoliju, tagad gatavojas parādīties dienasgaismā. Prezidente Koina (aktrise Džulianna Mūra) savā teritorijā ļauj apmesties Ketnisai un citiem dumpiniekiem. Viņa uzsāk Panemas karu un izaicina despotisko valdību. Ketnisa negrib būt sacelšanās simbols – Zobgaļsīļa dziesminiece.  Tajā pašā laikā viņa nevēlas kļūt par bandinieku spēlē, kurā upurēta pašas dzīve svešu interešu labā. Ketnisa saprot, ka jācīnās būs vēl vairāk, nekā savulaik to darījusi  Nāves spēļu arēnā...


Vai jaunajai meitenei uzdevums un visas valsts cerība uzvarēt karā nekļūs par pārāk lielu nastu? Atbilde meklējama dinamiskajā un piedzīvojumiem bagātajā filmā „Bada spēles: Zobgaļsīlis. 1. daļa”, kas Latvijas kinoteātros skatāma jau novembra otrajā pusē.

 

http://www.youtube.com/watch?v=99e8E2C2PBM