Berga Bazārā notiks tirdziņš miglainās Britānijas noskaņās

Miera saglabāšana ir visā, drēgns laiks un tējas dzeršana – tās, šķiet, ir pirmās lietas, kas Latvijas iedzīvotājiem asociējas ar britiem. Šonedēļ iespējams pārbaudīt, cik patiesi ir šie priekštati - jo ar  politiskām diskusijām, gardēžu un kultūras pasākumiem Latvijā tiek atzīmēta Britu nedēļa, kuras  mērķi ir gan iepazīstināt ar dažādām senām un mūsdienu britu tradīcijām, gan svinēt Latvijas un  Britānijas labās attiecības. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Nav labākas vietas, kur novērot un baudīt kultūru mijiedarbību, kā tirgus  laukums, tādēļ ikviens ir aicināts šo sestdien, 8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 doties uz Berga  Bazāru, kur būs iespējams baudīt miglainās Londonas noskaņas.  Īpašajā teltī pie dažādu Latvijā pārstāvētu britu ražotāju pārstāvjiem būs degustējamas dažādas  tradicionālas uzkodas un dzērieni, bet britu virtuves klasiku pašmāju versijā piedāvās šefpavārs Kārlis Roberts Celms ar atraktīvo kafe “Tvaiks” komandu, kuras gastronomisko filozofiju raksturo  profesionāla un cilvēciska interese par tā dēvēto “comfort food”, kas latviskojams kā restorāna līmeņa  mājas ēdienu, proti, garda, kvalitatīva un maltīte no sirds.
 

Tāpat britu virtuves garšu no jauna ļaus  sajust arī šogad atklātais restorāns „Mute”, kas sevi dēvē par garšu laboratoriju, kurā nepiespiesti  un nepretenciozi nodoties baudas sajūtu priekiem. „Mutes” virtuve balstīta uz vienkāršu un patiesu  garšu kompozīciju, un galdā tiek celts teju viss, kas Latvijas zemē un ūdeņos dabonams – kā šīs garšas  kombinējas ar tradicionālo Britu ēdienkarti – to baudīsim sestdien Berga Bazārā.

 

Reklāma
Reklāma

Tiem, kam ar ēšanas priekiem vien par maz, būs iespēja pārliecināties, ka daudzi latviešu amatnieku  darbi izcili iederas arī Britu izturētajā stilā – no zīmola Volfwood radītajām koka aproču pogām,  Rīgā darinātajām ādas somām pelēkā un karaliski zilā krāsā no “Tatis Rīga” līdz “Linotekas”  ekskluzīvajiem plediem un šallēm, “Daugmales” keramikai un daudziem citiem. Kārtīgas pusdienas, karsts dzēriens, mazliet melna humora un silts pleds – tas ir obligātais komplekts  komforta sajūtai gan rudenīgā Rīgā, gan kaut kur Britu salās. Un šo sestdien to varēsi baudīt Berga  Bazārā.