"Melo-M” Vecgada lielkoncerts "No meža mēs nākam”.

Čellu trio „Melo-M” 2014. gada nogalē sagatavojis jaunu mūzikas programmu „No  meža mēs nākam”, kuras pirmatskaņojums notiks Rīgas Kongresu namā Vecgada  lielkoncerta ietvaros 26. decembrī. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Čellu trio „Melo-M” gadu gaitā guvis nedalītu publikas atsaucību, izpildot savas  versijas par latviešu un pasaules mūzikas temām, pievēršoties gan estrādei un  rokmūzikai, gan tautas mūzikai un klasikai, kā arī vienmēr koncertos lielu publikas  atsaucību guvušas Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas. 
 

Tieši tādēļ 2014. gada nogalē čellistu grupa „Melo-M” nolēmusi iet tālāk un  iepazīstināt publiku gan Latvijā, gan ārvalstīs ar pirmo grupas oriģinālmūzikas  programmu, kas radīta tieši šim izpildītāju sastāvam un ir konceptuāls muzikāls darbs  ar vienotu tematiku, dramatismu un uzbūvi. 
 

Čells ir veidots no koka, kas bieži vien audzis pirms vairākiem simtiem gadu,  daudz „redzējis” un „sajutis”. Iespējams, tieši tur slēpjas čella valdzinošā  skanējuma noslēpums. Tieši šo tēmu muzikāli viendabīgā instrumentālu skaņdarbu  virknējumā jaunās programmas ietvaros šķetinās skaņdarbu autors Kālis Auzāns  un „Melo-M” mūziķi Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, kā arī pieredzes bagātais  sitaminstrumentālists Miķelis Vīte, kura dinamiskā bungu spēle un skatuves pieredze,  muzicējot kopā ar daudziem pazīstamākajiem Latvijas mūziķiem, jūtami papildinās  jaunās programmas kopskaņu. 
 

„No meža mēs nākam” ir poētiski muzikāls stāstījums par mežu, no kura, iespējams,  nākusi koksne „Melo-M” čelliem – cauri gadalaiku maiņām, dabas stihijām un klimata  kaprīzēm, skatot meža iemītniekus un notikumus biezoknī līdz mežacirtēja satikšanai  un atdzimšanai mūzikas instrumenta veidolā. Visi šie notikumi, sajūtas un noskaņas  atbalsosies jaunos un īpaši komponētos skaņdarbos trīs čellistu izpildījumā.  
 

Reklāma
Reklāma

„Melo –M” jaundarbs „No meža mēs nākam” pirmatskaņojuma koncertā Rīgas  Kongresu namā iecerēts kā koncertuvedums ar krāšņu, tematiski atbilstošu skatuves  scenogrāfiju, konceptuālu vizuālo ietērpu un iespaidus pastiprinošiem efektiem.  Pēc pirmatskaņojuma Vecgada lielkoncertā, kurā skanēs arī grupas pašas  populārākās kompozīcijas, jaunā programma „No meža mēs nākam” tiks atskaņota  arī koncertsērijā vairākās Latvijas pilsētās.