Latvijas Leļļu teātris ar koncertuzvedumiem viesosies piecās reģionu speciālās internātpamatskolās

Latvijas Leļļu teātris oktobrī un novembrī ar koncertuzvedumu “Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!” viesosies piecās reģionu speciālās internātpamatskolās. Sadarbībā ar banku Citadele izdosies iepriecināt gandrīz 1000 bērnus dažādās Latvijas vietās.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

“Leļļu teātrim viesizrādes vienmēr ir īpašs notikums. Tie ir svētki gan aktieriem, gan skatītājiem, īpaši jau viesojoties Latvijas reģionos. Ne visiem bērniem no Latvijas reģioniem ir iespēja apmeklēt izrādes Rīgā, vēl sarežģītāk bērniem ar īpašām vajadzībām. Šādas viesizrādes, mūsuprāt, ir pat vitāli nepieciešamas, lai izglītotu un iepriecinātu mazos skatītājus Latvijas reģionos. Savukārt koncertuzvedums ir īpaša un Leļļu teātrī sen nerealizēta uzveduma forma, tādējādi mazie skatītāji reģionu internātpamatskolās varēs novērtēt šo mūsu teātra 70. jubilejas sezonas repertuāra vienu no būtiskākajiem papildinājumiem,” stāsta Latvijas Leļļu teātra Mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītāja Liene Paukšēna.

 
“Koncertuzvedumus Citadele ir sarūpējusi Gaujienas, Purmsātu, Pamūšas, Adamovas, Upesgrīvas speciālo internātpamatskolu audzēkņiem. Priecājamies par skolu un pašvaldību atsaucību, piemeklējot pēc iespējas plašākas telpas skolā vai kultūras namā, lai uz izrādi varētu aicināt arī citus pagasta bērnus,” saka bankas Citadele Korporatīvās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece. „Ar šo aktivitāti vēlējāmies rosināt cilvēku ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā, lai šo izrādi kopā varētu noskatīties gan bērni ar invaliditāti, kas dzīvo speciālās internātskolas, gan citi vietējie bērni. Būtiski, lai jebkuram jaunam cilvēkam ir iespēja līdzdzīvot šādos brīnišķīgos kultūras notikumos neatkarīgi no dzīvesvietas un veselības. Esam pārliecināti, ka, kopā priecājoties par Latvijas Leļļu teātra aktieru aizrautīgo sniegumu, bērni arī citās dzīves situācijās jutīsies vienlīdzīgi.”


Banka Citadele ir uzstādījusi par savu mērķi paplašināt iespējas cilvēkiem ar invaliditāti un veicināt viņu iesaisti sabiedrībā. Sociālās atbildības aktivitātes Citadele īsteno ar kustību “Tu esi. Tu vari.”, kuras dalībnieks ir ikviens, kas atbalsta šīs idejas un ir gatavs ar savu balsi stiprināt pārliecību par saviem spēkiem gan cilvēkiem ar invaliditāti, gan citiem sabiedrībā, kas apjukuši grūtību un mainīgo ekonomisko apstākļu ietekmē. Šai kustībai ar šo aktivitāti ir pievienojies arī Latvijas Leļļu teātris.
“Visu savu darbības laiku pēc iespējas esam centušies iepriecināt bērnus Latvijas reģionos, kā arī atbalstījuši maznodrošinātos, bērnus ar invaliditāti, krīzes centrus un labdarības fondus. Latvijas Leļļu teātrim citu teātru vidū ir īpašs stāvoklis, ko nosaka tā mērķauditorija – bērni pirmsskolas un skolu jaunāko klašu vecumā. Leļļu teātra skatītājs atrodas personības veidošanās procesā, kas notiek visciešākajā saistībā ar apkārtējās pasaules izziņu,” min Liene Paukšēna.


 „Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!” ir 40 minūšu ilgs leļļu koncertuzvedums par to, kā lelles dodas brīvdienās. Nonākot neierastā vidē, tās kopā ar aktieriem tiek ierautas dažādos neparedzēti dīvainos notikumos. Pateicoties kopīgiem pūliņiem, visi veiksmīgi pārvar pārbaudījumus un laimīgi atgriežas mājās. Šis uzvedums ir interesants arī tādēļ, ka mūziku sarakstījis pazīstamais mūziķis un komponists Aigars Voitišķis. Komponistam šī ir pirmā pieredze Leļļu teātrī un koncertuzveduma mūzikai ir nebijis skanējums. Dziesmu tekstiem izmantoti Leļļu teātra pirmās mākslinieciskās vadītājas (1944-1947), dzejnieces Mirdzas Ķempes dzejoļi.


„Viens, divi, trīs – nu tu esi brīvs!” radošā grupa ir režisore Laila Kirmuška un komponists Aigars Voitišķis, kā arī māksliniece Anita Znutiņa–Šēve un horeogrāfe Lilija Lipora. Koncertuzvedumā piedalās Leļļu teātra aktieri – skanīgo balsu īpašnieki Dace Vītola, Anrijs Sirmais un Arnita Jaunzeme. 

Reklāma
Reklāma


Koncertizrāde “Viens, divi, trīs – nu Tu esi brīvs!” notiks: 

  • Gaujienas speciālā internātpamatskolā 14. oktobrī plkst. 14.30;
  • Purmsātu speciālās internātpamatskolas skolēniem un tuvējās apkārtnes bērniem Priekules kultūras namā 15. oktobrī plkst. 11.00;
  • Pamūšas speciālā internātpamatskolā 16. oktobrī plkst. 11:00;
  • Adamovas speciālā internātpamatskolā 21. oktobrī plkst. 15:00;
  • Upesgrīvas speciālās internātpamatskolas un tuvējās apkārtnes bērni izrādi varēs noskatīties Abavas pagasta kultūras namā 6. novembrī plkst. 14:30.

 

Ieskaties: www.lelluteatris.lv