"Bērnu kultūras mēnesis"- apceļo Eiropu, iepazīstot tās kultūru un tradīcijas

Šogad Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros „Bērnu kultūras mēnesis” notiek Rīgā, organizējot dažādus pasākumus muzejos, teātros, kinoteātros, koncertzālēs un citās kultūras iestādes bērnu auditorijai.

Iepazīsti Eiropas mūziku, kultūru, gardumus

FOTO: Shutterstock.com

Iepazīsti Eiropas mūziku, kultūru, gardumus


Rīgas bērnu un jauniešu centri jau otro nedēļu piedāvā apceļot Eiropu, iepazīstot tās valstis, kultūras un paražas, kas tiks izspēlēts teātra izrādēs, izdziedāts koncertos, zīmēts vizuālās un vizuāli plastiskāsmākslas izstādēs, fiksēts fotoizstādēs un izdejots dažādu tautu dejās. Rīt,


Sestdien, 11. oktobrī, būs iespēja paviesoties piecās valstīs- Austrijā, Spānijā, Luksmeburgā, Bulgārijā un Ungārijā. Jāņem vērā, ka ikvienam apmeklētājam būs iespēja saņemt ceļa karti, kur sakrājot četrus zīmodziņu no četriem dažādiem „Rīga - Eiropas krustcelēs” pasākumiem, var piedalīties lielajā izlozē par balvām no tūrisma aģentūras „Mundus travels” un „Multikino”!
 

BJC „Kurzeme” (Imantas ielā 11A- Rīgas 69.vidusskolas telpas) no plkst. 12.00 līdz 17.00 piedāvā pasākuma apmeklētājiem flamenko deju un ģitārspēles koncertu, spāņu tērpu skati, piedalīties spāņu tautas deju un kulinārijas meistarklasēs, bērnu rotaļās. Radošajās darbnīcās būs iespēja veidot spāņu tautas tērpu aksesuārus – vēdekļus, matu rotas, auskarus.


Varēs apmeklēt „Mazo Mocarta mūzikas kafejnīcu”, baudīt Austrijas nacionālos konditorejas izstrādājumus – ābolu strūdeli, Sacher torti, kafijas gredzenus, Vīnes kafiju u.c. gardumus klavieru un flautu klasiskās mūzikas pavadījumā. Varēs uzzināt interesantus faktus par Austriešu slavenāko cilvēku dzīvi, noskatīties mākslas filmas „Mūzikas skaņas” fragmentus. Meistarklasēs izdejot austriešu tautas deju „Landlers” un izdziedāt tautas dziesmu „Edelweiss”.
 

Reklāma
Reklāma

Rīgas Jauno tehniķu centrs (Bauskas ielā 88) no plkst. 11.00 līdz 14.00 piedāvā apmeklēt pasākumu „Luksemburgas iespaidi”. Pasākums sāksies ar vizuāli plastiskās mākslas izstādes atklāšanu par Luksemburgu. Pēc izstādes atklāšanas apmeklētājiem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, kur katrs varēs atrast sev piemērotu nodarbi. Rīgas Jauno tehniķu centra pulciņu skolotāji apmeklētājiem būs sarūpējuši dažādas tematiskas viduslaiku nodarbes saistībā ar Luksemburgas vēsturi, paražām un simboliem. Dienas noslēgumā izskanēs arī koncerts.

BJC „Altona” (Altonavas ielā 6) no plkst. 12.00 līdz 17.00 aicina iepazīt Bulgāriju un Ungāriju mākslas izstādē iepazīstoties ar raksturīgāko šo valstu dabā, vēsturē un kultūrā, apgūt ungāru un bulgāru tautu deju soļus, radošajā darbnīcā izgatavot suvenīru, kurš simbolizē šo zemju tautu daiļrades tradīcijas, piedalītos ekspress viktorīnā un nobaudīt nedaudz no nacionālās virtuves.

18. un 25. oktobrī piedzīvojumi turpināsies, ar iespēju kopumā simboliski apmeklēt vēl 14 Eiropas valstis. Šis projekts ir unikāls un nozīmīgs ikvienam, jo interešu izglītība ir iespēja izpausties kā mazam, tā lielam. „Rīga- Eiropas krustcelēs” ļaus darboties visiem 14 Rīgas Interešu izglītības centriem vienā komandā, parādot Eiropas kultūras daudzveidību, iesaistot Rīgas mikrorajonu iedzīvotājus savas sociālās un kultūras vides veidošanā un stiprinās pārliecību, ka kultūra var mainīt cilvēku un pilsētu dzīvi, kultūra var padarīt dzīvi daudzveidīgāku.