Rudens klāt! Dodamies uz kino "Splendid Palace".

Piedāvājam kinoteātra "Splendid Palace" no 29. augusta līdz 4. septembrim. 

Filmas Nāc ar mani padejot publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Nāc ar mani padejot" publicitātes foto.

LIELAJĀ ZĀLĒ: 

NĀC AR MANI PADEJOT. Latvija, 2014. Dokumentāla filma

Garums: 42 min.

Režisors: Dzintars Dreibergs

Scenārija autors: Dzintars Dreibergs

Operatori: Valdis Celmiņš, Mikus Meirāns, Dzintars Dreibergs

Skaņu režisors: Andris Barons

Montāžas režisori: Gunta Ikere, Dzintars Dreibergs

Producenti: Inga Praņevska, Boriss Frumins, Ilona Bičevska

Studijas: Avantis Promo, 2D Studio

Vidus skolēnu deju kolektīvs dodas uz Jauniešu dziesmu un deju svētkiem. Latvijas lielākajam masu kultūras pasākumam viņi ir gatavojušies visu gadu, tagad atstājuši mājas un vecākus dodas uz galvaspilsētu, lai slēgtā sabiedrībā pavadītu kopā septiņas intensīvas dienas.

Viņiem jau ir 18, viņi tik tikko pabeiguši skolu, bet nav pieņemti vēl nākamajās. Šī viņiem liekas kā pēdējā brīvā un skaistā dzīves vasaras, gluži tāpat kā vēl ļoti daudziem citiem, kas piedalās šajos svētkos.

No indivīda pārvērsties par masu - katra jaunieša unikālie un īpašie pārdzīvojumi pārvēršas par kopīgiem svētkiem, kopīgu pārdzīvojumu, kopīgām bailēm un apjukumu, kā izvēlēties pareizo nākotnes ceļu.

Pirmizrāde kinoteātrī „Splendid Palace” 29. augustā!  

Lielajā zālē: 29.08. seanss 19:00 

Mazajā zālē: 30.08. seanss 17:00; 31.08. seanss 17:00; 03.09. seanss 17:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.

 

PĀRI CEĻIEM UN UPĒM. Dokumentālā filma

Garums: 140 min.

Režisori: Ivars Seleckis, Rainers Komers, Betina Henkele, Audrius Stonis, Jāks Kilmi, Jons Bangs Karlsens un Sergejs Lozņica

Notiks septiņu Eiropas mūsdienu dokumentālā kino klasiķu veidotās filmas „Pāri ceļiem un upei” pirmizrāde Latvijā. Filma tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta “Force Majeure. Riga”  ietvaros. Pirmizrādē piedalīsies filmas autori – Latvijas režisors Ivars Seleckis, Rainers Komers no Vācijas, Betina Henkele no Austrijas, Audrius Stonis no Lietuvas, Jāks Kilmi no Igaunijas, Jons Bangs Karlsens no Dānijas un Sergejs Lozņica no Ukrainas. Pasākumā piedalīsies arī filmas līdzautori, Latvijas antropologi: Ieva Raubiško, Agnese Cimdiņa, Māris Prombergs, Māra Pinka, Dace Dzenovska un Garets Hamiltons, kā arī aicinātie viesi. Filmas režijas konsultans ir Dāvis Sīmanis.

Filma „Pāri ceļiem un upei” ir 7 ārpusnieku skats uz Rīgu, tādu, kādu pilsēta sevi nav ieraudzījusi un mēs to līdz šim neesam saskatījuši. Septiņu Eiropas mūsdienu dokumentālā kino režisoru veidotas epizodes par Rīgas apkaimēm un to iedzīvotājiem apvienotas vienā, pilnmetrāžas filmā, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas sociālantropologiem.

Pirmizrāde kinoteātrī „Splendid Palace” 3. septembrī! 

Lielajā zālē: 03.09. seanss 18:00; 04.09. seanss 18:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.

 

ZELTA ZIRGS. Latvijas-Lietuvas-Luksemburgas-Dānijas kopražojums, 2014. Animācijas filma-pasaka bērniem 

Garums: 79 min. 

Režisors: Reinis Kalnaellis

Lomas ierunājuši: Edgars Kaufelds, Zane Dombrovska, Laima Vaikule, Uldis Dumpis, Edgars Lipors, Jānis Kirmuška, Ģirts Jakovļevs, Inese Ramute, Gunārs Placēns, Andris Bērziņš, Jānis Jarāns, Pēteris Šogolovs, Dainis Porgants 

Melnā māte cenšas sagrābt varu pār pasauli, vairo skumjas un krāj asaras no visiem, kas raud par neveiksmēm, nelaimēm un aizgājējiem. Vecā ragana vēlas nogalēt Princesi, jo tad raudātu visa karaļvalsts un Melnā māte iegūtu absolūtu varu.

Kad karaļmeita dodas izjādē pa mežu, ragana  sagūsta meiteni un ieslēdz Princesi stikla zārkā. Dzīvības aizstāvis - Baltais tēvs stājas ceļā un rada neiespējami stāvu un augstu ledus kalnu, kas septiņus gadus un septiņas dienas paglābs  Princesi no Melnās mātes. Tikmēr drosminieki var princesi izglābt!?

Lielajā zālē: 29.08. seanss 17:00; 30.08. seanss 13:30; 31.08. seanss 13:30; 01.09. seanss 15:30; 02.09. seanss 18:30 

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

AKMEŅI MANĀS KABATĀS. Latvija, 2014. Animācijas filma

Garums: 88 min. 

Režisore: Signe Baumane

Lomās: Signe Baumane

Animācijas filma pieaugušajiem - patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām Signes Baumanes dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot, viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Šai skaudrajā un tai pat laikā humora pilnajā filmā Latvijas vēstures peripētijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.

Vecuma ierobežojums: Līdz 12 g.v. - neiesakām

Filma latviešu valodā.

Lielajā zālē: 30.08. seanss 18:30; 31.08. seanss 18:30; 01.09. seanss 18:30; 02.09. seanss 15:30; 03.09. seanss 16:00; 04.09. seanss 16:00 

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

SIGNE UN... / SIEVIETE 

SIGNE UN...

Latvija, 2003

Dokumentālā filma

Garums: 30 min.

Režisore: Dzintra Geka 

„Signe un...” nav Signes Baumanes portrets. Filma stāsta par radošajiem cilvēkiem, viņu apsēstību un apmātību ar savu darbošanos, par milzīgo ego, bez kura nekas nesanāk, bet līdzās ir...

SIEVIETE 

Latvija, 2002

Animācijas filma

Garums: 10 min. 

Režisore: Signe Baumane 

Vizuāli poētisks stāsts par sievietes radīšanu, došanos pasaulē un viņas spēju nest vīrietim mīlestību vai nāvi. 2003. gadā Signes Baumanes Sieviete bija viena no pasaules festivālos...

Vecuma ierobežojums: 16+ gadi

Lielajā zālē: 30.08. seanss 17:30; 31.08. seanss 17:30; 01.09. seanss 17:30; 02.09. seanss 17:30

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.

 

DIVAS JANVĀRA SEJAS. Lielbritānija, ASV, Francija, 2014. Trilleris, krimināla

Reklāma
Reklāma

Garums: 96 min. 

Režisors: Hossein Amini

Lomās: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac, David Warshofsky, Daisy Bevan, Yigit Özsener

Filmas "Divas janvāra sejas" darbība risinās 1962.gadā, kad izsmalcināts amerikāņu pāris, harizmātiskais Česters Makferlands un par viņu jaunākā, pievilcīgā, sieva Kolete, ierodas Atēnās, šķērsojot Korintas kanālu. Akropoles apskates laikā pāris sastop Ridālu, jaunu, grieķu valodu pārzinošu amerikāni, kurš Atēnās strādā kā gids, papildus ienākumus gūstot apkrāpjot tūristus. Koletes skaistuma apburts un Čestera izsmalcinātības un bagātības vilināts Ridāls piekrīt pāra aicinājumam pievienoties viņiem kopīgās vakariņās.  Ridāls nenojauš, ka aiz izsmalcinātās Makferlandu ārienes slēpjas tumši noslēpumi. Brīdī, kad Ridāls apciemo pāri viņu greznajā viesnīcas numuriņā, Česters piespiež Ridālu palīdzēt viņam atbrīvoties no bezsamaņā esoša vīrieša ķermeņa, kurš pēc Čestera teiktā, esot viņam uzbrucis. Brīža karstumā Ridāls nolemj palīdzēt Česteram. Ritot saspringtu notikumu ķēdei, Ridāls saprot, ka vairs nevar tikt prom no Čestera  un ir spiest kopā ar Makferlandiem bēgt uz Turciju. Koletes flirts ar Ridālu noved Česteru līdz greizsirdības uzliesmojumam, kas novirza abus vīriešus uz vēl bīstamākas savstarpējo attiecību takas, izspēlējot pēdējo nāvējošo konfrontāciju Stambulas vēsturiskajās ielās.

"Divas janvāra sejas" ir spriedzes trilleris, kurā galvenās lomas spēlē Amerikas Kinoakadēmijas balvas nominants Vīgo Mortensens ("Gredzenu pavēlnieks triloģija" un "Vardarbības pēctecība"), Zelta globusa balvas nominante un Kannu festivāla labākās aktrises balvas ieguvēja Kirstena Dansta ("Zirnekļcilvēks", "Melanholija" un "Marija Antuanete") un Oskars Aizeks ("Brauciens" un "Borna mantojums"). Filma ir balstīta uz tāda paša nosaukuma bestselleru un to ir režisējis Amerikas Kinoakadēmijas balvas nominants Hoseins Amini (filmu "Brauciens", "Sniegbaltīte un mednieks" un "47 ronini" scenārija autors).

Filma angļu, grieķu, turku valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā

Vecuma ierobežojums: 12+ - Līdz 12 g.v. - neiesakām

Lielajā zālē: 29.08. seanss 20:30; 30.08. seanss 15:30; 31.08. seanss 15:30; 02.09. seanss 20:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

SIMT SOĻU CEĻOJUMS. ASV, 2014. Komēdija, drāma

Garums: 122 min.

Režisors: Lasse Hallström

Lomās: Helen Mirren, Charlotte Le Bon, Rohan Chand, Manish Dayal, Om Puri, Amit Shah

Hasans Kadams un viņa ģimene ir spiesti pamest dzimto Indiju. Viņi apmetas uz dzīvi mazā ciematiņā Francijas dienvidos. Gleznainā vieta ir kā radīta nelielam indiešu restorānam, ko ģimene šeit atver, lai pasniegtu Francijas dienvidos vēl neredzētus ēdienus. Ielas pretējā pusē atrodas visā Francijā izslavēts restorāns, kurā pusdieno pat Francijas prezidents. Izsmalcinātajā franču virtuvē saimnieko Malorī kundze. Abu restorānu starpā izceļas kulināra sāncensība līdz brīdim, kad Malorī kundzi savaldzina indiešu virtuves un dzīves garša...

Stīvens Spīlbergs un Opra Vinfrija piedāvā filmu "Simt soļu ceļojums", kura balstīta uz tāda paša nosaukuma starptautiski atzītas un mīlētas grāmatas motīviem. Filmā galvenās lomas spēlē Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvēja Helēna Mirena ("Karaliene", "RED" un "RED 2"), Šarlote Lebona ("Īvs Senlorāns"), Manišs Dajāls ("Burvja māceklis"), Rohans Čands ("Izdzīvojušais" un "Džeks un Džila") un Oms Puri ("Gandijs"). Filmu režisējis Lase Halstrēms ("Tas notika Jemenā" un "Šokolāde").

Ričarda K. Moraiša grāmatas ekranizējums ir gluži kā gastronomiska pasaka par jaunu indiešu zēnu, kurš kļūst par trīs zvaigžņu restorāna šefpavāru. "The New York Times" grāmatu apskatā "Simt soļu ceļojums" nodēvēts par "Graustu miljonāra" un "Gardēža" apvienojumu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 

Vecuma ierobežojums: 12+ - Līdz 12 g.v. – neiesakām 

Lielajā zālē: 30.08. seanss 20:30; 31.08. seanss 20:30; 01.09. seanss 20:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

MAZAJĀ ZĀLĒ:

UZ SPĒLES LATVIJA. Latvija, 2014. Dokumentālā filma

Garums: 88 min.

Režisors: Pēteris Krilovs 

Pilnmetrāžas dokumentālās filmas “Uz spēles Latvija” atslēgas kods ir gadaskaitlis 1949. Tajā gadā ir piedzimis filmas režisors. Viņa personiskais stāsts par tēva nāvi čekas represiju kampaņā cieši savijas ar padomju Latvijas čekistu viltīgo spēli pret zviedru-angļu-amerikāņu izlūkdienestiem. 60-tajos gados ar čekas līdzdalību Latvijā top grāmata, pēc tam arī aktieru filma “Kad lietus un vēji sitas logā”, vēlāk arī TV pseidodokumentāls seriāls par to, kā padomju čekisti apveda ap stūri rietumu spiegus. 

Filmas stāstu veidos cilvēku likteņi, kas dažādu iemeslu un motivācijas rezultātā ir kļuvuši par šīs ‘spēles’ dalībniekiem. Lai to izdarītu, vairāku gadu garumā ir savākts unikāls dokumentu, liecību, čekas apsūdzību materiālu klāsts, kā arī intervijas ar reāliem prototipiem un ekspertiem. Ar šo filmu tiek atmaskota viena konkrēta padomju varas nelietības epizode. Lai skatītājs iejustos čekas nopratināšanas atmosfērā, filmas autori skarbās liecības un  protokolu lapas ir atdzīvinājuši plastilīna animācijā. Brīžiem kontrastaina un ironiska  kino arhīvu  montāža, atdzīvināta Eiropas politiskā karte un grafikas līdzēs arī nesagatavotam skatītājam orientēties līdz šim maz zināmos vēsturiskos notikumos.

Mazajā zālē: 29.08. seanss 18:00; 30.08. seansi 13:00, 18:00; 31.08. seansi 13:00, 18:00; 01.09. seanss 18:00; 02.09. seanss 16:00; 03.09. seanss 18:00; 04.09. seanss 16:00 

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR.

 

TIKŠANĀS. Francija, 2014. Romantiska drāma

Garums: 81 min. 

Režisors: Lisa Azuelos

Lomās: Sophie Marceau, François Cluzet, Lisa Azuelos

Pjērs (François Cluzet) ir veiksmīgs advokāts, mīlošs ģimenes vīrs un atbildīgs divu bērnu tēvs. Skaistule Elza (Sophie Marceau) – slavas saulītes apmirdzēta rakstniece, kas gandrīz uz pusi jaunāka mīļākā apskāvienos cenšas atgūties pēc šķiršanās un audzina pusaugu meitu.

Nevainīgā Pjēra un Elzas iepazīšanās grāmatu gadatirgus noslēguma pasākumā pārvēršas par valdzinājumu, kam grūti pretoties. Neskatoties uz mīlestību pret sievu (Lisa Azuelos) un centieniem palikt uzticīgam, vīrs nespēj pārstāt domāt par jauno kolēģi, savukārt, noteikumu nekad nesaieties ar precētu vīru pārkāpusī Elza sāk just, ka viņas principi sāk šķobīties.

Šķiroties neapmainoties telefona numuriem, turpmākā notikumu gaita akli tiek uzticēta liktenim, iztēlē zīmējot savas pazīšanās scenārijus. Taču vai valdzinājumam no pirmā acu mirkļa ir nākotne un tas var pārtapt par ko vairāk?

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+ - Līdz 12 g.v. – neiesakām 

Mazajā zālē:29.08. seansi 16:00, 20:00; 30.08. seanss 20:00; 31.08. seansi 15:00, 20:00; 01.09. seansi 16:00, 20:00; 02.09. seansi 18:00, 20:00; 03.09. seanss 20:00; 04.09. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

 

ZEM ŽIGOLO MASKAS. ASV, 2014. Komēdija

Garums: 90 min 

Režisors: John Turturro 

Lomās: John Turturro, Woody Allen, Sofia Vergara, Sharon Stone, Liev Schreiber, Vanessa Paradis, Bob Balaban 

Asprātīga un pikanta komēdija par vīriešiem, kuriem jaunība jau sen aiz muguras un kuri cenšas nopelnīt ne gluži tradicionālā veidā – viens kļūst par turīgu sieviešu žigolo, bet otrs – par viņa suteneru. Sākumā šķiet, ka viņiem veicas tīri labi, taču tad tiek piedzīvoti ne tikai dažādi komiski pārpratumi, bet arī apkaunojošas izgāšanās un kļūst skaidrs, ka nauda un mīlestība aiziet puišiem gar degunu...

Klasiska komēdija ar Vudiju Allenu, Džonu Turturro, Šāronu Stounu, Vanesu Paradī un daudziem citiem slaveniem aktieriem. 

Unikāla un jautra filma, turklāt Vudijs Allens ir nevis režisors, bet gan aktieris. 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Mazajā zālē: 30.08. seanss 15:00; 04.09. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR. 

 

JAUNAJĀ ZĀLĒ:

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY

Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.

Filmu veidotāji – scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš. 

Jaunajā zālē: 30.08. seanss 13:00 (ENG), seanss 14:00 (RUS); 31.08. seanss 13:00 (ENG), seanss 14:00 (RUS) 

Ieeja: 7.00 EUR, bērniem 3.00 EUR. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 6.00 EUR.

 

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv