Esplanādē varēs apskatīt ap 50 lielo leļļu un talismanu deju

Svētdien, 17.augustā plkst.13 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” būs vērojams līdz šim neredzēts priekšnesums - Rīgas Bebrs uz Esplanādi ir aicinājis visus Lielo leļļu un talismanu svētku dalībniekus, lai vienotos ar tiem kopīgā dejā. Rīgas Bebrs plāno, ka kopumā dejā varētu piedalīties vairāk nekā 50 lielās lelles un talismani no visas Latvijas.
Pēc kopīgās dejas lielās lelles un talismani turpinās krāšņo svētku gājienu, cauri Vecrīgai soļojot uz 11.novembra krastmalu. publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc kopīgās dejas lielās lelles un talismani turpinās krāšņo svētku gājienu, cauri Vecrīgai soļojot uz 11.novembra krastmalu. publicitātes foto.

 

 

„Lai arī kā tas būtu, es, nenoliedzami esmu talismans. Ņemot vērā, ka šie būs mani pirmie Lielo leļļu un talismanu svētki, es vēlos to atzīmēt, tāpēc kopā ar citiem talismaniem taisos dejot Esplanādē,” skaidro Bebrs. „Nekas tāds vēl nav redzēts un tādēļ man tas jāizdara,” par savu motivāciju ir iepriecināts Bebrs. Līdz šim Rīgas Bebrs bijis aktīvs sociālo kontu lietotājs, rīkojis dažādus pasākumus Rīgā, meklējis garšīgāko koku un dejojis kopā ar „Rīgas Ziemošanās” apmeklētājiem, bet kopā ar citiem talismaniem Bebrs dejojis vēl nav nekad.

 

Šī gada 17.augustā „Rīgas svētku 2014” programmas ietvaros Vērmanes dārzā, Esplanādē un 11.novembra krastmalā norisināsies piektie Lielo leļļu un talismanu svētki, kuru noslēgumā tiks noskaidrots titula „Latvijas gada talismans 2014” ieguvējs. Tāpat kā citus gadus, arī šogad pasākuma centrālais notikums būs Lielo leļļu un talismanu svētku gājiens cauri visai pilsētai. 

 

Reklāma
Reklāma

Lielie leļļu un talismanu svētki sāksies Vērmanes dārzā plkst.12 ar lielo leļļu parādi uz Vērmanes dārza skatuves. Pēc parādes lielās lelles un talismani kopā ar bērniem dosies gājienā uz Esplanādi, kur Rīgas Bebra vadībā plkst.13 norisināsies lielo leļļu un talismanu deja. Pēc kopīgās dejas lielās lelles un talismani turpinās krāšņo svētku gājienu, cauri Vecrīgai soļojot uz 11.novembra krastmalu, kur no plkst.14 notiks fotografēšanās un balsošana par titula „Latvijas gada talismans 2014” ieguvēju. Plkst.15.10 tiks paziņoti balsojuma rezultāti un noskaidrots titula ieguvējs. 

 

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielās lelles un talismanus. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša, un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem Lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem. Kopš pirmā pasākuma norises 2010.gadā, ik gadu Lielo leļļu un talismanu svētki kopā pulcē vairāk kā 50 Latvijā mītošas lielās lelles un talismanus.

 

Visi interesenti, kas vēlas pieteikt savus talismanus un lelles dalībai šī gada pasākumā, tiek aicināti savu pieteikumu sūtīt uz e-pastu kristine@pasakums.lv