Viduslaiku svētki Jaunpils pilī - 260 rozes pilskundzei Elīzai

Sestdien, 9.augustā, Jaunpils pilī Viduslaiku svētki “260 rozes pilskundzei Elīzai” Jau Jaunpils muzeja naktī sākām atzīmēt Elīzas fon der Rekes 260. dzimšanas dienu! Pilskundzi Elīzi pils saime arvien ir pieminējusi ar labu un mīļu vārdu, līdz ar to šogad viduslaiku svētkus veltam Elīzai! Viduslaikiem mijoties ar vēlāko gadsimtu galmu kultūru un tradīcijām, tiks svinēti Elīzas svētki! 
Dāmas pasākuma laikā varēs uzzināt viduslaiku skaistumu noslēpumus un frizūru veidošanas tendences. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dāmas pasākuma laikā varēs uzzināt viduslaiku skaistumu noslēpumus un frizūru veidošanas tendences. Publicitātes foto.

 

No plkst.14 svētku laikā amatnieku un mājražotāju darinājumus varēs iegādāties tirdziņā, kas šogad plānots pils laukumā. 

 

Papildus loku šaušanai, šķēpu un cirvju mešanā būs iespējā piedalīties kaujas skrējienā un uzlaikot bruņinieku smagās bruņas. Neiztiks arī bez bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumiem.

 

Dāmas pasākuma laikā varēs uzzināt viduslaiku skaistumu noslēpumus un frizūru veidošanas tendences.

 

Bērni aicināti uz lustīgu leļļu teātra izrādi “Jautrās astes”. Lomās darbosies Aīda Ozoliņa, Jānis Kirmuška, Laila Kirmuška, kas ir arī izrādes režisore un stāsta autore. 

Reklāma
Reklāma

 

Pieaugušajiem būs skatāma muzikāla izrāde "Būt...Šekspīram", kurā ir savienoti Šekspīra soneti un lugu fragmenti. Izrāde ir kā fantāzija - poētiska teātra spēle par Šekspīru un viņa radītajiem tēliem, kas atklāj autora jūtu un domu dzīvi. Tēli izdzīvo "šekspīriskās kaislības", iesaistot pašu kaislību autoru. Konflikti un cīņas izrādē ir gan garīgas, gan īstas! Tie ir Kārļa Neimaņa iestudētie paukošanās skati. Darbojošās personas - Šekspīrs, Āksts, Lēdija un mūziķi. Lomās - Māris Bezmers, Kārlis Neimanis un Egija Silāre, mūzika - Mārtiņš Brauns, Māris Kupčs un baroka orķestra Collegium Musicum Riga solisti. 

 

Vakarpusē par godu Elīzai mīlas balādes un ne tikai izpildīs pazīstamais dziedātājs Uģis Roze. Apmeklētājiem būs iespēja arī doties izjādē ar zirgiem un izbraucienā ar seno kauju laivu Dzirnavu ezerā.

 

Noslēgumā balli pils pagalmā spēlēs grupa “Kreicburgas ziķeri”.