Brīvdienās Jaunpiebalgā notiks Ģimeņu sporta festivāls

Svētdien, 13.jūlijā, ģimenes tiek aicinātas piedalīties Ģimeņu sporta festivālā,  kur katra - gan liela, gan maza sportot griboša ģimene varēs izmēģināt savus spēkus dažādās sportiskās aktivitātēs un pavadīt aktīvu dienu kopā ar festivāla īpašajiem viesiem – Soču olimpisko spēļu dalībniekiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ģimeņu sporta festivāls sāksies plkst.12 (reģistrācija no plkst.11). Festivāla laikā būs iespēja iesaistīties aizraujošās un atraktīvās sportiskās aktivitātēs visai ģimenei, piemēram, badmintona turnīrs, regbija spēles paraugdemonstrācija, piepūšamās atrakcijas, kā arī iespēja iepazīsties ar jaunu spēli Latvijā – „Darni”.

 

Papildus sportiskajām aktivitātēm ikvienam bezmaksas būs iespēja veikt dažādus veselības pārbaudes testus: asinsspiediena mērīšanu, glikozes līmeņa asinīs, ķermeņa masas indeksa noteikšanu.

 

Darbosies Mobilā lācīša ķepainīša slimnīca, kur bērniem kopā ar medicīnas studentiem būs iespēja iejusties ārsta lomā un „ārstēt” savu mīļāko rotaļlietu.

Pasākuma noslēgumā dalībnieki tiks cienāti ar karstu zupu.

Reklāma
Reklāma

 

Sacensībās var piedalīties ģimenes, kurās ir vismaz viens pieaugušais un vismaz viens bērns, taču garlaicīgi nebūs arī jaunākiem sportot gribētājiem, tādēļ aicināts ikviens, līdzi nepieciešams vien sporta tērps un vēlme aktīvi atpūsties.

 

Ģimenes sporta festivāls notiek sociālā projekta „Es zinu, Tu to vari!” ietvaros. Lielākā daļa projekta „Es zinu, Tu to vari!” pasākumu veltīta tieši jauniešu mērķa auditorijai. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros notiks vairāk kā 55 pasākumi visā Latvijā. 

 

Festivālu organizē Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA) sadarbībā ar Jaunpiebalgas attīstības fondu, Jaunpiebalgas novada domi un Latvijas Medicīnas studentu asociāciju. Projektu atbalsta Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs.