Sestdien un svētdien dodamies uz Zirgu dienām!

Šo sestdien un svētdien 5. un 6. jūlijā Jauno Jātnieku skola aicina visus uz aktīvās atpūtas un brīvdabas izklaides pasākumu Vislatvijas Zirgu dienas Jauno Jātnieku skolas sporta centrā Inčukalnā. 
Zirgu sacensības, parāde, tirdziņš un citas lieliskas izklaides piedzīvojamas Zirgu dienās šajā nedēļas nogalē! Foto: Nadina Ironia

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zirgu sacensības, parāde, tirdziņš un citas lieliskas izklaides piedzīvojamas Zirgu dienās šajā nedēļas nogalē! Foto: Nadina Ironia

 

Zirgu dienas notiks septīto gadu pēc kārtas un nu jau tās ir kļuvušas par mīļu tradīciju - tas ir pasākums, kurā ierasti tik nopietnais zirgu sports un spraigais sacensību gars pārtop par jautru izklaidi. Zirgu dienas ir svētki, kur kopā sanāk gan jātnieki un zirgaudzētāji, kuriem zirgs ir ikdienas kompanjons, gan ģimenes un bērni, kuri labprāt uz cēlajiem dzīvniekiem paskatās un iepazīstas tuvāk. 

 

Abas pasākuma dienas ir saplānotas tā, lai interesanti būtu gan jātniekiem, gan skatītājiem – krāšņas sacensības, skaisti zirgi, mīļi poniji, gardumu un amatnieku tirdziņš un atrakcijas visas dienas garumā.

 

Sestdien, 5. jūlijā, sākot no plkst. 9:00 rītā, septiņos netradicionālos maršrutos sacentīsies jātnieki šķēršļu pārvarēšanā jeb konkūrā. Rīta pusē varēs novērtēt pašu mazāko jātnieku prasmes poniju maršrutos un vērot dažādu šķirnes poniju parādi, diena turpināsies ar maršrutu jātniekiem- „kovbojiem”, un vakarā noslēgsies ar jautru stafeti, kura būs jāveic komandām maskās, talkā ņemot gan zirgu, gan traktoru. Sacensību starplaikos gudri un paklausīgi suņi rādīs brīnumus Adžilitī šovā. Adžiliti suņu šovā, līdzīgi kā zirgi šķēršļu pārvarēšanā, suņi veic noteiktu maršrutu, kurā lec pāri barjerām, lien cauri tuneļiem un veic citus uzdevumus. 

 

Svētdiena, 6. jūlijs, plkst. 10:00 sāksies ar sacensībām iejādē. Iejāde ir jāšanas sporta veids, kurā zirgs izpilda dažādu soļu kopumu, kas, no malas skatoties, izskatās pēc elegantas dejas. Iejāde ir aristokrātisks sporta veids - iejādes jātnieki ir tērpti frakās un cilindros. Diena turpināsies ar visdažādāko šķirnes zirgu parādi, lai iepazīstinātu skatītājus ar zirgu šķirņu daudzveidību un ar Latvijas zirgu audzētāju darba rezultātiem. Pēc parādes varēs just līdzi jātniekiem, kuri ikdienā sporta sacensībās nepiedalās (zirgaudzētāji, treneri, tiesneši, jātnieku palīgi, pajūgu speciālisti, kalēji, šoferi, zirgkopēji), kam sekos “Dāmu un kungu kauss” un visbeidzot – sacensību galvenais maršruts, kurā tiks noskaidrots “Zirgu dienu” uzvarētājs. 

 

Reklāma
Reklāma

Abās pasākuma dienās darbosies kafejnīca, amatnieku izstrādājumu un gardumu tirdziņš, kā arī trušu parks ar īstiem un pūkainiem trušiem, kurus droši varēs paglaudīt un paņemt klēpī. Visas dienas garumā būs iespējams vizināties ar zirgiem un ponijiem, fotografēties, kā arī bērni varēs radoši darboties īpašās bērnu darbnīcās un izklaidēties piepūšamajās atrakcijās. Jātnieku starpā notiks arī zirglietu „andele”- savstarpēja tirgošanās ar lietotām zirglietām un jāšanas drēbēm. 

 

Biļetes uz pasākumu var iegādāties www.bilesuparadize.lv. Vienas dienas biļete 3 EUR, divu dienu biļete 5 EUR. Ģimenes biļete uz abām dienām 7 EUR. Bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem ieeja bez maksas.

 

Vairāk informācijas par pasākumu www.latvianhorses.lv un www.draugiem.lv/jjs

 

Pasākumu organizē: Jauno Jātnieku skola, sadarbībā ar LJF, JK Viktorija un Havens

zirgu dienas Inčukalnā