Kinoteātrī "Splendid Palace" 14. līdz 20. martam izcilu filmu izlase

Lieliskas filmas un lieliski aktieri, vēstures elpa un mūsdienu aktualitātes - tas viss kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā. 

Filmas Džimlai rūdi rallallā publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Džimlai rūdi rallallā" publicitātes foto.

LIELAJĀ ZĀLĒ: 

DŽIMLAI RŪDI RALLALLĀ! Latvija, 2014. Drāma

Garums: 1h 46 min.

Režisori: Māris Putniņš, Jānis Cimmermanis

Lomās: Ingrīda Andriņa, Ļevs Birmanis, Olga Dreģe, Baiba Indriksone, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Aivars Kalnarājs, Aina Karele, Leons Krivāns, Antra Krūmiņa, Jānis Kuplais, Juris Laviņš, Visvaldis Lācis, Marks Lebedevs, Pēteris Liepiņš, Jānis Lībietis, Jānis Paukštello, Gunārs Placēns, Juris Pučka, Kaspars Pūce, Jakovs Rafalsons, Āris Rozentāls, Velta Skurstene, Tamāra Soboļeva, Velta Straume, Imbi Strenga, Juris Strenga, Irina Tomsone, Arno Upenieks, Andris Vītiņš, Ziedonis Ločmelis, Juris Žagars, Mārtiņš Vilsons, Mārtiņš Egliens, Uldis Dumpis, Anita Kvāla, Rūdolfs Plēpis

Veco ļaužu pansionāta iemītnieki jau gadiem ilgi jūtas nevienam nevajadzīgi un traucējoši. Bet tad viņiem rodas traka ideja – atteikties no pensijām un doties brīvprātīgi armijā, tā glābjot valsti finanšu krīzes laikā un aizraujoši pavadot dzīves pēdējos gadus. Vecīši ir gana gudri, šo notikumu organizējot, un tagad īstie piedzīvojumi sākas.

Filma latviešu valodā.

Lielajā zālē: 14.03. seanss 18:30; 15.03. seanss 12:00; 18.03. seansi 14:30, 16:30, 18:30; 19.03. seansi 14:30, 16:30, 18:30; 20.03. seansi 14:30, 16:30, 18:30

Mazajā zālē: 14.03. seanss 16:00; 15.03. seansi 16:00, 18:00; 16.03. seansi 13:30, 16:00; 17.03. seansi 14:00, 16:00, 18:00

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

NIMFOMĀNE. I daļa

Dānija, Vācija, Francija, Lielbritānija, 2014. Drāma 

Garums: 110 min. 

Režisors: Lars von Trier

Lomās: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe, Stacy Martin, Christian Slater

Aukstā ziemas vakarā kāds vientuļš kungs atrod uz ielas smagi piekautu sievieti un aizved viņu uz savām mājām. Vīrietis apkopj sievietes brūces, bet viņa tikmēr vaļsirdīgi un atklāti stāsta viņam par savu erotikas piesātināto dzīvi...

Dānijas spilgtākais un skandalozākais režisors Larss fon Trīrs, kurš ir arī filmas scenārija autors, „Nimfomānes" stāstu ietvēris divās daļās un astoņās nodaļās. Divdaļīgā drāma „Nimfomāne" ir noslēdzošais posms Trīra tā dēvētajā „Depresijas triloģijā" līdzās drāmām „Antikrists" un „Melanholija", kas veido sižetiski nesaistītu, taču noskaņas ziņā vienotu ciklu. Visās trijās filmās galvenās lomas tēlotāja ir Šarlote Geinsbūra.

Drāmā „Nimfomāne", kurā netrūkst arī atklātu seksuālu ainu, Geinsbūras ekrāna partneri ir tādas zvaigznes kā Stelans Skarsgards, Šaija Labafs, Džeimijs Bells, Steisija Mārtina, Kristians Sleiters, Uma Tūrmane, Vilems Defo un citi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 18+ 

NB! Ievērojot filmas klasifikācijas indeksu (18+), informējam, ka iegādāties biļeti un apmeklēt filmu var persona, kura nav jaunāka par 18 gadiem.

Lielajā zālē: 14.03. seanss 21:00; 15.03. seansi 14:00,  21:30; 16.03. seanss 12:00; 18.03. seanss 20:30; 20.03. seanss 20:30 

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

AUGUSTS: OSEDŽAS ZEME. ASV, 2013. Drāma, komēdija

Garums: 121 min.

Režisors: John Wells

Lomās: Julia Roberts, Meryl Streep, Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin, Benedict Cumberbatch

Dziļi aizkustinošs, reizē skumjš un uzjautrinošs stāsts par Vestonu ģimeni, kuru pēc ilgāka atšķirtības laika dzimtas mājās vienkop sapulcinājis kāds nelāgs notikums - dzejnieka, alkoholiķa Beverlija Vestona bēres. Turpmākajās dienās mājā, kur saimnieko valdonīgā Violeta, radinieku starpā izceļas viens konflikts aiz otra, ko uzkurina samilzušie pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi.

Latviešu skatītājam jau pazīstamā komēdija - drāma „Augusts: Osedžas zeme" ir amerikāņu dramaturga Treisija Letsa 2007. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma lugas ekranizācija. Letss, kurš par šo lugu saņēmis Pulicera prēmiju, ir arī filmas scenārija autors. Šo nedaudzo gadu laikā luga piedzīvojusi neskaitāmas pirmizrādes uz dažādu valstu skatuvēm, tostarp arī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Filmas režisors ir Džons Velss, viens no producentiem - populārais aktieris Džordžs Klūnijs. Turklāt reti kura filma var lepoties ar tik spožu aktieru ansambli - Merila Strīpa, Džūlija Robertsa, Jūens Makgregors, Benedikts Kamberbačs, Džuljeta Lūisa. Merila Strīpa un Džūlija Robertsa par savu sniegumu šajā filmā nominētas „Zelta globusa" un ASV kinoaktieru ģildes balvām.

Vecuma ierobežojums: 16+ - Līdz 16 g.v. – neiesakām

Filma angļu valodā ar subtirtiem latviešu un krievu valodās. 

Lielājā zālē: 16.03. seanss 15:00

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

12 GADI VERDZĪBĀ. ASV, Lielbritānija (2013). Drāma

Garums: 134 min.

Režisors: Steve McQueen

Lomās: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Dano

Patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps (Čūitels Edžiofors) ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no vergtura Edvīna Epsa (Maikls Fasbenders) puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves divpadsmitajā gadā Slomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu (Breds Pits), kurš uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

„12 gadi verdzībā" tapusi pēc Solomona Nortona 1853. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas.

Filmas režisors ir Stīvs Makvīns, scenārija autors Džons Ridlijs. Lomās: Čūitels Edžiofors, Breds Pits, Maikls Fasbenders, Benedikts Kamberbačs, Pols Džamati, Pols Deno, Lupita Njongo un citi.

Filma „12 gadi verdzībā" nominēta gan „Zelta globusa" gan ASV kinoaktieru ģildes balvām dažādās kategorijās, tostarp „Labākā drāma", „Labākais aktieris" (Čūitels Edžiofors), „Labākais otrā plāna aktieris" (Maikls Fasbenders), „Labākā otrā plāna aktrise" (Lupita Njongo).

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Lielajā zālē: 19.03. seanss 20:30 

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

DALLASAS PIRCĒJU KLUBS. ASV, 2013. Drāma

Garums: 117 min.

Režisors: Jean-Marc Vallée

Lomās: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner, Steve Zahn, Griffin Dunne, Dallas Roberts

Teksasas kovboja Rona Vudrūfa dzīvi satricina pēkšņa diagnoze - HIV pozitīvs. Dzīvot viņam atlikušas 30 dienas. Tolaik, 1985.gadā tikai sāka apzināties AIDS izplatību un to, kā cīnīties ar šo vīrusu. Rons, no kura novērsās daudzi viņa kādreizējie draugi, sāk pats meklēt legālus un nelegālus ārstēšanās veidus... Galveno lomu filmā, kuras pamatā ir patiesi notikumi, atveido Metjū Makkonahijs, viņam līdzās Džereds Leto, Dženifera Gārnere un citi.

Filma nominēta divām "Golden Globe" balvām - Metjū Makkonahijs izvirzīts godalgai labākā aktiera kategorijā, savukārt Džereds Leto - labākais otrā plāna aktieris.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 16+ - Līdz 16 g.v. - neiesakām 

Lielajā zālē: 14.03. seanss 16:00

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

Stand up comedy izrāde SPLENDID

Pasākumu drīkst apmeklēt: no 12 gadu vecuma

Pasākuma valoda: latviešu

Bezmaksas ieeja: nav paredzēta

Pasākuma ilgums: ~2h

Ieeja pasākumā: no plkst. 18:30

Esi ISIC kartes īpašnieks?

Pērc biļeti jebkurā "Biļešu serviss" biļešu tirdzniecības vietā vai internetā un saņem 15% atlaidi! (Pie ieejas pasākumā būs jārāda biļeti kopā ar derīgu ISIC karti!).

Ar vienu ISIC karti iespējams iegādāties 1 biļeti ar atlaidi!

Darbojas arī Dienas draugu kartes atlaide, kā arī Swedbank darbinieki, uzrādot darbinieka karti, Biļešu serviss kasēs var iegādāties 2 biļetes ar 20% atlaidi.

 

STAND UP COMEDY "SPLENDID"* ir jaunākā Jāņa Skuteļa stāvizrāde**.

«Vēl viena svētku diena izrādes apmeklētāju dzīvē – tas ir tas, ko ar šo izrādi es vēlos panākt,» skaidro stāvizrādes*  «Splendid»* autors, režisors un aktieris Jānis Skutelis. «Kinoteātra telpas ar savu interjeru un atmosfēru jau izdara pusi šī darba, tā kā man ir jāpieveic tikai otra puse.»

Jānis Skutelis ar savām stand up izrādēm uzstājas tikai vienu sezonu.

Splendid sezona beigsies martā!

* SPLENDID - lielisks

** Stāvizrāde - precīzs un ļoti apšaubāms tulkojums jēdzienam Stand Up Comedy.

Lielajā zālē: 15.03. un 16.03. plkst. 19:00 

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 

 

MUZIKĀLA KOMĒDIJA NORMĀLIEM CILVĒKIEM „GRIBU BĒRNU”

Muzikāli demogrāfisks sprādziens Latvijas pilsētās

LOMĀS:

Lotārs (Ģirts Ķesteris)

Agnese (Maija Doveika)

Žanna (Zane Daudziņa vai Marija Bērziņa)

Artūrs (Aldis Siliņš) 

Režisors Juris Rijnieks, scenogrāfs Ivars Noviks, komponists Niks Matvejevs un Gunta Kalniņa un Inta Bernova, autores, kuras plašākai skatītāju auditorijai pazīstamas kā televīzijas seriāla “Ugunsgrēks” scenāristes.

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīze kasēs visā Latvijā, kā arī  pilsētu kultūras centros un izrāžu vietās pirms izrādes.

KASĒ, uzrādot pozitīvu grūtniecības testu, biļete* par puscenu!

*Biļeti ar 50% POZITĪVA GRŪTNIECĪBAS TESTA atlaidi NEVAR iegādāties interneta tirdzniecībā, bet TIKAI kasēs.

Izrāde NAV domāta bērniem, bet, ja mazos nākas ņemt līdzi, bērniem līdz skolas vecumam ieeja brīva, neaizņemot papildus sēdvietu.

Izrādes garums - divas stundas ar starpbrīdi

Uz tikšanos izrādē!

Lielajā zālē: 17.03. plkst. 19:00 

Informācija: www.pannasteatris.lv

 

MAZAJĀ ZĀLĒ:

REIZ ŅUJORKĀ. ASV, 2013. Drāma 

Garums: 120 min. 

Režisors: Džeimss Grejs

Reklāma
Reklāma

Lomās: Mariona Kotijāra („Dzīve rožainā gaismā”, „Pusnakts Parīzē”, Pirmsākums”, „Tumšais bruņinieks atgriežas”), Džeremijs Renners („Amerikāņu afēra”, „Borna evolūcija”, „Atriebēji”), Hoakins Fēnikss („Viņa”, „Gladiators”, „Mīļākie”, „Mums pieder nakts”) u.c.

„Reiz Ņujorkā” ir stāsts par laimes un mīlestības meklējumiem, par greizsirdību un atriebību. Filmā savijas vienas sievietes un divu vīriešu likteņi; to, kas notiek ar viņiem, būtu varējuši piedzīvot mūsu vectēvi vai vecvectēvi. 

1921. gads. Tāpat kā tūkstošiem Eiropas emigrantu, māsas Eva un Magda atstāj dzimto Poliju un dodas uz Ņujorku. Taču piepildīt amerikāņu sapni nav nemaz tik viegli. Slimības dēļ Magdu ievieto karantīnas nodaļā, Eva paliek Manhetenā uz ielas. 

Eva iepazīstas ar Bruno. Pievilcīgā āriene un draudzīgā attieksme slēpj cietsirdīgu un bīstamu dabu. Drīz vien Bruno ierauj valdzinošo meiteni Ņujorkas naktstauriņu un burleskas dejotāju dzīvē. Viņa dotā nauda ir Evas vienīgais iztikas avots, tā vajadzīga arī slimās māsas ārstēšanai. Reiz pilsētā uzrodas ceļojošs iluzionists Orlando, un Evā mostas cerība izrauties no verdzībai līdzīgās ikdienas. Taču Bruno nevaldāmā greizsirdība visu sagrauj. 

Galveno lomu filmā „Reiz Ņujorkā” („The Immigrant”) režisors piedāvājis balvas „Oskars” ieguvējai Marionai Kotijārai – vienai no visvairāk pieprasītajām mūsdienu franču aktrisēm. Visi, kas kaut vai mazliet interesējas par kino, viņu pazīst pēc lomām lielajos Holivudas projektos „Pirmsākums” un „Tumšais bruņinieks atgriežas”, taču aktrisei darbu piedāvā arī Eiropas slavenākie režisori.

Lieliski ir arī vīriešu lomu tēlotāji. Abi nominēti balvai „Oskars” – dramatisko lomu profesionālis Hoakins Fēnikss un spriedzes filmu zvaigzne Džeremijs Renners. Plaša publika viņu pazīst pēc filmas „Borna evolūcija”, un pavisam nesen viņš bija redzams „Amerikāņu afērā”. 

Mazajā zālē: 14.03.seanss 20:00; 15.03. seanss 13:30; 16.03. seanss 20:00; 17.03. seanss 20:00; 18.03. seansi 16:00, 20:00; 19.03. seansi 16:00, 20:00; 20.03. seanss 16:00 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

FILOMENA. Lielbritānija, 2013. Komēdija, Drāma

Garums: 98 min.

Režisors:  Stephen Frears

Lomās: Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark 

"Filomena" ir britu komēdija - drāma, kura ir nominēta četrām ASV Kinoakadēmijas balvām Oscar, ieskaitot nominācijas Labākā filma un Labākā aktrise (Džūdija Denča). Filma arī tika nominēta četrām BAFTA balvām un trīs Zelta globusiem.

"Filomena" ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par māti, kura dodas meklēt savu dēlu, ar kuru viņa tika izšķirta 50 gadus atpakaļ.  Kopā ar rakstnieku, kurš meklē stāstu savai nākamajai grāmatai, Filomena dodas uz Īriju, bet pēc tam uz Ameriku, kur atklāj negaidītus faktus par kādreiz zaudēto dēlu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā

Mazajā zālē: 14.03.seanss 18:00; 16.03. seanss 18:00; 18.03. seanss 18:00; 19.03. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

DIŽAIS SKAISTUMS. Itālija, 2013. Komēdija, drāma

Garums: 142 min

Režisors: Paolo Sorentīno 

Lomās: Toni Servillo, Carlo Verdene, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Galatea Ranzi

Kannu festivāla konkursa programmā rādītā filma „Dižais skaistums”, kas izraisījusi lielu prieku kinematogrāfiem un vēlmi, lai tā nebeigtos, atgādina Federiko Fellīni (Federico Fellini) „Saldo dzīvi” (it. „La Dolce Vita”, 1960.g.), bet slavenākie pasaules kino kritiķi pat nevairās to dēvēt par atmiņā paliekošāko festivāla filmu.

Džeps Gambardella (aktieris Toni Servillo) – apātisks un vīlies 65 gadus vecs rakstnieks un žurnālists, gandrīz vai pirms pusgadsimta izdota veiksmīga romāna autors, kurš mehāniski pieņem viņam veltītos komplimentus. Viņš – sirms bagātnieks – intelektuālis, ekscentriskas augstākās sabiedrības ballīšu „lauva” un Romas naksnīgās dzīves veterāns, kas spēj džentlmeniski asistēt sievietei un uzslavas cienīgi izteikt līdzjūtību bērēs. Ciniski? Varbūt. Taču sirdī Džeps ir nemirstīgs ideālists un sapņotājs, kas ievilkts lielajā dzīves skaistuma, bet ar bezjēdzību un tukšumu piepildītā virpulī.

Viņa greznajā dzīvoklī, no kura paveras skats tieši uz Kolizeju, pulcējas bohēmas pārstāvji un Romas elite, bet, piedaloties nebeidzamajās ballītēs un mūsdienu mākslas performancēs, Džeps izvēlas ietekmīgu un tukšu personību parādes novērotāja pozīciju. Nerimstošās kņadas ielenkumā vīrietis mēģina saprast, kādēļ jau vairākus gadu desmitus nav uzrakstījis otro grāmatu, un cenšas atrisināt mokošo personīgās dzīves dilemmu. 

Reibinošajā, Mūžīgās pilsētas skaistumu slavinošajā filmā netrūkst Fellīniskās groteskas, augstāko slāņu tukšumam veltītās kritikas un gandrīz vai karikatūrai atbilstošu ballīšu kadru, kas savijas ar intelektuālām diskusijām. Neapšaubāmi skaistākā gada filma Latvijas kino ekrānos būs skatāma jau 15.novembrī.

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Filma itāliešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Mazajā zālē: 15.03. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

VĀCU KINO KLUBS – ILGAS

Režija: Valeska Grīzebaha, krāsaina, 85 min.,Vācija 2004-2006 

Lomās: Andreass Millers, Ilka Velca, Anete Dornbuša, Ērika Lemke u.c. 

Markuss, atslēdznieks un brīvprātīgais ugunsdzēsējs, un viņa sieva Ella, mājsaimniecības izpalīdze un kora dziedātāja, abi ir dzīves plaukumā un dzīvo nelielā ciematā netālu no Berlīnes. Abi jau no jaunības ir kopā ideālās attiecībās un liekas esam nešķirami – no ārpuses perfektā idille. Gandrīz par skaistu, lai būtu īstenība. 

Taču tad apstākļi mainās. Izbrauciena laikā kopā ar brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem Markuss iepazīstas ar oficianti Rozi. Krietnā kunga prātā Markuss visu vakaru nodūdo kopā ar viņu. Nākamā diena reiz uzticīgajai dvēselei sākas ar ļaunu atmošanos – viņš atrodas svešā dzīvoklī, viņam blakus jaunā paziņa – Roze. Un viņš neatceras tikpat kā neko no notikušā. 

Cerībā atkal sakārtot savu dzīvi Markuss dodas pretī attālajai mīlestībai, kas ir pavisam citādāka nekā pret sievu izjusto – sākas attiecību trīsstūris, no kura tikt ārā viņam izdodas tikai ar grūtībām. 

„Ilgas“ negaidīti un aizkustinoši atklāj izaicinājumus, ar kādiem saskaras Markusa un Ellas mīlestība. Filosofiskais un tomēr reālais mīlas filmas kodols tiek atklāts detalizēti precīzi un pārliecinoši, par ko filma godalgota ar Vācu filmu festivāla Kinomākslas balvu un citiem apbalvojumiem Varšavas Starptautiskajā Kino festivālā, kā arī kā labākā spēlfilma Hihonas Starptautiskajā kino festivālā. 

Goethe-Institut Riga sadarbībā ar kino "Splendid Palace". 

Filma vācu valodā, subtitri angļu valodā, sinhrons tulkojums latviešu valodā.

Mazajā zālē: 20.03. plkst. 19:00 

Ieeja: 3.00 EUR (2.11 Ls)

 

JAUNAJĀ ZĀLĒ:

TAPIERIS. Latvija, 2013 

Pilnmetrāžas dokumentālā spēle

Garums: 90 min. 

Režisore: Ilona Brūvere 

Lomās: Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa un Andris Bulis galvenajās lomās. Epizodēs: Juris Bartkevičs, Juris Lisners, Olga Šilova, Goran Gora, Laimis Rācenājs, Berta Vilipsone,  Imants Pakalnietis, Vilnis Vējš, Oskars Brambergs, Guntis Lēmanis , Una Jansone , Andris Zēgners u.c

Stāsts par Tango karali Oskaru Stroku ar Jakovu Rafalsonu, Gintu Grāveli, Mariju Bērziņu un Andri Buli galvenajās lomās. TAPIERIS ir stāsts par mūziķi,  kas cīnās par dzīvi un savu mūziku  laikā, kad pasauli pāršalc lielā depresija- pirmā ekonomiskā krīze, kas  šodienas eksistencei daudziem  piedāvā līdzīgus  spēles noteikumus.

Tapieris ir laikmetīga varoņa prototips- viņa mūžīgie parādi un neveiksmīgā uzņēmējdarbība ar nemitīgiem centieniem atrisināt finansiālās problēmas,  sasaucas ar mūsdienu  realitāti. 

Stroks iemanto skatītāju un filmas veidotāju simpātijas ar savu sapni par mūziku, neskaitāmajiem romāniem un visām ar to saistītajām nepatikšanām. Tapieri Stroku apbur mēmā kino kustīgo bilžu burvība, kas liek viņam stāstīt par to savā- mūzikas valodā. Filma seko Oskara Stroka veiksmēm un neveiksmēm netieši balstoties uz Latvijas Valsts arhīva dokumentiem.  Komponista radošās biogrāfijas kontā ir vairāk kā 300 skaņdarbu. Komponistu savienībā Stroku uzņem 30 gadus pēc viņa nāves. Ilonas Brūveres filmā  komponista biogrāfijas fakti saplūst ar pagājušā gadsimta sākuma vizuālo rekonstrukciju, kas skatītājiem sniedz iespēju izdzīvot un izjust Stroka likteni, tā filmu raksturo kino zinātnieks Viktors Freibergs.

Jaunajā zālē: 17.03. seanss 17:00; 18.03. seanss 17:00; 19.03. seanss 17:00; 20.03. seanss 17:00 

Ieeja: 3.50 EUR (2.46 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR (2.11 Ls).

 

DRĪZ BŪŠU ATPAKAĻ. Drāma. Francija, 2013 

Garums: 116 min. 

Režisore: Emmanuelle Bercot

Lomās: Catherine Deneuve, Nemo Schiffman, Gérard Garouste u.c.  

Betija ir rūpju mākta restorāna īpašniece no Bretaņas. Viņa ir izbijusi skaistumkarliene ar meitu, kura no mātes ir atsvešinājusies, mazdēlu un māti, kas nemitīgi iejaucas Betijas dzīvē. Viņa mīl precētu uzņēmēju, kurš vienmēr viņai sola šķirties no sievas, lai aprecētu Betiju. Viņš patiešām pieprasa laulības šķiršanu, bet Betija atklāj, ka tas viss tikai tāpēc, ka viņam ir vēl kāda dēka, turklāt ar gados daudz jaunāku sievieti.. Ar to viss vēl nebeidzas – banka draud slēgt Betijas restorānu. Kad viņa dodas kārtot savas lietas, sieviete pēkšņi nolemj atstāt savu līdzšinējo dzīvi aiz muguras. Viņa iesēžas automašīnā un brauc.. 

Jaunajā zālē: 15.03. seanss 19:00; 16.03. seanss 19:00; 17.03. seanss 19:00; 18.03. seanss 19:00; 19.03. seanss 19:00; 20.03. seanss 19:00

Ieeja: 4.50 EUR (3.16 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR (2.46 Ls). 

 

VAIRĀK NEKĀ DZĪVE. Latvija, 2013. Dokumentālā filma 

Garums: 52 min. 

Režisors, scenārijs: Gints Grūbe

Operators: Andrejs Rudzāts

Skaņu operators: Normunds Kļaviņš

Filma „Vairāk nekā dzīve” ir dokumentāla liecība par teātra režisora Alvja Hermaņa darba metodi, izsekojot Alvja Hermaņa izrāžu tapšanai Latvijā un Vācijā. Filma ir stāsts par izrāžu varoņu reālajiem prototipiem un viņu pārveidotajiem varoņiem aktieru izpildījumā uz Rīgas Jaunā teātra, un Minhenes  Kammerspiele, Ķelnes Schauspielhaus skatuvēm. Filma ir Hermaņa teātra metodes atspoguļojums, izmantojot režisora un viņa aktieru piedāvāto kolektīvo risinājumu, meklējot atbildi uz jautājumu, vai dzīve realitātē ir interesantākā par tās transformāciju teātrī un kāpēc režisors nolemj no savas radītās teātra metodes atteikties. Filma izseko Alvja Hermaņa izrāžu „Vectēvs”, „ Ķelnes stāsti” un „Senču asiņu balss” tapšanai.

Jaunajā zālē: 15.03. seansi 13:00, 17:30; 16.03. seansi 13:00, 17:30

Ieeja: 3.50 EUR (2.46 Ls), skolēniem, studentiem un pensionāriem - 3.00 EUR (2.11 Ls).

 

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS

Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā:

Improvizācijas vakaru – AR ŠARMU PRET KARMU

Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.

Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands

Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš

Gaismas: Georgs Kozulis

Pasākuma ilgums: 2h

Ieeja no 19:30

Jaunajā zālē: 14.03. plkst. 20:00 

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesusserviss.lv un www.splendidpalace.lv

Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv

 

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY

Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.

Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš. 

Jaunajā zālē: katru dienu

Seansu sākums: 15:00 (ENG); 16:00 (RUS)

Ieeja: 7.00 EUR (4.92 Ls), bērniem 3.00 EUR (2.11. Ls). Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 6.00 EUR (4.22 Ls).

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

 

 

Kases darba laiks: no 10:30 līdz pēdējā seansa sākumam.

Ieskaties: www.splendidpalace.lv