Rotu izstāde: Stikla ceļš. Rīga-Tokija

Līdz 31. martam Krišjāņa Barona muzejā, K. Barona ielā 3–5, apskatāma rotu izstāde STIKLA CEĻŠ. RĪGA–TOKIJA, kas ir japāņu mākslinieces Etsuko Nishi un latviešu mākslinieces Initas Rudzītes kopdarbs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2011. gadā japāņu māksliniece Etsuko Nishi viesojas Rīgā un piedalījās stikla mākslas izstādē „Stikla Balss”, kas norisinājās Latvijas Mākslas akadēmijā.

Šīs vizītes laikā Etsuko vecpilsētas kafejnīcā/veikaliņā „Amelie” iegādājās latviešu mākslinieces Initas Rudzītes darinātu rotu.

 

„Keiko Osanai, iepriekšējā Japānas vēstnieka Latvijā Takaši Osanai dzīvesbiedre, ir ļoti sekmējusi manu un Etsuko sadarbību, līdz pat šīs izstādes tapšanai,” stāsta Inita Rudzīte.

 

2013. gada vasarā Etsuko Nishi atsūtījusi pirmos stikla paraudziņus, savukārt Inita tos izmantojusi, veidojot savu rotu dizaina paraugus un nosūtījusi tos uz Japānu. Šī sadarbība turpinājusies un tās rezultāts ir rotu izstāde STIKLA CEĻŠ. RĪGA–TOKIJA. Sākotnēji izstāde būs aplūkojama Rīgā, bet tad dosies uz Japānu.

 

„Ar Etsuko personiski nekad neesam tikušās, bet plānojam nākotnē iepazīties. Mūsu rotas balstās uz savstarpēju uzticēšanos, jo tas ir mūsu kopdarbs. Tā ir kā divu cilvēku saruna caur mākslu,” – tā Inita.

Reklāma
Reklāma

 

Izstādes laikā būs iespēja noskatīties arī nelielu filmiņu par stiklu un tā iestrādāšanu rotās.

 

Tuvāka informācija pa tālruni 67284265 vai e-pastu barons@memorialiemuzeji.lv, kā arī

http://www.memorialiemuzeji.lv

un http://www.baronamuzejs.lv