Dižas kino personības martā satiekas uz Splendid Palace ekrāna

No 28.februāra Splendid Palace uzsācis demonstrēt britu komēdiju - drāmu "Filomena", kas šogad nominēta četrām ASV Kinoakadēmijas balvām Oscar, ieskaitot nomināciju "Labākā filma" un "Labākā aktrise" (Džūdijai Denčai).

Filmas 12 gadi verdzībā publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "12 gadi verdzībā" publicitātes foto.

6.martā Splendid Palace Ilonas Brūveres pilnmetrāžas dokumentālā filma "Tapieris" (vienīgais seanss). Galvenajās lomās stāstā par Tango karali Oskaru Stroku Jakovs Rafalsons, Gints Grāvelis, Marija Bērziņa un Andris Bulis. 

 

7.martā uz kinoekrāniem Latvijā beidzot iznāks par gada KINO NOTIKUMU nodēvētā, visu pasaules mediju un kritiķu daudz apspriestā, skandalozā Larsa fon Trīra „Nimfomāne".

Larss fon Trīrs, kurš ir arī filmas scenārija autors, „Nimfomānes" stāstu ietvēris divās daļās un astoņās nodaļās. Divdaļīgā drāma „Nimfomāne" ir noslēdzošais posms Trīra tā dēvētajā „Depresijas triloģijā" līdzās drāmām „Antikrists" un „Melanholija", kas veido sižetiski nesaistītu, taču noskaņas ziņā vienotu ciklu. Visās trijās filmās galvenās lomas tēlotāja ir Šarlote Geinsbūra.

Drāmā „Nimfomāne", kurā netrūkst arī atklātu seksuālu ainu, Geinsbūras ekrāna partneri ir tādas zvaigznes kā Stelans Skarsgards, Šaija Labafs, Džeimijs Bells, Steisija Mārtina, Kristians Sleiters, Uma Tūrmane, Vilems Defo un citi.

Filmas pirmā daļa uz kinoekrāniem Latvijā - no 7.marta, otrās daļas pirmizrāde – 21.martā!

„Dāņu kino režisors Nr.1., kurš pats nekautrīgi uzskata, ka ir labākais Eiropā, Lars fon Trīrs, ar savu enerģētiku un, protams, jauno filmu „ Nimfomāne” sasniedzis arī mūs! Neceriet uz vieglu baudu kino zālē, jo Trīrs ir negants gan savos jokos, gan zemtekstos. Toties izcils psihologs un manipulators ar cilvēku instinktiem, bailēm un seksualitāti. Viņš rada emocionāli ietilpīgas lomas aktrisēm, kuras pēc filmas beigām vai nu viņu ienīst vai dievina un visu piedod. „Nimfomāne” viņš spēlējas ar jēdzienu pornogrāfija, bet pierāda, ka tas var izskatīties gan kā komēdija, gan kā naiva pasaka, gan kā eksistenciāla drāma. Visvairāk jau – pēdējais”, tā par Trīra daiļradi raksta kinokritiķe Daira Āboliņa.

Lieliska iespēja! Iegādājoties biļeti uz „Nimfomānes” pirmās daļas pirmizrādi 7.martā, skaties filmas otrās daļas pirmizrādi 21.martā Splendid Palace ar 50% atlaidi! 

 

14.martā savu pirmizrādi kino Splendid Palace piedzīvos režisoru Māra Putniņa, Jāņa Cimmermaņa kopīgi veidota spēlfilma "Džimlai rūdi rallallā!". Lomās: Ingrīda Andriņa, Ļevs Birmanis, Olga Dreģe, Baiba Indriksone, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Aivars Kalnarājs, Aina Karele, Leons Krivāns, Antra Krūmiņa, Jānis Kuplais, Juris Laviņš, Visvaldis Lācis, Marks Lebedevs, Pēteris Liepiņš, Jānis Lībietis, Jānis Paukštello, Gunārs Placēns, Juris Pučka, Kaspars Pūce, Jakovs Rafalsons, Āris Rozentāls, Velta Skurstene, Tamāra Soboļeva, Velta Straume, Imbi Strenga, Juris Strenga, Irina Tomsone, Arno Upenieks, Andris Vītiņš, Ziedonis Ločmelis, Juris Žagars, Mārtiņš Vilsons, Mārtiņš Egliens, Uldis Dumpis, Anita Kvāla, Rūdolfs Plēpis un citi. 

 

Reklāma
Reklāma

No 14.marta Splendid Palace arī Džeimsa Greja drāma „Reiz Ņujorkā - mīla un greizsirdība krēslainajā Manhetenā" - stāsts par laimes un mīlestības meklējumiem, par greizsirdību un atriebību. Filmā savijas vienas sievietes un divu vīriešu likteņi; to, kas notiek ar viņiem, būtu varējuši piedzīvot mūsu vectēvi vai vecvectēvi. Lomās: Mariona Kotijāra („Dzīve rožainā gaismā”, „Pusnakts Parīzē”, Pirmsākums”, „Tumšais bruņinieks atgriežas”), Džeremijs Renners („Amerikāņu afēra”, „Borna evolūcija”, „Atriebēji”), Hoakins Fēnikss („Viņa”, „Gladiators”, „Mīļākie”, „Mums pieder nakts”) u.c.

 

No 21.marta biogrāfiska drāma "ĪVS SENLORĀNS", savukārt no 28.marta Splendid Palace sāks demonstēt Berlīnes kinofestivāla godalgoto Vesa Andersona "Viesnīca " Diženā Budapešta"". Filma izceļas ar lielisku aktieru ansambli, galvenajā lomā Ralfs Feinss. 

 

Vēl pēdējā iespēja noskatīties! 

Vēl tikai līdz 6.martam Splendid Palace būs iespēja noskatīties romantisko franču komēdiju ar Odriju Tatū filmā "Ķīniešu mīkla", "Artūrs Ņūmens" un  Fransuā Ozona "Jauna un brīnišķīga". Savukārt līdz 13.martam vēl var paspēt noskatīties vienu no pagājušā gada lielākajiem Eiropas kino pārsteigumiem, vairākām balvām godalgoto holandiešu režisora Feliksa Gruningena drāmu "Pārrautais aplis", filmu "Zils ir vissiltākā krāsa" un Eiropas gada filmu 2013 - itāļu režisora Paolo Sorrentino "Dižais skaistums".

 

Vēl martā uz Splendid Palace ekrāniem arī franču "Drīz būšu atpakaļ" ar Katrīnu Denēvu un ASV kinoakadēmijas balvām nominētās - "12 gadi verdzībā", "Dallasas pircēju klubs", "Augusts: Osedžas zeme".

 

Ieskaties: www.splendidpalace.lv