Pirmajā adventē Rīgā notiks vairāki koncerti un galvenās egles iedegšana

Pirmajā adventē - svētdien, 1.decembrī plkst.18 visi rīdzinieki un Rīgas viesi aicināti uz Rīgas galvenās egles iedegšanas pasākumu Doma laukumā. Koncertēs bērnu ansamblis "Knīpas un Knauķi" un šarmantais Daumants Kalniņš ar Džeza kvintetu spēs sasildīt katra sirdi. Arī dievnamos un kultūras centros notiks virkne pasākumu.

Pirmajā adventē Doma laukā svinīgi iedegs Rīgas galveno egli. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirmajā adventē Doma laukā svinīgi iedegs Rīgas galveno egli. Publicitātes foto.

 

Svētdien, 1. decembrī koncerti un pasākumi notiks arī vairākos Rīgas kultūras centros. VEF Kultūras pilī īpaši gaidīti bērni, kur pasākumā "Ziemassvētku rotaļas" ikviens mazulis varēs iesaistīties spēlēs un rotaļās kopā ar Rīgas bērnu folkloras klubu "Kukaragā". Bērni kopā ar vecākiem aicināti arī uz brīvdabas pasākumu "Rūķu gājiens", kas notiks Kultūras centrā "Iļģuciems".

 

Pirmajā adventes svētdienā iedzīvotāji aicināti arī uz koncertiem, kas notiks vairākos Rīgas dievnamos.

 

Ar dziesminieces Kristīnes Sudmales - Locikas koncertu Daugavgrīvas Baltajā baznīcā 1.decembrī plkst.12 pilsētā sāksies koncertu cikls "Adventa mūzikas svētki Rīgā", kur katru nedēļas nogali kādā no Rīgas dievnamiem notiks koncerti, kurus iedzīvotāji varēs apmeklēt bez maksas. Šajā pašā dienā plkst.13 Rīgas Krusta baznīcā notiks Kaspara Dimitera koncerts.

 

Piedaloties profesionālajam pūtēju orķestrim "Rīga" diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, kamerkorim "Ave Sol" un dziedātājiem Aijai Vītoliņai un Daumantam Kalniņam, jauks svētku noskaņas koncerts notiks Sv. Pētera baznīcā. Savukārt Sv.Jāņa baznīcā klausītājiem koncertā "Magnificat" būs iespēja baudīt vokālās grupas "Putni", ērģelnieka un diriģenta Stīvena Smita, ērģelnieces Ilzes Reines, arfistes Jekaterinas Suvorovas un Kalvja Etkinsa mežraga māksliniecisko sniegumu. Koncertā "Magnifikāts Pirmajā adventē" Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt baroka kori "Collegium Choro Musici Riga", baroka orķestri "Collegium Musicum Riga" diriģenta Māra Kupča vadībā, kā arī kontrtenora Sergeja Jēgera dziedājumu. Visos koncertos ieeja ir bez maksas.

 

Reklāma
Reklāma

Šajā dienā plkst.15 Kultūras centrā "Mazā ģilde" koncertā "Gaišais prieks" uzstāsies Rīgas pašvaldības instrumentālie ansambļi, bet Rīgas Latviešu biedrības namā koncertēs saksofoniste Paula Piteņko, akardeoniste Māra Peiseniece, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. Mūzikas skolas kamerorķestris "Armonico" Normunda Dreģa vadībā. Šajā pasākumā kopā ar mūziķiem būs arī mākslinieks Jānis Anmanis.

 

Vecrīgā tiks atklāts arī ikgadējais Ziemassvētku tirdziņš. Doma laukumā tas darbosies no 2013.gada 30.novembra līdz 2014.gada 12.janvārim. Tirdziņš būs atvērts katru dienu no plkst.10 līdz 20, bet piektdienās un sestdienās līdz pat plkst.22.

 

Ziemassvētku noskaņu piektdienu vakaros un brīvdienās papildinās daudzveidīga kultūras programma. Bērniem būs iespēja tikties ar Ziemassvētku vecīti un viņam ausī iečukstēt savas visslēptākās vēlmes. Varēs iegādāties Adventes vainagus un citus svētku rotājumus.

 

Šogad tirdziņā būs apskatāmi un nopērkami daudz dažādi Latvijas amatniecības izstrādājumi un gardumi, ar kuriem iepriecināt savus tuvākos gaidāmajos svētkos. Kā vienmēr darbosies Koka figūru karuselis, aplokā būs apskatāms Kaķu nams ar saviem iemītniekiem, aitiņas un truši un bērnus vizinās Ponijs.

 

Vakaros un nedēļu nogalēs uzstāsies bērnu ansambļi, džeza mūziķi, folkloras grupas Dandari, Folkvakars, dziedošie aktieri, Karīna Tatarinova, ansamblis "Ilga". Koncertus sniegs arī Andris Ērglis, Ieva Sutugova, Vita Balčunaite un Andris Daņiļenko un citi mākslinieki. Jauno gadu sagaidīsim kopā ar dīdžeju Arti Volfu.