Taps zināms Latvijas dižākā ķirbja čempionāta uzvarētājs

Rīt, 3.oktobrī plkst.11 Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau astoto reizi norisināsies tradicionālais Latvijas lielākā ķirbja čempionāts. Spēkavīrs Raimonds Bergmanis un Didzis Zariņš svērs un mērīs 10 Latvijas lielākās dārza ogas, noskaidrojot šī gada ķirbi - čempionu.

Šomēnes gaidāms kārtējais helovīns jeb visu svēto dienas priekšvakars, tad nu labi noderēs pašizaudzēts vai no laukiem atgādāts ķirbis. Foto iesūtīja  Aigars Pavārs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šomēnes gaidāms kārtējais helovīns jeb visu svēto dienas priekšvakars, tad nu labi noderēs pašizaudzēts vai no laukiem atgādāts ķirbis. Foto iesūtīja Aigars Pavārs.

 

Latvijas dižāko ķirbju čempionāta fināls Rīgas Zoodārzā sadarbībā ar veikalu tīklu "Maxima" gadu no gada tiek uzstādīti jauni rekordi, un atrasts pats raženākais Latvijas ķirbis. Pērn sacensībās otro gadu pēc kārtas uzvaras laurus plūca skrundeniece Daina Badovska, uzstādot jaunu Latvijas rekordu un izaudzējot 165 kilogramu smagu dārza ogu. Viņas izaudzēts ķirbis finālā iekļuvis arī šogad.

 

Lielo dārza ogu čempionātam šogad pavisam pieteikti 29 ķirbji no Skrundas, Jaunokras, Carnikavas, Ādažiem, Tērvetes, Ventspils, Kuldīgas un citām Latvijas pilsētām un novadiem.

 

Reklāma
Reklāma

Novērojumi liecina, ka jau gadskārtēji vislielākie ķirbji uz čempionātu atceļo tieši no Skrundas, Dagdas, Ādažu puses un Rīgas rajona, kas liek secināt, ka šajos reģionos ir vispiemērotākā vide un pieredzes bagātākie ķirbju audzētāji Latvijā.

 

Raženākā ķirbja  īpašnieks saņems "Maxima" elektronisko dāvanu karti 300 latu vērtībā, otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi 200 un 150 latu dāvanu kartes, savukārt pārējie septiņi ķirbju īpašnieki, kuru dārza karaļi būs iekļuvuši finālā, saņems 50 latu dāvanu kartes.