Nedēļas nogalē jādodas uz Pavasara svētkiem

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs sestdien, 27.aprīlī, rīko ikgadējos Pavasara svētkus. Latvijas stādu audzētāji piedāvās iegādāties augļu kokus, ogulājus, rozes, ziemcietes un vasaras puķes, būs iespēja apskatīt kaktusu izstādi un svinēt Ūsiņdienu kopā ar tradīciju kopu "Silavoti".

Botāniskais dārzs aicina talkot un svinēt Pavasara svētkus.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Botāniskais dārzs aicina talkot un svinēt Pavasara svētkus.

 

 

Pavasarīgais plaukšanas un stādīšanas prieks sākas! Botāniskā dārza Pavasara svētkos sestdien, 27. aprīlī no plkst.9 līdz 17 darbosies stādu tirgus, kur audzētāji piedāvās augļu kokus, ogulājus, kartupeļus, ziemcietes, vasaras puķes, rozes, lilijas un telpaugus, bet no plkst.11 līdz 14 notiks dārza instrumentu prezentācija. 

 

No plkst.12 kopā ar latvisko tradīciju kopu "Silavoti" tiks svinēta Ūsiņdiena, izdziedot tradicionālās dziesmas, gatavojot pantāgu un iepazīstot Ūsiņdienas rituālus. Agrākos laikos ar Ūsiņdienu iesākās jauns saimniecības gads: Ūsiņš atnesa zaļu zāli un lapas, rūpējās par zirgiem - pēc ziemas šai laikā lopus pirmo reizi laida ganos, bet zirgus naktī jāja pieguļā. Rīdzinieku bērnus šai dienā izvizinās ponijs.

 

Reklāma
Reklāma

Dārzā būs iespēja apskatīt vēlu ziedošās acālijas un kaktusu izstādi, iegādāties kaktusus un izjautāt kaktusu audzētājus, apmeklēt Tropu tauriņu māju. Ja pavasaris būs vēlīgs, varēs jau priecāties par pirmajiem magnoliju ziediem.

 

Visi, kuri vēlas piedalīties Botāniskā dārza sakopšanā Lielās Talkas laikā, aicināti uz Pavasara svētkiem BEZ MAKSAS. Instrumenti būs sagādāti, tomēr papildus grābekļi un lāpstas lieti noderēs. Visiem pārējiem pieaugušajiem - biļešu cenas uz Pavasara svētkiem ar atlaidēm - tikai par Ls 1.