Sestdien un svētdien uz zoodārzu! Rāpuļu dienas

Šajā nedēļas nogalē - 20. un 21.aprīlī Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks "Rāpuļu dienas Zoodārzā", iepazīstinot apmeklētājus ar Latvijas rāpuļu daudzveidību, dzīvesveidu, gaisinot mītus un aizspriedumus, kas nepamatoti izplatīti sabiedrībā, it īpaši jau attieksmē pret čūskām.

Nereti cilvēki aizspriedumu dēļ nosit čūskas, kas izlīdušas pagozēties pavasara saulītē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nereti cilvēki aizspriedumu dēļ nosit čūskas, kas izlīdušas pagozēties pavasara saulītē.

 

 

Latvijas rāpuļu dienas - veltījums čūskām

Latvijā sen gaidītais siltais laiks strauji modina kukaiņus un abiniekus. Saulītē sildīties izlien arī ķirzakas un čūskas, kas daudziem cilvēkiem izraisa nepatiku un bailes. Tādēļ čūskas nereti nosit. Tāpēc šogad jau laikus Zoodārzs rīko Latvijas rāpuļu dienas ar galveno moto par saprātīgas attieksmes veidošanu pret čūskām: "Esi draugs - ļauj čūskai dzīvot!", portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas Zoodārzā.

 

Brīvdienās no plkst.12 -16 Latvijas rāpuļu un abinieku ekspozīcijā darbosies Pētnieku darbnīca "Iepazīsti Latvijas čūsku pasauli!", kurā ikviens varēs iesaistīties interesantās un izzinošās nodarbēs, izvingrināt kājas mītu un patiesību spēlē, kā arī iepazīties ar rāpuļu vairošanās atšķirībām.

Reklāma
Reklāma

 

Pasakākuma laikā tiks skaidrots, kas tad izraisa nepatiku un bailes no čūskām. Vai dzīvnieka bioloģiskās īpatnības un dzīvesveids? Vai simboliski negatīvais tēls un aplam burtiski uztvertais sakāmvārds? Lai nu kā, bet arī čūskām ir tiesības apdzīvot mūsu kopīgo zemi, norāda Zoodārza speciālisti. Un saprātīgi rīkojoties, izzinot un iepazīstot, mums līdzās sadzīvot kļūs daudz vieglāk un arī patīkamāk.

 

Latvijas rāpuļu un abinieku ekspozīcijā aplūkojamas visas trīs Latvijā sastopamās čūsku sugas - zalktis, odze un gludenā čūska, kā arī pārējie mūsu vietējie rāpuļi un abinieki.