Botāniskajā dārzā pavasari sagaidīs ar putnu dzīšanu

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā trešdien, 20.martā no plkst.12 -14.30 notiks Lielās dienas daudzināšana jeb pavasara saulgriežu sagaidīšana. Kopā ar latviešu tradīciju kopu "Silavoti" visi aicināti dziedāt, piedalīties rituālos un rotaļās: putnu dzīšanā, ripu sišanā, olu krāsošanā un ripināšanā.

 
Šonedēļ klāt būs pavasara saulgrieži.

FOTO: Marika Eglīte

Šonedēļ klāt būs pavasara saulgrieži.

 

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Botāniskajā dārzā, šajā dienā notiks Lielās dienas daudzināšana ar dziesmām un rotaļām. Pūpolzaru pēriens un avota ūdens dos veselību, šūpošanās pasargās no odiem. Ar putnu dzīšanu tiks aizdzītas visas nelaimes, bet veiklība radīsies, sitot ripas. Neiztiks bez olu krāsošanas, ripināšanas un sišanas, tādēļ katram jāņem līdzi ola un sauja sīpolu vai alkšņu mizas.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt piektdien, 22.martā Botāniskais dārzs sadarbībā ar mākslas izglītības centru "Trīs krāsas" skolēniem - klasēm, pulciņiem, interesentu grupām piedāvā zīmēšanas nodarbības: "Zīmēšanas nodarbības Botāniskajā dārzā kopā ar mākslinieku".

 

Zīmēšanas nodarbības mākslinieces Ausmas Šmites vadībā notiks 22.martā. Nodarbība ilgst 1 stundu. Nodarbību laiki - plkst.11, 12.30 un 14. Klasēm iepriekš jāpiesakās pa tālruni 67450852. Uz nodarbību līdzi jāņem A4 zīmēšanas bloks, flomāsteri un/vai krāsojamie zīmuļi, parastais zīmulis, dzēšgumija, pildspalva.