Īpašā izrādē bērniem stāstīs par vides piesārņojuma problēmām

 

Latvijas Zaļā punkta tēls Punktuālis kopā ar Rūķi ir sagatavojuši svētku dāvanu rīdziniekiem un Rīgas viesiem - teatralizētu uzvedumu "Rūķis šķiro", ko visiem interesentiem, bet jo īpaši bērniem, rādīs 22.decembrī plkst.14, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā, Doma laukumā.

Bērniem atraktīvā veidā stāstīs par vides piesārņojuma problēmām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniem atraktīvā veidā stāstīs par vides piesārņojuma problēmām.

Rūķis un Punktuālis šķiros Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā

Uzveduma laikā Rūķis un Punktuālis lasīs un pētīs vides izglītības grāmatu "Rūķis šķiro", kas tapusi, Latvijas Zaļajam punktam sadarbojoties ar "Jumavu". Izrādes skatītāji kopā ar uzveduma tēliem varēs uzzināt interesantas un svarīgas lietas par piesārņojumu, par tā ietekmi un dzīvo pasauli. Tāpat Punktuālis izstāstīs par šķirošanas priekšrocībām, jēgu un nepieciešamību, kā arī, iesaistot izrādē mazos skatītājus, jautri placinās pakas un pudeles.

punktualis

Grāmata „Rūķis šķiro” ir iznākusi populārajā "Rūķu sērijā", ko atzinīgi novērtējuši gan paši mazie lasītāji, gan pedagogi. Punktuālis un Rūķis ar šo izrādi apceļojuši jau lielākās Latvijas pilsētas.

Reklāma
Reklāma

 

Lai Ziemassvētku tirdziņa viesiem būtu ērtāk šķirot, Doma laukumā uz svētku laiku "apmetušies" košie šķirošanas sniegavīri. Zaļais sniegavīrs priecājas par stikla pudelēm, bet dzelteno varat iepriecināt ar PET pudelēm, kartonu un plēvi.

zalie sniegaviri