Latvijas jubilejas mēnesī kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā daudzas Latvijā tapušas filmas

Piedāvājam repertuāru no 9. līdz 15. novembrim.

Mēness lēkta karaļvalsts ir Kannu kinofestivāla atklāšanas filma, kas ieguguvi kinokritiķu augstāko novērtējumu, un kļuvusi par neapšaubāmu skatītāju un mediju pārstāvju favorīti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Mēness lēkta karaļvalsts" ir Kannu kinofestivāla atklāšanas filma, kas ieguguvi kinokritiķu augstāko novērtējumu, un kļuvusi par neapšaubāmu skatītāju un mediju pārstāvju favorīti.

LIELAJĀ ZĀLĒ

MĪLESTĪBA IR VISS, KAS JUMS VAJADZĪGS. Vācija, Itālija, Dānija, Francija, Zviedrija, 2012

Romantiska komēdija. Garums: 100 min

Režisore: Susanne Bīra 

Lomās: Pīrss Brosnans, Paprika Stēna, Sebastians Jesens, Trīne Dirholma, Līne Kruse, Kims Bodnija

No 26. oktobra kinoteātris "Splendid Palace" sāk demonstrēt izcilās dāņu režisores Sūzenas Bīras romantisko komēdiju - "MĪLESTĪBA IR VISS, KAS JUMS VAJADZĪGS", kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja šī gada Venēcijas filmu festivālā. Melodrāma, kas pārkāpj žanra robežas un nekļūst banāla. Galvenajās lomās - Holivudas leģenda Pīrss Brosnans un dāņu aktrise Trīna Dirholma. "Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs" ir optimistisks un sirsnīgs stāsts, kas atgādina – brīžos, kad jums šķiet, ka viss beidzies, iespējams sākas kaut kas jauns…  

Divas ārkārtīgi atšķirīgas ģimenes sastopas skaistā, senatnīgā itāļu savrupnamā, lai rīkotu svinības. Izskatīga pusmūža dāņu sieviete Ida nav dzīves žēlota. Arī uz meitas laulībām viņa ierodas atsevišķi no sava vieglprātīgā vīra. Kāds neliels satiksmes negadījums gaidāmās svinības sabojā vēl vairāk, taču pie sabuktētā auto stūres izrādās ir nākamais radinieks, turklāt vīrietis Idu ir ieinteresējis..

Gatavošanās kāzām, ierauj šos cilvēkus negaidītās dzīves peripetijās, kas izvēršas mīlestības, humora, absurda un neveiklu situāciju ķēdē. Laimīgs atrisinājums nav garantēts, bet ir iespējams, jo … mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs!

Sūzena Bīra (Oskara balvas laureāte par filmu “Labākā pasaulē”) savu filmu stāstus nevienkāršo, bet atklāj smalkus cilvēcisko attiecību samezglojumus, nezaudējot dzīves prieku un humoru.  

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Lielajā zālē: 9.11. seanss 14:00; 10.11. seansi 18:00, 20:00; 11.11. seanss 20:00; 12.11. seansi 14:00, 16:00, 18:00, 20:00; 13.11. seansi 14:00, 16:00, 18:00, 20:00; 14.11. seansi 14:00, 16:00; 15.11. seansi 14:00, 20:00 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

 

PĒDĒJĀ TEMPĻA HRONIKAS. Latvija, 2012

Dokumentālā filma. Garums: 58 min 

Režisors: Dāvis Sīmanis 

Filma ir stāsts par ticību, par novecošanu, par cīņu, kas jāizcīna, lai realizētu savu vīziju, bet pats svarīgākais – par vienas celtnes – jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas – likteni. Ar poētisku minimālismu filma izseko jaunās ēkas būvniecībai: no pirmsākumiem vēl tukšā un pamestā būvbedrē līdz pat daudzkārt apspriestajam pabeigtās Gaismas pils siluetam. Vērojot un vizuālā simfonijā sakārtojot celtniecības darbu, filmas veidotāji būvlaukumā ir saskatījuši mitoloģisku un rituālu kārtību, tādējādi radot asociācijas ar augstāko garīgo celtņu – tempļu – būvniecību agrāk vēsturē. 

Kā, atsaucoties uz amerikāņu arhitektu Lūisu Kānu, izsakās filmas režisors Dāvis Sīmanis: „Izcilas celtnes sākas ar neizmērāmo, top izmērāmajā, bet tās jānobeidz atkal neizmērāmajā”. Bibliotēkas celtniecība un upuris, ko tā prasa, tikai ataino Latvijas realitāti, arhetipisko situāciju ar zaudētiem kopīgajiem ideāliem.  Divdesmit gadus pēc pirmajām skicēm tā ir kļuvusi par visdārgāko sabiedrisko ēku Rīgā, simbolisku pilsētas silueta zīmi, bet vienlaikus radikāļu uzbrukumu un vispārēji nerimstošu debašu objektu. Norobežojoties no būvniecības politiskā konteksta, filma caur pašas ēkas un divu varoņu – galvenā arhitekta un ceļamkrāna operatores – portretējumu atklāj mūžīgo konfliktu starp lielu ideju diženumu un nenovēršami sekojošo simbolisko upurēšanu, lai tās realizētu. 

Filmas tapšanā piedalījušies: režisors Dāvis Sīmanis, operators Andrejs Rudzāts, skaņu operators Normunds Kļaviņš, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un komponists Voldemārs Johansons. Filmas uzņemšanā tika izmantota speciāla kino uzņemšanas tehnika, kā arī augstas izšķirtspējas kameras, lai skatītājiem redzamais rezultāts uz ekrāna pilnībā atbilstu bibliotēkas būvniecības vērienam.

Lielajā zālē: 14.11. seanss 19:00 PIRMIZRĀDE; 15.11. seansi 16:30, 18:00

Ieeja: 2.50. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.00 Ls.

 

MAZAJĀ ZĀLĒ: 

MĒNESS LĒKTA KARAĻVALSTS. ASV, 2012

Romantiska komēdija, drāma. Garums: 94 min 

Režisors: Vess Andersons 

Lomās: Edvards Nortons, Brūss Viliss, Bils Murejs, Tilda Svintone, Hārvijs Keitels, Frensisa Makdormanda, Džeisons Švarcmens, Kara Heivorde u.c. 

"Mēness lēkta karaļvalsts" ir Kannu kinofestivāla atklāšanas filma, kas ieguguvi kinokritiķu augstāko novērtējumu, un kļuvusi par neapšaubāmu skatītāju un mediju pārstāvju favorīti. 

"Mēness lēkta karaļvalsts" ir lieliskā filmu veidotāja Vesa Andersona (Karaliskie Tenenbaumi, Lieliskais Misters Fokss, Rašmora) režisētā filma. 

 Darbība risinās 1965. gada vasarā uz kādas salas Jaunanglijas piekrastē. "Mēness lēkta karaļvalsts" ir stāsts par diviem divpadsmitgadniekiem, kuri iemīlas, noslēdz slepenu vienošanos un kopā nolemj bēgt. Kamēr varas pārstāvji pūlas viņus sadzīt rokā, jūrā sākas mežonīga vētra, un mierpilnajā salas sabiedrībā notiek īsts apvērsums. "Mēness lēkta karaļvalsts" ir komēdija ar nelielu melnā humora piesitienu. Izcils aktieru ansamblis sev netipiskās lomās - Brūss Viliss spēlē vietējo šerifu kapteini Šārpu. Edvards Nortons ir Haki skautu grupas vadītājs. Bils Murejs un Frensisa Makdormanda iejūtas jaunās meitenes vecāku Bišopa kunga un kundzes lomās. Aktieru vidū ir arī Tilda Svintone, Džeisons Švarcmens un Bobs Balabans. Jauniešu Sema un Sūzijas lomas spēlē jaunās zvaignes Džareds Gilmans un Kara Heivorde.  

Mazajā zālē: 9.11. seansi 14:00, 16:00, 18:30, 20:30; 10.11. seansi 15:00, 18:30, 20:30; 11.11. seansi 18:30, 20:30; 12.11. seansi 18:30, 20:30; 13.11. seansi 15:00, 18:30; 14.11. seansi 18:30, 20:30; 15.11. seansi 14:00, 18:30, 20:30

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls 

Tikai kinoteātrī "Splendid Palace" no 2. novembra!

 

MOŠĶIS PARĪZĒ. Francija, 2011

Animācijas filma. Garums: 90 min 

Režisors: Bibo Bergeron Lomās: Mathieu Chedid, Vanessa Paradis,Gad Elmaleh u.c. 

Kino "Splendid Palace” no 12. oktobra sāks demonstrēt režisora Bibo Berdžerona animācijas filmu "Mošķis Parīzē" (Monster in Paris), kas aizved mūs uz 1910. gadu Francijas galvaspilsētu Parīzi. Izmantojot reālu vēsturisku faktu - 1910. gada plūdus Parīzē - franču kinematogrāfisti ļāvušies fantāzijai, kas raisa asociācijas gan ar "Operas spoku", gan ar "Briesmoni un skaistuli" un citām klasiskām kino vērtībām. 

Pilsētu pārņēmusi panika. Ūdens līmenis ceļas, appludinot ielas, un turklāt pa tām klīst mošķis! Pazīstamais komisārs Meinots ar saviem vīriem pūlas to nomedīt dienu un nakti, taču bez panākumiem. Iespējams, Monmartras kabarē “Retais putns” prožektoru gaismu spožums galu galā nav no sliktākajām vietām, kur mošķim paslēpties!

"Moški Paīzē" veidojis režisors Bibo Berdžerons, kurš pirms tam strādājis pie nesenā animācijas hīta “"Haizivs stāsts". Šī ir jaunā režisora pirmā patstāvīgā filma.

Filmas producents ir viens no franču kino lielākajiem fantastiem Liks Besons, kurš ar šo romantisko mīlas stāstu, kas vienlaicīgi ir arī trilleris,  atzīstas mīlestībā pagājušā gadsimta Parīzei un tās atmosfērai. Filma "Mošķis Parīzē" 2012. gadā ir saņēmusi franču Oskara-Cēzara balvas nomināciju  gada labākās animācijas filmas kategorijā. Filmas oriģinālās mūzikas komponists Mathieu Chedid kā aktieris arī ieskaņojis Mosķa lomu, bet viņa daiļās dziedošās partneres balss pieder Vanesai Paradī.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Mazajā zālē: 10.11. seanss 13:00 – PROGRAMMA BĒRNIEM; 11.11. seanss 13:00 – PROGRAMMA BĒRNIEM; 12.11. seanss 16:30; 14.11. seanss 16:30                    

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

NB! 10.11. un 11.11. plkst. 13:00 BĒRNU PROGRAMMAS ietvaros filma tiek demonstrēta par īpašo cenu – 2.00 Ls, bērniem līdz 16 g.v. – 1.50 Ls. Bērniem līdz 6 g.v. ieeja par brīvu.

 

GRĀMATNIEKU GADSIMTS. Latvija, 2012

Garums: 50 min 

Režisors: Zigurds Vidiņš 

Filma stāsta par vienu no senākajiem uzņēmumiem Latvijā – akciju sabiedrību "Valters un Rapa". Par savu jaunāko filmu Zigurds Vidiņš saka: "Tā ir filma par vienu no akciju sabiedrības dibinātājiem, grāmatnieku Jāni Rapu. Izsekojot Rapu dzimtas likteņiem sarežģītos vēstures posmos, filma parāda arī Latvijas valsts ceļu uz neatkarību, neatkarības zaudēšanu un tās atgūšanu." Filmā parādīts, kā viena cilvēka centieni un kaislība spēj uzveikt jebkādas uzliktas grūtības, uzspiestas varas un pat nāvi.

Izsekojot uzņēmuma dibinātāja un pirmā vadītāja Jāņa Rapas un viņa ģimenes liktenim, filmā apskatīta 100 gadus ilgā uzņēmuma "Valters un Rapa" vēsture.

Filmā izmantotas kino un foto hronikas sākot no 1910. gada līdz mūsdienām. Komponists – Mārtiņš Brauns, režisors – Zigurds Vidiņš.

Mazajā zālē:  11.11. plkst.16:00; 18.11. plkst.17:00

IEEJA BRĪVA! 

 

Myužeigais kalinders (MŪŽĪGAIS KALENDĀRS)

Latvija, 2012. Dokumentāla filma

Garums: 75 min.

Valoda: latgaļu valodā ar subtitriem latviešu valodā

Režisors un scenārists Jānis Ozoliņš-Ozols

Operators Andrejs Verhoustinskis

Producents Vilnis Kalnaellis

Producējošā kompānija Filmu studija RIJA

Skaņas ieraksts Kārlis Butins, Anete Vanaga   

Skaņas pēcapstrāde Anete Vanaga

Filma tapusi ar Latvijas Nacionālā Kino centra atbalstu

Filma ir stāsts par divām dzimtām – Ivulāniem un Jurdžiem, kas izvēlējušās savu dzīvi saistīt ar Latgali un tās laukiem. Dzīvodami blakus modernajai pasaulei, Ivulānu un Jurdžu vecākā paaudze joprojām daudzas lietas dara kā senos laikos – paši taisa alu, sien sieru, kuļ sviestu, pin skalu grozus, vij virves, kā arī piekopj citus tradicionālos amatus. Arī jaunie māju saimnieki - Arnis un Visvalds – par spīti kārdinājumam braukt laimes meklējumos uz ārzemēm vai vismaz uz pilsētu, ir sapratuši, ka te ir viņu īstā vieta, šeit viņi jūt gandarījumu un dzīves piepildījumu. Filma atklāj latgaliešu identitātes stūrakmeņus: latgaliešu valodu, tradicionālās prasmes, baznīcas un folkloras tradīcijas.

Mazajā zālē: 10.11. seanss 17:00;  11.11. seanss 14:30; 12.11. seanss 15:00; 13.11. seanss 17:00; 14.11. seanss 15:00  

Ieeja: 2.50 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.00 Ls.

 

GOLFA STRAUME ZEM LEDUSKALNA. Latvija, 2012

Drāma. Garums: 125 min 

Reklāma
Reklāma

Režisors: Jevgeņijs Paškēvičs

Lomās: Ville Hāpasalo, Olga Šepickaja, Jurijs Curilo, Jekaterina Vilkova, Igors Čerņevičs, Vaida Butīte, Daņila Kozlovskijs, Anna Azarova, Lembits Ulfsaks, Regnārs Vaivars, Ļubomirs Laucāvičus, Natālija Čalaja, Aleksejs Serebrjakovs, Ksenija Rapoporta, Rēzija Kalniņa u.c.

Tuvo Austrumu mitoloģijā minēta Ādama pirmā sieva Lilita, kas radīta nevis no Ādama ribas, bet no māla kā pats Ādams. Viņš neatzina Lilitu sev par līdzīgu, tādēļ tā viņu pameta. Ar pirmdzimto grēku neaptraipītajai Lilitai nav dvēseles, viņa ir nemirstīga un spēj mainīt savu veidolu. Viņa iegūst visus vīriešus neatkarīgi no viņu gribas un pamet tos, nolemjot nāvei – fiziskai vai garīgai. Viņas rīcība nav nedz no Ļauna, nedz no Laba. Lilita iemieso pašu Māti Dabu – nepiepildāmu alkās radīt un iznīcināt.

Mazajā zālē: 13.11. seanss 20:30; 15.11. seanss 16:00 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

 

VESTIBILĀ 

IZSTĀDE "DZIMUŠI RĪGĀ - SLAVENI PASAULĒ"

SIA "Rīgas nami" pasākumu centrā – vēsturiskajā kinoteātrī "Rīga"/"Splendid Palace" apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties izstādes "Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē" ekspozīcijā katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Pastāvīgā ekspozīcija tapusi SIA ”Rīgas namiem” sadarbībā ar Latvijas institūta speciālistiem.

Projekta mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Šos uzvārdus vieno vārds "izcilība" – Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls, Gunārs Birkerts, Vera Muhina, Raimonds Pauls, Kārlis Skrastiņš, Mariss Jansons…. Pavisam ekspozīcijā ietvertas 16 personības, kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju par katras personības biogrāfiju un nozīmīgākajiem sasniegumiem, lai veidotu priekšstatu, kāpēc šie cilvēki ir izpelnījušies nedalītu atzinību Latvijā un tālu ārpus tās robežām.

Latvija ir lielisks paraugs tam, ka lielas idejas un lielas personības dzimst relatīvi mazās valstīs un pilsētās. Dinamiskie vēstures spēki, kas ir kaldinājuši šodienas Rīgu un Latviju, ir atstājuši nospiedumu šejienes cilvēkos, veidojot šejieniešiem raksturīgu un unikālu īpašību un vērtību kopumu.

 

JAUNAJĀ ZĀLĒ

FEDJA. Latvija/Somija, 2012 

Dokumentālā filma 

Garums: 50 minūtes

Režisore: Kristīne Želve

Nelielā Latgales ciemā uzstādīts piemineklis slavenam novadniekam – kādam režisoram Teuvo Tulio. Ciema ļaudis ir izbrīnīti un aizdomīgi – šeit neviens nav dzirdējis par tādu režisoru, nedz redzējis viņa filmas. Vien daži vecāki ciematnieki atceras puišeli, sauktu par Fedju… Režisore Kristīne Želve sāk noskaidrot, kā Fedja kļuva par Teuvo Tulio.

Filma latviešu un somu valodās, ar subtitriem angļu valodā

Filma latviešu un somu valodā ar latviešu subtitriem

Jaunajā zālē: 10.11. seanss 17:30; 11.11. seanss 17:30; 12.11. seanss 17:30; 13.11. seanss 17:30; 15.11. seanss 17:30

Ieeja: 2.50 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.00 Ls 

 

RAGANU MĒNESIS. Latvija, 2012

Traģikomēdija. Ilgums: 96 min

Režisore: Una Celma

Lomās: Harijs Spanovskis, Andris Bērziņš 

Filma "Raganu mēnesis" ir par diviem Latvijā pazīstamiem aktieriem, kuri vairs nevar tēlot, ka briedumā un pusmūžā ar dzīvi viss ir kārtībā. Jo nav. Ir nopietna slimība, ir atkarības, un šīs dzīves krīzes atsedz faktu, ka abiem veiksmīgiem un populāriem vīriem arī nav īstas skaidrības par savas dzīves jēgu un par to, kādēļ pēkšņi (vai arī pakāpeniski) daudz kas nogājis greizi.

Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš nolemj meklēt atbildes pie Latvijas tautas medicīnas dziedniekiem un cilvēkiem ar savdabīgu, alternatīvu skatu uz dzīves problēmu risināšana. Citos vārdos, tie kopā dodas pie "raganām" un veselu vasaras mēnesi apbraukā šīs "raganas" dažādas Latvijas malās. 

Filma ir ar apzinātiem un neapzinātiem komiskiem elementiem – īsts "ceļabiedru dēku stāsts" jeb, kā Holivudā šādu žanru sauc - "road movie".  Pa ceļam abi ceļabiedri sastopas ne tikvien ar raganām, bet ar parastiem cilvēkiem, ar savu publiku, un, negaidītā veidā, arī ar Raimondu Paulu un būtnēm frakās pie pasaules gala.

Filmā kā jau ar aktieriem, nekad nav skaidrības, kur beidzās "īstā" dzīve un sākas skatuve. Un kā jau filmā, kas uzņemta pie raganām, nekad nevar zināt, kur ir robeža starp ikdienu un kādu citu realitāti. 

Jaunajā zālē: 11.11. seanss 19:30; 13.11. seanss 19:30; 15.11. seanss 19:30  

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

 

DOKUMENTĀLISTS. Latvija, 2012 

Dokumentāla filma. Garums: 82 min

Režisori: Inese Kļava, Ivars Zviedris

Pie skarbās un vientuļās purva Intas ierodas dokumentālists. Viņa acīs Inta ir brīnišķīga – izcila filmas varone ar spēcīgu raksturu, bet mežonīgā sieviete drīzāk gatava filmētājam uzlikt lāstu, nekā ļauties iemūžināties. Taču dokumentālista neatlaidība dara savu un Intas sirds tiek iekarota, lai tūlīt pēc tam to arī salauztu.

Vecuma ierobežojums: 12+

Jaunajā zālē: 10.11. seanss 19:30; 12.11. seanss 19:30

Ieeja: 2.50 Ls; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.00 Ls.

 

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS 

Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā improvizācijas vakaru divās daļās, pašā Rīgas sirdī - Kino „Splendid Palace” Jaunajā zālē, kuru laikā tiks izspēlēti vairāki īsti stāsti par skatītājiem interesējošām tēmām.

Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands

Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš

Gaismas: Georgs Kozulis

Pasākuma ilgums: 2h

Ieeja no 19:30

Jaunajā zālē: 9.11. plkst. 20:00 

Ieeja: 5.00 Ls

Biļetes nopērkamas visās "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

 

IZRĀDE "LĪGAVAINIS"

Turpinot pētījumus stand-up komēdijas žanrā, izrāžu apvienība PANNA skatītājiem jau atkal piedādā vērtējumam izrādi – Jura Rijnieka iestudēto "Līgavaini", kurā tipisku vīrieša attieksmi pret mīlestības un kāzu savstarpējo sakarību izdzīvos viens no Latvijas iekārojamākajiem vecpuišiem - aktieris Lauris Dzelzītis.

Kāda būtu patiesi brīnišķīga pasaule? Ja tajā valdītu miers un... visi cilvēki apprecētos! Lūk, tā patiešām būtu laimīga pasaule! Tad kāpēc mēs īstas jūtas gribam apstiprināt ar priekškaramo atslēgu pie tilta margām? Kāpēc mums šķiet, ka jebkurš cilvēks, ko bieži redzam televīzijas ekrānā, ir mūsu mīlestības vērts? Tā, it kā kāzu kleita būtu vienīgais gaišais cerības stars tumsas valstībā un baltais mutautiņš uzvalka kabatā - vienīgais gaišais plankums tuneļa galā.

Un ja pēkšņi vēl uzrodas kāds simts svešu, smaidīgu cilvēku, kas izrādās tavi kāzu viesi!? Tas ir sākums vai gals?!

Izrādes "Līgavainis" varonis, kura ādā iejutīsies aktieris Lauris Dzelzītis, un izrādes veidotāji - režisors Juris Rijnieks un lugas autors Uģis Segliņš piedāvā savu atbildi. Tajā brīdī, kad jūtas tiek pārvērstas par preci un mīlestība – par sarkanu plīša spilventiņu Valentīna dienā, jūtas mirst. Komercializācija spēj līdz absurdam novest jebkuras attiecības, un to spilgi raksturo, piemēram, "aklās kāzas" televīzijas ēterā vai bildinājums radio laika ziņās.

Pannas izrādes

"Līgavainis" turpina attīstīt un nostiprināt stand-up žanra tradīciju Latvijā, ko "Panna" iedibināja 2008. gadā ar pirmo izrādi „ Tētis”, kuras versija lietuviešu valodā tika iestudēta un izrādīta arī Lietuvā (lomās lietuviešu komiķi Ramūnas Rudokas vai Dariuss Petkevičs). "Pannas" repertuārā ir arī izrādes "Tāda es esmu" (Z. Daudziņa) un "Puse no sirds" (Z. Daudziņa un A. Siliņš). Arī "Līgavainis" pēc pirmizrādes Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" viesosies dažādās Latvijas vietās.

"...un es sapratu, ka mana krūzīte vairs nemūžam nestāvēs tajā vietā, kur es to nolikšu...Manas vecās, mīļākās, nodriskātākās džinsas viņa man vairs nekad neļaus uzvilkt. Jebkurs aliņš būs kā laimests loterijā, pie kura var tikt labi ja reizi tūkstoš gados...Nu kas mani trieca izrunāt tos liktenīgos vārdus!?"

Uģis Segliņš

"Līgavainis" 

Jaunajā zālē: 14.11. plkst. 19:00 

Ieeja: 7.00 Ls 

 

Biļetes nopērkamas visās "Biļešu Serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

Vairāk informācijas: http://www.pannasteatris.lv 

 

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY

Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA "Rīgas nami" vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - "Rīgas stāsts/Riga Story". Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.  

Filmu veidotāji – scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Rozins. 

Filma katru dienu tiek demonstrēta kinoteātra „Splendid Palace” Jaunajā zālē.

Seansu sākums: 

10.00 (ENG); 11.00 (RUS); 12.00 (ENG); 13.00 (RUS); 14.00 (ENG); 15.00 (RUS). 

Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
www.splendidpalace.lv