Jau novembrī Latvijas Leļļu teātrī izrāde "Divas Lotiņas"

Latvijas Leļļu teātra skatītāji var uzgavilēt: beidzot arī Barona ielas 16/18 namā rosīsies daudzu paaudžu lasītāju iemīļotā vācu rakstnieka Ēriha Kestnera grāmatas „Divas Lotiņas” varoņi! Lugas pirmizrāde gaidāma sestdien, 3. novembrī, plkst. 11:00 Mazajā zālē. Lomās redzēsim Danu Lāci, Santu Didžus un Valdi Vanagu.

Foto autore: Asnāte Rībena.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autore: Asnāte Rībena.

... Tas nu ir noticis: divas meitenes, kuras agrāk neko viena par otru nav zinājušas, satiekas vasaras atpūtas nometnē un atklāj, ka viena otrai ir tik līdzīgas kā divas ūdens lāses! Un tas nekas, ka Luīzei no Vīnes ir garas matu cirtas, bet Lotei no Minhenes - divas cieši sapītas biželes: neticamā līdzība taču nevar būt vienkārša sagadīšanās! Lai atklātu noslēpumu, meitēni nolemj samainīties vietām...
„Pasaulē ir ļoti daudz šķirtu vecāku un ļoti daudz bērnu, kas no tā cieš. Un ir daudz citu bērnu, kas cieš no tā, ka vecāki nešķiras,” savā 1949. gadā tapušajā stāstā saka vācu rakstnieks Ērihs Kestners.


„Bet, ja no bērniem prasa, lai viņi šādu stāvokli paciestu, tad nedrīkst ar viņiem to vienkāršā un saprotamā valodā nepārrunāt,” sava bērnu dienu mīļākā rakstnieka teikto papildina Ģirts Šolis, kuram „Divas Lotiņas” ir debija gan Leļļu teātrī, gan bērniem adresēto iestudējumu jomā.

„Divas Lotiņas”, protams, ir stāsts ar laimīgām beigām. Tāpēc, par spīti nopietnajām tēmām, izrāde būs viena liela „ņemšanās” un dauzīšanās, jo stāsta centrā taču ir divas traki temperamentīgas jaunkundzes!

Ķerties pie šīs lugas iestudēšanas viņu mudinājusi visā pasaulē, bet īpaši Latvijā aktuālā problēma: mūsu dzīves ritms pēdējos gados radījis vēlmi izbaudīt „ātrās dzīves” garšu, kur nav laika remontēt ne vecas mēbeles, ne attiecības. Un nav arī laika parunāt ar bērnu par to, kā viņš jūtas situācijā, ja tētis ar māmiņu izlēmuši iet katrs savu ceļu. Tieši tāpēc uz šo iestudējumu, kas adresēts bērniem no 5 gadu vecuma, tiek gaidīta visa ģimene, lai vēlāk varētu redzēto pārrunāt.

Reklāma
Reklāma


„Divas Lotiņas”, protams, ir stāsts ar laimīgām beigām. Tāpēc, par spīti nopietnajām tēmām, izrāde būs viena liela „ņemšanās” un dauzīšanās, jo stāsta centrā taču ir divas traki temperamentīgas jaunkundzes!
Šarmantus akcentus viņu piedzīvojumiem piešķirs iestudējuma vizuālais noformējums, par kuru parūpējies šīgada Lielā Kristapa balvas ieguvējs, mākslinieks Reinis Pētersons un mūziķa Goran Gora klātbūtne, atskaņojot īpaši „Divām Lotiņām” sacerētu oriģinālmūziku.

 

Pirmizrāde: 3. novembrī.

Ieskaties: www.lelluteatris.lv