Saldū svin Jāņus! Brīvdabas izrāde, nakts balle un sadziedāšanās

Saldus Kalnsētas parka estrāde 23. jūnijā plkst. 19.00 Saldus Kalnsētas parka estrādē norisināsies vērienīgs Līgo svētku lielkoncerts ar jaunu muzikālu komēdiju, tautas sadziedāšanos un Līgo nakts balli – "Saldū svin Jāņus!".

Saldū svin Jāņus! Brīvdabas izrāde, nakts balle un sadziedāšanās

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad Saldū Jāņos pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs plaši izveidota koncertprogramma, kurā klātesošie varēs redzēt un dzirdēt savus iemīļotos māksliniekus un dziedātājus.
Vispirms jau 19.00 būs pirmizrāde brīvdabas muzikālai komēdijai “Naudas koks”, kas veidota pēc Vizmas Belševicas stāsta “Tās dullās Paulīnes dēļ” motīviem ar kapelas “BUMERANGS” piedalīšanos.


Izrāde „Naudas koks” tapusi pēc leģendārās dzejnieces un rakstnieces Vizmas Belševicas stāsta „Tās dullās Paulīnes dēļ” motīviem. Tautā stāsts kļuva ārkārtīgi populārs pēc Vijas Ramanes-Beinertes uzņemtās filmas ar aktieriem Lilitu Bērziņu, Lidiju Freimani un Ēvaldu Valteri galvenajās lomās, kā arī pēc Leldes Stumbres vairākkārt dažādos teātros iestudētās lugas ar tādu pašu nosaukumu.

 


Jautra, dzīvi apliecinoša muzikāla komēdija par divām māsām labākajos gados, kurām rodas grandiozs plāns – sapelnīt naudu krāšņām atvadām no dzīves. Bet ar to vēl ir par maz, jo kāda jēga bērēm un krāšņiem tērpiem, ja tērpu valkātājas pašas to neredzēs. Ir jāsarīko viltus bēres, lai to visu iemūžinātu un pašas „aizgājējas” varētu novērtēt savu izskatu tajā dzīves galvenajā dienā, kad „Visu Augstais sauks”. Izrādē skatītāji varēs tikties ar iemīļotajiem tēliem un dzirdēt jau folklorizējušās frāzes, kuras gluži kā no filmas „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, jau sen dzīvo savu neatkarīgu dzīvi no filmas, raisot smaidu un kopības sajūtu dažādās dzīves situācijās.

Reklāma
Reklāma


Lomās – pazīstami un iemīļoti aktieri: Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Gunārs Placēns, Jūlija Ļaha, Regīna Devīte vai Inese Ramute un citi.
Dramatizējuma autors un režisors – Ivars Lūsis, ilggadīgs Liepājas teātra galvenais režisors, daudzu Spēlmaņu nakts balvas ieguvušu izrāžu veidotājs.
Muzikālais noformējums – kapela „BUMERANGS”, kura pērn ar kupli apmeklētiem koncertiem Rīgā Kongresu namā atzīmēja savas pastāvēšanas 25 gadu jubileju un nu viesosies lielākajās Latvijas brīvdabas estrādēs, piedaloties izrādē gan ar savām populārākajām, gan arī pavisam jaunām dziesmām. BUMERANGS spēlēs arī Jāņu nakts ballē.
21.00 sāksies lielā tautas sadziedāšanās virsdiriģenta Ivara Cinkusa vadībā ar Saldus novada koru līdzdalību un Saldus novada atpazīstamām personībām. Skanēs iemīļotākās latviešu dziesmas, kas īpaši piemērotas Līgo svētku noskaņai, tai skaitā Saldus autoru dziesmas, kā arī "Čikāgas piecīšu" skaistākās dziesmas Lorijas Vudas izpildījumā.


Plkst. 22.00 jauno koncertprogrammu "Raimonda Paula DUETI" izpildīs Veronika Plotņikova un Marts Kristiāns Kalniņš grupas "Autobuss Debesīs" mūziķu pavadībā. Koncertprogrammas pamatā ir agrīno 70. gadu Raimonda Paula dziesmas un dueti, kurus savulaik izpildīja Nora Bumbiere un Viktors Lapčenoks. Repertuārā ir gan mazāk zināmas un sarežģītas kompozīcijas, gan arī plaši pazīstami un tautā iemīļoti skaņdarbi.
23.00 – Saldus labāko deju kolektīvu dalībnieku priekšnesums.


Vēlāk lielajā Līgo nakts ballē spēlēs grupa “Autobuss Debesīs”, kapela “BUMERANGS” un ar jautrām dejām izklaidēs dīdžejs JAPĀNIS.
Balle paredzēta līdz rīta gaismai plkst.4.00.
Biļetes iespējams iegādāties Saldus Kultūras centrā un „Biļešu paradīzes” kasēs.
Līdz 15. jūnijam biļetes cena – 3 Ls, līdz 22. jūnijam biļetes cena – 4 Ls, pasākuma dienā 23. jūnijā 5 Ls.


Aicinām biļetes iegādāties laikus, tas ir lētāk un izdevīgāk.
Jāņiem un Līgām, kā arī bērniem līdz 11 gadu vecumam, ieeja bezmaksas, uzrādot personas apliecinošu dokumentu.
Svētkus organizē “JAUNAIS TEĀTRIS” producentes Lailas Ilzes Purmalietes vadībā.